Κρήτη

Υγεία - Παιδεία

Κλείνουν σχολεία της Κρήτης λόγω έλλειψης δασκάλων

Κλείνουν το σχολείο τους από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, μαθητές και γονείς του δημοτικού σχολείου Ανωγείων, λόγω των τραγικών ελλείψεων που έχει σε δασκάλους αλλά και σε εξοπλισμό.

Σε έκτακτη συνέλευση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου αποφάσισε να βάλει λουκέτο στο σχολείο μέχρι να έχουν μια επίσημη απάντηση στα αιτήματά τους.

Την ίδια ώρα, και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Τυλίσου προχωρά σε κατάληψη του σχολείου την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, ζητώντας την άμεση τοποθέτηση δασκάλων και νοσηλευτικού προσωπικού στο σχολείο.

Υπενθυμίζεται ότι σε κατάληψη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης θα προχωρήσουν την ερχόμενη Δευτέρα οι γονείς των μαθητών του 2ου δημοτικού σχολείου Σητείας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - καταγγελία: Κλείνει δημοτικό σχολείο (που άνοιξε σήμερα) λόγω έργων

σχολικη αιθουσα

Είναι από τις στιγμές που δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις με τον προγραμματισμό των έργων στο Ηράκλειο.

Κι αυτό γιατί το Δημοτικό Σχολείο στο Βενεράτο - το οποίο άνοιξε σήμερα για τους μαθητές και τους δασκάλους μετά την πολύμηνη αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας λόγω κορωνοϊού - θα κλείσει (!) για δύο ημέρες λόγω ...έργων που θα εκτελέσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου... Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία που έχει γίνει μέσω διαδικτύου, το σχετικό έγγραφο κοινοποιήθηκε ...αρμοδίως σήμερα.

Τα ερωτήματα βέβαια που προκύπτουν είναι αμείλικτα: Πως είναι δυνατόν να κλείσει ένα σχολείο που μόλις άνοιξε, ενώ ο δήμος και οι υπηρεσίες του είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα την ευκαιρία να εκτελέσουν τις εργασίες αυτές, χωρίς να χρειαστεί να αναστείλει τις δραστηριότητές του το δημοτικό σχολείο και να αναστατωθούν - για πολλοστή φορά - οι γονείς και οι μαθητές;

Πέρα από ...χρονοδιαγράμματα και άλλα γραφειοκρατικά θέματα που μπορεί να επικαλεστούν οι αρμόδιοι ως δικαιολογία, αναρωτήθηκε κανείς τι σημαίνει αυτό για την ψυχολογία των παιδιών το άνοιξε - κλείσε;

Ρώτησε κανείς τους γονείς που σήμερα το πρωί έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο και μετά πήγαν στις δουλειές τους, τι θα τα ...κάνουν τις επόμενες ημέρες;

Δείτε την παρακάτω ανάρτηση - καταγγελία που έγινε στο facebook, για το θέμα αυτό: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Η Ένωση Γονέων για το σημερινό άνοιγμα των σχολείων

Ηράκλειο: Απειλές σε βάρος φαρμακοποιών από... οργισμένους γονείς για τα self test!

Κορωνοϊός - Άνοιγμα σχολείων: Σε 3.000 ανέρχονται τα θετικά self test