Κρήτη

Υγεία - Παιδεία

Έκλεισε ο ΕΟΠΥΥ και ... γέμισαν ουρές τα νοσοκομεία της Κρήτης

Οι καταλήψεις  στα γραφεία του  ΕΟΠΥΥ μπορεί να έληξαν και η αγανάκτηση των φορέων να εκφράζεται πλέον μόνο με ανακοινώσεις,  αλλά, ο παραλογισμός  που παρατηρήθηκε, οι εταιρείες που έχουν αναλάβει το έργο να συνεχίζουν να κλείνουν ραντεβού για τον ΕΟΠΥΥ, δεν έλυσε τα προβλήματα και τα κενά που αφήνει , που απ ότι φαίνεται μεταφέρονται τώρα στα νοσοκομεία,- και ιδίως στο Βενιζέλειο- που καλούνται να σηκώσουν ένα ιδιαίτερα αυξημένο βάρος των αναγκών  των ασθενών και του κοινού.

Σε συνδυασμό βέβαια με τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού που ήδη αντιμετώπιζαν, στα ιατρεία και τους διαδρόμους των νοσοκομείων δημιουργούνται  έτσι , ασφυκτικές και μελλοντικά, αδιέξοδες καταστάσεις.

Γ. Χονδροζουμάκης (Εργαζόμενοι Βενιζελείου): " Οι λίστες αναμονής αυξήθηκαν κατά 3 μήνες, δεν ξέρω τι ... αυτοσχεδιασμούς θα κάνει ο Υπουργός"

Ιδιαίτερα προβληματική εμφανίζεται η κατάσταση στο Βενιζέλειο- Πανάνειο  Νοσοκομείο του Ηρακλείου σύμφωνα με όσα δήλωσε στο eΚρητη το μέλος της διοίκησης και πρόεδρος των εργαζομένων του, Γιώργος Χονδροζουμάκης
«Συνέρρεε ήδη αρκετός κόσμος στο Βενιζέλειο, τώρα πλέον η κατάσταση έχει επιβαρυνθεί, σε συνδυασμό και με άλλα υφιστάμενα ζητήματα. 
Ειδικά στο τομέα των συνταγογραφήσεων, με την ασάφεια που υπάρχει και την ανασφάλεια που έχει δημιουργηθεί στο κόσμο, ζούμε μια κατάσταση ερμαφρόδιτη. 
Είναι φυσικό, υπάρχει σοβαρή πίεση, εντάσεις, γιατί ο κόσμος έχει ανάγκες, θέλει να εξυπηρετηθεί, αλλά με την υφιστάμενη κατάσταση δεν μπορούμε να τον εξυπηρετήσουμε. 
Στις αιματοληψίες, έχει επικρατήσει το αδιαχώρητο. Πραγματικά "δεν μπορείς να περάσεις". Και η κατάσταση αυτή παρασύρει και όλα τα ιατρεία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η λίστα αναμονής, έχει αυξηθεί χρονικά κατά δυο μήνες το λιγότερο. Στο Διαβητολογικό έχει πάει τρεις μήνες μπροστά.
Στο Γαστρεντερολογικό, εκεί που χρειαζόταν να περιμένεις ένα μήνα, τώρα , έχει πάει το Σεπτέμβριο!»

Στην ερώτηση «πως το αντιμετωπίζετε», ο κ Χονδροζουμάκης απαντά: 
«Το παλεύουμε κι ως όπου πάει. Αν δεν βρεθεί μια λύση για τον ΕΟΠΥΥ, η κατάσταση θα χειροτερέψει. Θα … «σκοτωνόμαστε» εδώ πέρα. 
Δεν ξέρω τι … «αυτοσχεδιασμούς» θα κάνει ο Υπουργός και τι άλλη λύση θα δοθεί, πάντως, αν έστω δεν ενισχυθεί το Βενιζέλειο με προσωπικό, η κατάσταση κάποια στιγμή θα φτάσει σε πλήρες αδιέξοδο.

Ν. Χαριτάκης: "Δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβήματα στο ΠΑΓΝΗ.."

Κάπως καλύτερη εμφάνισε την  κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα μας είπε ο Διοικητής του, ο κ. Νίκος Χαριτάκης
«Από τη πρώτη μέρα των εξελίξεων με τον ΕΟΠΥΥ, ενισχύσαμε τα ΤΕΠ, τα εξωτερικά ιατρεία, με προσωπικό. 
Έτσι δεν δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα. 
Πάντως και η ροή των ασθενών και του κοινού, δεν παρουσίασε  ιδιαίτερη διαφοροποίηση παρά μόνον μια μικρή σχετικά αύξηση. 
Έτσι, δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα ιδιαίτερα, τα ΤΕΠ , υπό την εποπτεία του κου Αγγουριδάκη λειτούργησαν άψογα και δεν διαπιστώθηκαν παράπονα ή περιπτώσεις όπου δεν εξυπηρετήθηκαν ασθενείς ή κοινό. 
Μπορούμε να πούμε δηλαδή σε γενικές γραμμές ότι κατά τις δυο τουλάχιστον πρώτες ημέρες εφαρμογής της νέας κατάστασης, το ΠΑΓΝΗ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα».

Γ. Κωστάκης (Γιατροί ΕΣΥ) :"Θα χειροτερέψει την ερχόμενη εβδομάδα..."

Αντίθετη άποψη για το ΠΑΓΝΗ ωστόσο εξέφρασε ο πρόεδρος των Γιατρών του ΕΣΥ ν. Ηρακλείου, Γιώργος Κωστάκης, που είπε ότι σε κάποια ιατρεία  του ΠΑΓΝΗ επικρατεί ήδη το αδιαχώρητο, αλλά προοιώνισε και ακόμη χειρότερες καταστάσεις για την ερχόμενη βδομάδα, που όπως είπε, « θα αυξηθούν οι ανάγκες του κοινού σε συνταγογραφήσεις, εξετάσεις κτλ . Ήδη όπως  μας  είπε το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογραφήσεων έχει καταρρεύσει. 
«Καταβάλλονται προσπάθειες» είπε ο κ. Κωστάκης «από τον διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, τον κ. Αντώνη Γρηγοράκη, ούτως ώστε πριν κλείσει το περιθώριο των 30 ημερών να λειτουργήσουν οι νέες δομές του ΕΟΠΥΥ διαφορετικά το πρόβλημα θα πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Εξάλλου οξύνονται και τα άλλα προβλήματα όπως  η έλλειψη αναλώσιμων, που λόγω του πεπερασμένου προϋπολογισμού , τελειώνουν»

 

Μανώλης Δερμιτζάκης

Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Αστυνομικοί εντόπισαν νέα χασισοφυτεία

χασισοφυτεία

Ολοκληρώθηκε σήμερα (28/9) το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε δασώδη περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκε καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά 11 δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου, σήμερα (28.09.2021) το πρωί πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εξερεύνησης από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου μία καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενη από 11 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 2,5 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν  και κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μυλοπόταμος: Εντόπισαν τα χασισόδεντρα και του πέρασαν χειροπέδες

Κρήτη: Η Ομάδα ΔΙΑΣ τον έπιασε με κοκαΐνη, κάνναβη και ναρκωτικά χάπια (Φωτογραφίες)

Ηράκλειο - σεισμός: ΕΛ.ΑΣ: Δεν υπήρξε πλιάτσικο στα σπίτια των σεισμόπληκτων

ESPA BANNER