Κρήτη

Υγεία - Παιδεία

Ημερίδα για την παιδική παχυσαρκία στη Σητεία

Το Γ.Ν. –Κ.Υ. Σητείας και το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης, υπό την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης διοργανώνουν ημερίδα με θέμα:  "Παιδική Παχυσαρκία Χθες-Δυνατότητες και τρόποι Αντιμετώπισης Σήμερα"

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στο Πολύκεντρο του Δήμου Σητείας, στις 17.00 το απόγευμα.

Η παχυσαρκία στις ημέρες μας έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας και για τις προηγμένες χώρες αποτελεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, καθώς και πρόβλημα δημόσιας υγείας, με τα παιδιά να είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε αυτό και με δεδομένες τις σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα της ζωής τους.

Η αιτιολογία είναι πολυσύνθετη και η αντιμετώπιση δεν είναι εύκολη. Η εξάπλωση της παιδικής παχυσαρκίας δεν εξαρτάται μόνο από την ποσότητα της τροφής που καταναλώνουν τα παιδιά, αλλά κυρίως από την ποιότητα και τον τρόπο ζωής τους.

Η αναγνώριση του προβλήματος της παχυσαρκίας στα παιδιά πρέπει να γίνεται έγκαιρα και η αντιμετώπιση να γίνεται επί μακροχρόνιας συνεχούς βάσεως. Αυτός είναι κι ο στόχος της ως άνω επιστημονικής ημερίδας. Η τεκμηριωμένη ενημέρωση για τη σωστή πρόληψη, η παρακολούθηση, αλλά και θεραπεία της παιδικής παχυσαρκίας.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία απορρέει από τη συνεργασία του Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Σητείας με το Τμήμα Διαιτολογίας - Διατροφής του ΤΕΙ Κρήτης, στο πλαίσιο της οποίας συμφωνήθηκαν οι όροι υπογραφής «Συμφώνου Συνεργασίας ΤΕΙ & Νοσοκομείου Σητείας», όπου μεταξύ άλλων και σε συνεργασία με τους Παιδιάτρους του Νοσοκομείου, οι φοιτητές του ΤΕΙ θα συμμετέχουν στο εξωτερικό ιατρείο παιδιατρικών περιστατικών, προσφέροντας εξειδικευμένη επιστημονική ενημέρωση σε γονείς και στην τοπική κοινωνία σχετικά με τη διατροφή αλλά και επεμβαίνοντας σύμφωνα με τις διεθνείς συστάσεις στον έλεγχο του σωματικού βάρους των παχύσαρκων παιδιών.

Η παρουσία σας στην ενημερωτική ημερίδα θα μας τιμήσει ιδιαίτερα και θα αποτελέσει την έμπρακτη υποστήριξη σας, στην ευόδωση των στόχων τόσο της ίδιας της εκδήλωσης, όσο και της αρχής μιας εποικοδομητικής, ελπιδοφόρας συνεργασίας Γ.Ν.-Κ.Υ. Σητείας με το ΤΕΙ Κρήτης που θα παρέχει τη δυνατότητα ανάπτυξης δράσεων και ενεργειών προς το κοινωνικό όφελος.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο κοινό, και θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών θα υπάρχει δυνατότητα σωματομετρήσεων και συμβουλευτικής παρέμβασης από τελειόφοιτους του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τον έπιασαν με λαθραίο καπνό και ...πυρομαχικά

σύλληψη

Συνελήφθη, σήμερα (19/1) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και όπλων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών στο σπίτι του άνδρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 200 γραμμάρια  καπνού, χωρίς να φέρουν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης, 125 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, ένα μηχανισμό αναγόμωσης, δύο στιλέτα και κροτίδες .

Η ποσότητα  του καπνού που κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Ηρακλείου. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Δολοφονία μητέρας στην Κρήτη: Συνελήφθη στο Ηράκλειο ο Νορβηγός σύντροφός της!

Ηράκλειο: Συναγερμός για γυναίκα που έπεσε στα νερά του λιμανιού