Κρήτη

Υγεία - Παιδεία

Πρόγραμμα Ιατρικής ενημέρωσης στο δήμο Χανίων

Επιστημονικό πρόγραμμα ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού σε θέματα υγείας διοργανώνει ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρεία Χανίων, σε μια προσπάθεια τόσο ευαισθητοποίησης και πληροφόρησης του κοινού όσο και προάσπισης της δημόσιας υγείας.

Το εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο θα πραγματοποιείται στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου Χανίων, ξεκίνησε ήδη στις 24/1/2013 και θα διαρκέσει έως τις 4/4/2013, ενώ αποτελείται από ένδεκα (11) ενότητες, που περιλαμβάνουν επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση πάνω σε σημαντικά θέματα υγείας, όπως την πρόληψη του καρκίνου, τα προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος, τον χρόνιο πόνο, τα νεώτερα δεδομένα στην ανθρώπινη αναπαραγωγή, κ.α.

“Ένας από τους βασικούς στόχους της Δημοτικής Αρχής είναι η ανάπτυξη καινοτόμων δραστηριοτήτων Προαγωγής και Αγωγής Υγείας. Έτσι, στην κατεύθυνση αυτή σχεδιάσαμε την τριετία, που μας πέρασε, και συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε ειδικές δράσεις και πρωτοβουλίες, που αποσκοπούν στην προστασία της δημόσιας υγείας και την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των δημοτών μας”, τόνισε στη διάρκεια σχετικής Συνέντευξης Τύπου, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

Ο κ. Σκουλάκης υπογράμμισε ότι η είσοδος στις ενημερωτικές συναντήσεις θα είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε την Ιατρική Εταιρεία Χανίων και τα μέλη της για την υποστήριξη της προσπάθειας.

“Η ενημέρωση του κοινού σε κρίσιμα ιατρικά θέματα πραγματοποιείται από τον Δήμο Χανίων για τρίτη συνεχή χρονιά”, παρατήρησε από την πλευρά της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, Χρυσούλα Χατζηδάκη, καλώντας τους Χανιώτες να δηλώσουν συμμετοχή στις εβδομαδιαίες συναντήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων, όπως επεσήμανε, θα παρέχεται τεκμηριωμένη ενημέρωση.

Η κα. Χαζηδάκη δεν παρέλειψε μάλιστα να ευχαριστήσει τους έγκριτους ομιλητές, οι οποίοι αφιλοκερδώς θα προσφέρουν τις γνώσεις τους, προς όφελος του γενικού πληθυσμού.

Σημαντικά παραδείγματα βάσει των οποίων αποδεικνύεται ότι η πρόληψη στον τομέα της υγείας σώζει έδωσε η Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Χανίων, Λουκία Καλογεράκη, η οποία επεσήμανε ότι η πρόληψη δρα ανασταλτικά και καίρια σε μεγάλα ποσοστά περιπτώσεων εκδήλωσης καρκίνου, αιφνίδιου θανάτου και καρδιαγγειακών νοσημάτων.

“Η φτώχεια αποτελεί την πρώτη αιτία αρρώστιας και θανάτου” τόνισε η κ. Καλογεράκη, προσθέτοντας ότι η οικονομική κρίση και οι συνέπειες της έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην ιατρική κοινότητα, με αποτέλεσμα τα μέλη της να ανταποκρίνονται σε κάθε κάλεσμα ενημέρωσης του πληθυσμού πάνω σε ιατρικά θέματα.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν έως τις 24/1/2014 στα τηλ. 28213 41696 και 28213 41697. Σε όσους παρακολουθήσουν το πρόγραμμα θα απονεμηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής από τον Δήμο Χανίων.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τροχαίο στον κόμβο... καρμανιόλα (φωτο)

Τροχαίο

Ένα ακόμα τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στους δρόμους της Κρήτης.
Το περιστατικό σημειώθηκε στον κόμβο του Σκαλανίου όταν δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μεταξύ τους κάτω από άγνωστες για την ώρα συνθήκες.

Ευτυχώς, από το τροχαίο δεν υπήρξε τραυματισμός παρά μόνο οι υλικές ζημιές που διακρίνονται στις φωτογραφίες.

Ειδήσεις σήμερα

Λίνα Μενδώνη από Ηράκλειο: "Θα δοθεί προτεραιότητα στα Νεώρια"

Κρήτη: Ο αγώνας δρόμου φέρνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ηράκλειο: "Κάντε ησυχία για τα παιδιά που διαβάζουν"