Κρήτη

Ρέθυμνο

Τρίτη αναβολή στη δίκη για την υπεξαίρεση στο Δήμο Γαύδου;

ipekseresi.jpg

Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, σήμερα αναμένεται να εκδικαστεί εκτός απροόπτου η υπόθεση υπεξαίρεσης 780.000 ευρώ από το ταμείο του Δήμου Γαύδου.

Η υπόθεση έφτασε στην Δικαιοσύνη μετά από μήνυση την οποία υπέβαλλε ο  Δήμος Γαύδου το 2011 κατά  συγκεκριμένου υπαλλήλου, ο οποίος τότε  ήταν και ο υπεύθυνος της ταμειακής υπηρεσίας .

Η υπεξαίρεση είχε αποκαλυφθεί στα τέλη Μαρτίου του 2011, όταν ο τότε δήμαρχος Γαύδου Στρατής Λαμπάκης, είχε αναφέρει στον τότε περιφερειάρχη Κρήτης Αθανάσιο Καρούντζο πως είχε έλλειμμα 25.000 ευρώ στο ταμείο και πως τα χρήματα είχαν αφαιρεθεί με την μεταφορά τους από τον τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό μέσω του συστήματος e-banking.

Στη συνέχεια και έπειτα από εντολή του κ . Καρούντζου, πραγματοποιήθηκε έρευνα από την Οικονομική Επιθεώρηση του Υπουργείου Οικονομικών όπου το έλλειμμα που διαπιστώθηκε ήταν της τάξεως των 530.000 ευρώ ενώ μαζί με τις προσαυξήσεις, έφτανε στις 730.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η  δίκη ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες, ωστόσο μετά από νέο αίτημα που υπέβαλε η πλευρά του κατηγορούμενου, πήρε νέα ολιγοήμερη αναβολή και θα εκδικαστεί εκτός απρόοπτου σήμερα .

Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δικηγόροι και των δύο πλευρών φαίνεται πως εμφανίζουν κώλυμα παράστασης οπότε δεν αποκλείεται να υπάρξει και τρίτη αναβολή.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τον έπιασαν με λαθραίο καπνό και ...πυρομαχικά

σύλληψη

Συνελήφθη, σήμερα (19/1) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και όπλων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών στο σπίτι του άνδρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 200 γραμμάρια  καπνού, χωρίς να φέρουν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης, 125 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, ένα μηχανισμό αναγόμωσης, δύο στιλέτα και κροτίδες .

Η ποσότητα  του καπνού που κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Ηρακλείου. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Δολοφονία μητέρας στην Κρήτη: Συνελήφθη στο Ηράκλειο ο Νορβηγός σύντροφός της!

Ηράκλειο: Συναγερμός για γυναίκα που έπεσε στα νερά του λιμανιού