Κρήτη

Υγεία - Παιδεία

Ψυχαγωγία

Μουσική

Θερινή Μουσική Ακαδημία Αρχανών: Σεμινάρια και συνάντηση παιδικών χορωδιών

"Στις Αρχάνες, ένας σπόρος αρκούσε, αφού το έδαφος ήταν έτοιμο"

Ο Δήμος, η Περιφέρεια και η ουσιαστική παιδεία ανθρώπων της Κρήτης, έχουν δώσει απ’ την ανάσα τους στη δημιουργία της Θερινής Μουσικής Ακαδημίας. Πρόκειται για  ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός, μπορεί να ανθίσει και μακριά από την πρωτεύουσα.

Οι καθηγητές, εκτός τη γνώση και την εμπειρία τους, καθοδηγούν με γενναιοδωρία.
 

Ο στόχος:  "Εμβαθύνοντας στη σχέση μας με τη μουσική και το τραγούδι να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητά μας, να νιώσουμε την πληρότητα που προκύπτει από την αληθινή, βαθιά έκφρασή μας και να επικοινωνήσουμε καλύτερα με τους ανθρώπους και τον κόσμο".

Η Θερινή Μουσική Ακαδημία Αρχανών, θεσμό που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιάννη Ιδομενέως ανοίγει τις πόρτες της για δεύτερη χρονιά ,προσφέροντας στην μουσική εκπαιδευτική κοινότητα 4 σεμινάρια τύπου masterclass στο πιάνο, την κιθάρα, το τραγούδι, τη διεύθυνση χορωδίας και το κλασσικό τραγούδι, καθώς και ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός.

Πρόκειται για την συνάντηση παιδικών χορωδιών, στην οποία θα συμμετέχουν 4 σπουδαίες παιδικές χορωδίες από τη χώρα μας που μαζί με τις Παιδικές- Νεανικές Χορωδία των Δήμων Ηρακλείου και Αρχανών Αστερουσίων, θα προσφέρουν στο κοινό μοναδικές μουσικές εμπειρίες.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις Αρχάνες από 29 έως 31 Αυγούστου.

Τα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν είναι τα εξής:

  1. Σεμινάριο πιάνου με τον Κωνσταντίνο Παπαδάκη, από 30 Ιουνίου έως 13 Ιουλίου

  2. Σεμινάριο τραγουδιού με τη Νένα Βενετσάνου και τον Γιάννη Ιδομενεώς, σεμινάριο δημιουργικής συνοδείας στο πιάνο με τον Θεόδωρο Κοτεπάνο και Τεχνική Alexander με τον Σάββα Κουδουνά, από 19 έως 27 Ιουλίου

  3. Σεμινάριο κιθάρας με τον Γιώργο Μουλουδάκη από 28 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου.

  4. Σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας με τον Αντώνη Κοντογεωργίου, από 28 έως 31 Αυγούστου

  5. Σεμινάριο κλασσικού τραγουδιού με την Monika Bürgener και τον Andrej Hovrin από 12 έως 20 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων θα πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις (Διαλέξεις, Συναυλίες κ.α.) ανοιχτά για το κοινό.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πρώτο κουδούνι για τους μαθητές και ταλαιπωρία για τους οδηγούς (φώτο)

κινηση

Πρώτο κουδούνι σήμερα για τα σχολεία και επιστροφή των μαθητών στα θρανία μετά από μήνες απουσίας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ωστόσο δε φαίνεται να πηγαίνουν όλα "ρολόι", αφού σύμφωνα με αναγνώστες του ekriti.gr, οι οδηγοί του Ηρακλείου δίνουν "μάχη" με το δικό τους ρολόι από νωρίς το πρωί προκειμένου να φτάσουν εγκαίρως στις δουλειές τους.

Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της αυξημένης κίνησης που καταγράφεται στις οδικές αρτηρίες οι οποίες βρίσκονται σε περιοχές με σχολικές μονάδες (π.χ. Λεωφόρος Ιωνίας, Σμπώκου, Γιόφυρο), όπου πάλι από σήμερα  οι γονείς προκειμένου να αφήσουν τα παιδιά τους στο σχολείο σταθμεύουν εκατέρωθεν του δρόμου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο και οι οδηγοί να εξανίστανται.

 

ειδησεις σημερα 

Κορωνοϊός: Πρώτο κουδούνι μετά από μήνες, με μέτρα

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται οι νοσηλευόμενοι αλλά όχι οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Κρήτη - κορωνοϊός: Πειθαρχούν στα μέτρα οι πολίτες