Κρήτη

Ρέθυμνο

Τρεις μήνες χωρίς το Βαγγέλη Γιακουμάκη - Μνημόσυνο στο Σελλί

giakoumakis.jpg

Στο Σελλί Ρεθύμνου βρέθηκανι σήμερα και πάλι φίλοι και συγγενείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη για να παραστούν στο μνημόσυνο της συμπλήρωσης τριών μηνών από το θάνατο του.
Το χωριό γέμισε από κόσμο που δεν ξεχνά τον Βαγγέλη και όλα όσα πέρασε.
Η υπόθεση του που συνεχίζει να απασχολεί την τοπική κοινωνία ακόμη και τώρα, τρεις μήνες μετά το θάνατο του είναι για την ώρα στο στάδιο της προανάκρισης και κανείς δεν αποκλείει τίποτα.

Αυτό που ζήσαμε ήταν κάτι συγκλονιστικό, άνθρωποι από κάθε μεριά της Ελλάδας να είναι εκεί, δε μπορούσα να το πιστέψω αυτό που έβλεπα τόσος κόσμος συγκεντρωμένος με δάκρυα στα μάτια είχε έρθει για να αποχαιρετήσει μαζί μας το Βαγγέλη μας, είπε ο θείος του Βαγγέλη Γιώργος Βισδιαδάκης.

Κρήτη

Κρήτη: Οι περιοχές που απαγορεύεται η κυκλοφορία με δείκτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς 4 και 5

Το δάσος της Κέρης βρίσκεται σε υψόμετρο 300μ., 9 χλμ δυτικά του Ηρακλείου.

Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή τις πυρκαγιές που ήδη έχουν εκδηλωθεί, όλες οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης  βρίσκονται σε ετοιμότητα. 

Σε επίπεδο πληροφόρησης, μπορείτε πλέον μέσω της υποδομής GIS Crete να ενημερώνεστε για τις ζώνες απαγόρευσης κυκλοφορίας για όλη την Κρήτη, σε δείκτη κινδύνου πυρκαγιάς 4 & 5 (υψηλός και πολύ υψηλός). Συγκεκριμένα η οδηγία αφορά 8 περιοχές στην Π.Ε. Χανίων, 9 στην Π.Ε. Ρεθύμνης, 5 στην Π.Ε. Ηρακλείου και μία περιοχή στην Π.Ε. Λασιθίου. 

Οι ευπαθείς περιοχές του Ηρακλείου είναι οι εξής: «Σύμης, Δήμου Βιάννου, Ρούβα-Ζαρού, Δήμου Γόρτυνας και Δήμου Φαιστού, Κέρης, Δήμου Μαλεβιζίου, Φουρνί, Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και Γιούχτα, Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων».

Πρόκειται για σημεία ενδιαφέροντος του νησιού που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω link και αφορούν τις 4 Περιφερειακές ενότητες (ανοίγει στο χάρτη της Κρήτης και επισημαίνονται με κόκκινο χρώμα):

http://gis.crete.gov.gr/sdi/?tab=viewport_maptab&loader=map6_loader_public&lon=2762281.3274306&lat=4192035.9414224&zoom=10

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν θέματα πολιτικής προστασίας αλλά και στοιχεία των υποδομών του νησιού, βρίσκονται διαθέσιμες στους χάρτες στην ιστοσελίδα www.gis.crete.gov.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Προσοχή, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα για τα οικόπεδα με ξερόχορτα

Κρήτη: Συνεχείς περιπολίες και φύλαξη "πνευμόνων πρασίνου"

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Οργή για την ανάρτηση Μαμουλάκη - Την "έσβησε" και ...απολογήθηκε