Κρήτη

Ρέθυμνο

Το μουσικό σύνολο M.O.T.He ... έρχεται στην Κρήτη

Το μουσικό σύνολο M.O.T.He (music of the heart) θα βρίσκεται στο Σπίτι του Πολιτισμού, στο Ρέθυμνο την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014, στις 21:00. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Το μουσικό σύνολο M.O.T.He (music of the heart) αποτελεί μία πρόταση φιλίας σε καιρούς αφιλίας, μέσα από την εξερεύνηση ηχητικών τοπίων, μελωδικών γραμμών και ασύμμετρων ρυθμών. Πρώτα από όλα όμως, είναι μια επίκαιρη φωνή ελευθερίας και μια ακατάπαυστη αναζήτηση της σχέσης μας με το άγνωστο δίχως συμβιβασμούς και όρια, σε εποχές που αυτές οι έννοιες είναι όλο και περισσότερο διεκδικούμενες παρά αυτονόητες, ακόμη και με τα εργαλεία που προσφέρουν οι σύγχρονες ιδεολογίες τάσεις, τα κοινωνικά δίκτυα και η καταλυτική ηλεκτρονική πραγματικότητα.

Η μυστηριώδης, συχνά σκοτεινή μα και πάντα αισιόδοξη και ελπιδοφόρα οπτική της ζωής, μέσα από τους ήχους και τους ρυθμικούς δρόμους, οδηγούν ταχύτατα τον ακροατή στην πιο αυθόρμητη και αβίαστη συμμετοχή και κοινωνία με το υλικό που αγγίζει τις ανθρώπινες χορδές της ύπαρξης του. Σε μια περίοδο βαθύτατης κρίσης, αμφισβήτησης των αξιών, και κάθε λογής ατομικών και συλλογικών αδιεξόδων, η ανάγκη για επανεκκίνηση από τον εσωτερικό άνθρωπο και το πρωτογενές υλικό του που βρίσκονται πια σε μεγάλη σύγχυση και κίνδυνο, γίνεται η βάση του εγχειρήματος, κάτι που στην παράσταση αυτή όχι μόνο κυριαρχεί αλλά και απελευθερώνει. Αποκαλύπτει μέσα στα ηχητικά τοπία της πως οι δρόμοι που αφήνουμε επιπόλαια καθημερινά πίσω μας ήταν πάντοτε η φυσική τροχιά της ψυχής μας που ξεχνάμε να αφουγκραστούμε και γινόμαστε απρόσωπα έρμαια επιλογών από τρίτους, χωρίς χαρακτήρα, παιδικό ενθουσιασμό και ζωή.

Το μουσικό σύνολο M.O.T.He, μέσα από παραστάσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, κινηματογραφική μουσική, συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις και ελληνικά φεστιβάλ, είναι ένα από τα λίγα σύνολα που στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις δικές του δυνάμεις, και στην ένθερμη υποστήριξη συνεργατών και διοργανωτών. Η ηχητική δύναμη, η εσωτερική ένταση, οι δυναμικές σιωπές, η πολυχρωματικότητα και το συναίσθημα, βρίσκουν πάντα αυτό που ονειρεύονται και διεκδικούν, δίχως κραυγές και θόρυβο: Μια θέση στην καρδιά όλων. Ζωντανά στο "Σπίτι του πολιτισμού", Ρέθυμνο, Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014. Είσοδος ελεύθερη

Κρήτη

Ν. Τζανάκης: Ικανοποίηση για το "χρώμα" στον χάρτη- Σε επιφυλακή για τη μετάλλαξη

νίκος τζανάκης

"Θα φτάσουμε εύκολα σε ποσοστό 75% των εμβολιασμών μέχρι το τέλος του Ιούλη – αρχές Αυγούστου", δήλωσε στο MEGA ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα.

"Αυτή τη στιγμή κυριαρχεί η βρετανική μετάλλαξη. Το στέλεχος Δέλτα είναι η ινδική μετάλλαξη, μεταδίδεται 40-60% περισσότερο από τη βρετανική και που όπου έχει ακουμπήσει έχει κυριαρχήσει μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Αυτή τη μετάλλαξη φοβόμαστε, μιλάμε για τέταρτο κύμα το Σεπτέμβριο, αλλά μπορεί η μετάλλαξη να έρθει και με τους τουρίστες οπότε μπορεί να έχουμε το τέταρτο κύμα και μέσα στο καλοκαίρι. Επομένως πρέπει να ολοκληρώσουμε όλοι τον εμβολιασμό μας, ώστε με ένα 70-75% να διασφαλίσουμε ότι δε θα έχουμε πρόβλημα το καλοκαίρι, και συνεχίζοντας να οχυρωθούμε για το φθινόπωρο. Τότε η βαριά νόσηση και ο θάνατος θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο σε ανεμβολίαστους", εξήγησε ο ίδιος.

