Κρήτη

Ρέθυμνο

Σ. Κεφαλογιάννης: "Δεν ήθελα να είμαι ο δήμαρχος των δικαστηρίων"

Τα επόμενα βήματά του εξετάζει ο δήμαρχος - για λίγες μέρες ακόμα - Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, μετά το αποτέλεσμα της μίας ψήφου διαφοράς, από τον αντίπαλό του Μανώλη Καλλέργη, στις πρόσφατες εκλογές. Ο κ. Κεφαλογιάννης, σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη, αιτιολογώντας την τουλάχιστον περίεργη, για τα δεδομένα της Ελλάδας, απόφασή του να μην καταθέσει ένσταση επί του αποτελέσματος, σημείωσε ότι δεν ήθελε να φέρει τον τίτλο "Ο δήμαρχος των δικαστηρίων" , προσθέτοντας ότι τα 8 χρόνια στο τιμόνι του ιστορικού δήμου, ήταν αρκετά για φανεί το έργο του ίδιου και των συνεργατών του. Αναφορικά με τα μελλοντικά του σχέδια, άφησε να διαφανεί, ότι αν και εκπαιδευτικός με οργανική θέση στο ΕΠΑΛ Μοιρών, θα τον κερδίσει η πολιτική, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερα.

Ο δήμαρχος Ανωγείων αναφέρθηκε στα σημαντικά ευρήματα των ανασκαφών στη Ζώμινθο από την 'Εφη Σαπουνά Σακελλαράκη, κάνοντας λόγο για την αποκάλυψη ενός ανακτόρου, ενώ δεν δίστασε να πει ότι αυτό θα ενταχθεί στα μνημεία της Unesco, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εκδηλώσεις της προσεχούς Τετάρτης 13 Αυγούστου για την επέτειο του 3ου Ολοκαυτώματος των Ανωγείων.

Ακούστε στη συνέντευξη του Σωκράτη Κεφαλογιάννη:

Κρήτη

Χανιά

Λοβέρδος από τα Χανιά: Η χώρα χρειάζεται ενεργή, πατριωτική, προοδευτική αντιπολίτευση

Ανδρέας Λοβέρδος

Στα Χανιά βρίσκεται από σήμερα Τετάρτη ο ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Λοβέρδος παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, την οποία ξεκίνησε λέγοντας ότι από τα Χανιά είχε ξεκινήσει τις πρώτες επαφές τον Δεκέμβριο του 2020 για το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα

“Η χώρα χρειάζεται ενεργή, πατριωτική, προοδευτική αντιπολίτευση”, δήλωσε τονίζοντας ότι αν εκλεγεί, θα είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε έναν κατανοητό συμβολισμό.

"Ήρθα να στείλω μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ που εκφράζει τη δημοκρατική παράταξη θα μεγαλώσει και θα ειναι στα μεγάλα κόμματα της Ελλάδας. Προς το παρόν θα αντιπολιτεύεται και στο μάλλον θα κυβερνήσει", είπε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση του zarpanews.gr, αν ο δρόμος για να κυβερνήσει περνάει από μια συγκυβέρνηση με την ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Λοβέρδος απάντησε ότι εντός του 2022 ή το 2023 θα υπάρξουν σίγουρα δυο εκλογικές αναμετρήσεις, με την πρώτη να αποβαίνει άγονη λόγω απλής αναλογικής. “Στη δεύτερη ο Τσιπρας θα πέφτει κι εμείς θα ανεβαίνουμε και στόχος ειναι να είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση“, συμπλήρωσε. Το ΚΙΝΑΛ απέτυχε, τέλος τα βαφτίσια, είπε επίσης ο Ανδρέας Λοβέρδος για τον νυν πολιτικό σχηματισμό όπου ανήκει.

Για τον Γιώργο Παπανδρέου και την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του, ο κ. Λοβέρδος είπε χαρακτηριστικά: “Δεν θέλω να σχολιάσω, τα έχω πει και σε άλλες ομιλίες μου. Ας κάνει ο,τι θέλει. Δεν έχω κάτι με τον άνθρωπο, αλλά εγώ έχω τη δική μου πρόταση, την οποία θέτω στους δημοκρατικούς ψηφοφόρους”.

Πηγή: zarpanews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιώργος Παπανδρέου: Επίσημα υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής

Βασίλης Κεγκέρογλου: Κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Γερουλάνος - ΚΙΝΑΛ: Θα είμαι εκεί για να παλέψω - Τί είπε για τον Γιώργο Παπανδρέου

ESPA BANNER