Κρήτη

Υγεία - Παιδεία

Από μικροί στις... ρακές και μετά στο νοσοκομείο

Τα πρόσφατα στοιχεία έρευνας που έδειχνε πως η Κρήτη "πρωτοστατεί" θλιβερά στην κατανάλωση αλκοόλ στους εφήβους επαληθεύτηκαν για άλλη μία φορά χθες το απόγευμα. Με δυσάρεστο τρόπο.

Στο σχολικό συγκρότημα Τάλως μία παρέα παιδιών άρχισε την ... ρακοποσία, μέχρι που ένας 14χρονος εξ αυτών, έπεσε αναίσθητος από το αλκοόλ.

Οι φίλοι του έντρομοι άρχισαν να καλούν ασθενοφόρα και γονείς. Όμως το φορείο για να περάσει από τους χώρους του σχολείου έπρεπε να ανοίξουν οι πόρτες, κι έτσι αναγκάστηκαν να ενημερώσουν και την διεύθυνση τους σχολικού συγκροτήματος.

Ο 14χρονος μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ, όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων.

Οπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ο διοκητής ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου Νίκος Χαριτάκης, το παιδί υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία για να διαπιστωθεί αν υπέστη βλάβες στον εγκέφαλο, οι οποίες ευτυχώς βγήκαν "καθαρές" και κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα γίνει προσπάθεια να βγει από την καταστολή

Τα παιδιά, σύμφωνα με τον διοικητή, φέρονται να έβαλαν στοίχημα για το ποιος θα πιει τις πιο πολλές ρακές, με τα δυσάρεστα αποτελέσματα...

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι έλεγχοι Ορκωτών λογιστών στους ΤΟΕΒ και το έλλειμμα χιλιάδων ευρώ

φωτο αρχείου

Σε ευρύ διαχειριστικό έλεγχο των ΤΟΕΒ(Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων) της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου προχωρά η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του νόμου 4546/2018 που προβλέπει την εποπτεία των ΤΟΕΒ της χώρας από τις Περιφέρειες.

Αφορμή για τη διενέργεια των ελέγχων αυτών ήταν και η υπόθεση στον ΤΟΕΒ Ινίου - Μαχαιρά - Μοναστηρακίου υπόθεση που είχε αναδείξει πριν μερικούς μήνες το Ράδιο Κρήτη με το έλλειμμα στα έσοδα 133.000 περίπου που διαπιστώθηκε στον συγκεκριμένο οργανισμό.

Μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη ο σημερινός πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ινίου κ.Γιάννης Ρολάκης είπε ότι η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται πρώην υπάλληλος του Οργανισμού έχει πάει ήδη στον εισαγγελέα και έχει υποβληθεί μήνυση.

"Τώρα οι Ορκωτοί λογιστές θα ελέγξουν όλα τα στοιχεία των τελευταίων ετών και τότε θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα" επεσήμανε ο πρόεδρος.

Μάλιστα ανέφερε ότι παρά το έλλειμμα ο ΤΟΕΒ με την χρηστή διαχείριση ανταποκρίνεται σε όλες τις υποχρεώσεις του και είναι ένας βιώσιμος Οργανισμός.

Οι έλεγχοι των ΤΟΕΒ βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης με τους ορκωτούς λογιστές Μανόλη Διαμαντουλάκη και Κώστα Αντωνακάκη.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης η γενική Διευθύντρια εσωτερικής λειτουργίας της Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Ραπτάκη και το στέλεχος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Ηρακλείου Μαρία Κοροβέζου.

Διαβάστε επίσης: 

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Ψάχνουν απαντήσεις για το "ορφανό" μεταλλαγμένο κρούσμα

Ηράκλειο: Δολιοφθορές και... δυναμιτάκια σηκώνουν στο πόδι μια ολόκληρη γειτονιά!