"Με τους εμβολιασμούς περιορίζεται η δυναμική του 4ου κύματος. Δεν αποκλείουμε ένα μικρό κύμα τέλος Σεπτέμβρη, αλλά αν ξεπεράσουμε το 80-85% των εμβολιασμών δε θα υπάρχει καθόλου κύμα. Όσο πιο μεταδοτικά είναι τα στελέχη που έρχονται, τόσο μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων χρειαζόμαστε για να είμαστε ασφαλείς", συνέχισε ο κ. Τζανάκης.

Σχετικά με το πώς επιτυγχάνεται ανοσία μέσω των εμβολίων ο ίδιος εξήγησε ότι: "Σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει οι νεότεροι άνθρωποι κάτω των 35 ετών, αποκτούν υψηλή ανοσία και με την πρώτη δόση. Όσο περνάει η ηλικία, όμως, χρειαζόμαστε και τις δύο δόσεις. Με τη δεύτερη δόση θα αποκτήσουν πλήρη ανοσία. Χρειάζονται 3 εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση για να μετρήσει κανείς τη χυμική ανοσία. Η κυτταρική ανοσία είναι πιο μακροχρόνια".

H ανάρτηση του κ Τζανάκη για την Κρήτη

 

 

"Η επιτροπή είχε δίκιο στις αποφάσεις που πήρε για το εμβόλιο της AstraZeneca"

Αναφερόμενος στη σύγχυση γύρω από το εμβόλιο της AstraZeneca ο καθηγητής σημείωσε ότι "Η επιτροπή εμβολιασμού είχε δίκιο που πήρε τις αποφάσεις που πήρε, αλλά χάθηκε λίγο το παιχνίδι στο επικοινωνιακό κομμάτι. Έχουμε πληθώρα εμβολίων, επομένως μπορείτε να επιλέξετε όποιο θέλετε αυτή τη στιγμή. Όσοι έχετε ξεκινήσει με κάποιο εμβόλιο, πρέπει να ολοκληρώσετε τον εμβολιασμό σας με το ίδιο. Και κατά κανόνα το AstraZeneca να το προτιμούν όσοι είναι άνω των 60 ετών. Πολύ σωστά η επιτροπή άνοιξε την πλατφόρμα σε όλες τις ηλικίες για όλα τα εμβόλια και έγινε για να αντιμετωπιστούν όποιοι είχαν αμφιβολίες".

"Ο ιός είναι εδώ, είναι στην κοινότητα και όσοι δεν εμβολιάζονται μπορούν ανά πάσα στιγμή να αρρωστήσουν. Μπορεί να νοσήσουν οι ίδιοι ελαφριά αλλά να κολλήσουν τον ευπαθή πατέρα τους ή το συνάδελφό τους. Ο εμβολιασμός δεν θωρακίζει μόνο εμάς, αλλά και τους συνανθρώπους μας που είναι ευπαθείς ή ευάλωτοι. Έχουμε κοινωνικό και ανθρώπινο καθήκον να εμβολιαστούμε", τόνισε.

Μιλώντας, τέλος, για το θέμα που έχει ανοίξει περί προνομίων στους εμβολιασμένους, ο κ. Τζανάκης είπε ότι "Τα προνόμια για τους εμβολιασμένους κάνουν τον κόσμο να σκέφτεται διακρίσεις. Αλλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι εμβολιασμένοι θα μπορούσαν να έχουν διευκολύνσεις και ελευθερίες για τη μετακίνησή τους ή τις συναναστροφές τους. Χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε με σωστό τρόπο αυτού του είδους τις ελευθερίες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ: Απόψε η προβολή ντοκιμαντέρ για την κατάκτηση του Κυπέλλου το 1987

Νέος κατώτατος μισθός: Όλα τα σενάρια ως το τέλος του έτους