Κρήτη

Ρέθυμνο

Συνάντηση Ξανθού με Λιονή και Μαρινάκη για τα έργα του Ρεθύμνου

ξανθος.jpg

Ο Υπουργός Υγείας και βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Ξανθός συνοδευόμενος από στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή και με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γιώργη Μαρινάκη και συζήτησαν για τα κρίσιμα θέματα που αφορούν το Νομό και τον Δήμο Ρεθύμνου.

Για το θέμα της επέκτασης και αναβάθμισης του ΧΥΤΑ Αμαρίου ο κ. Α. Ξανθός ενημέρωσε την κ. Μ. Λιονή ότι με βάση του σχεδιασμούς του Υπουργείου Οικονομίας και του ΕΠΠΕΡΑΑ, το έργο της κατασκευής Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης θα είναι έτοιμο σύντομα για δημοπράτηση και θα είναι από τα πρώτα έργα που θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ. Αναγνωρίστηκε, επίσης, και από τις δυο πλευρές η ανάγκη για εξεύρεση νέου χώρου για νέο ΧΥΤΥ αφού ο ΧΥΤΑ Αμαρίου θα έχει κορεστεί σε 8-10 χρόνια.

​Συζητήθηκε στο θέμα της Σχολής Ασωμάτων την αναβάθμιση του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας σε ερευνητικό-εκπαιδευτικό κέντρο σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρίου και τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα», ώστε το έργο να συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.

Έγινε συζήτηση για την κατάσταση του οδικού δικτύου του νομού, για την ανάγκη ολοκλήρωσης των μελετών και χρηματοδότησης για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) και τονίστηκε ότι είναι ζωτικής σημασίας για το νομό Ρεθύμνου το κομμάτι που συνδέει την Σούδα με το αεροδρόμιο Χανίων, καθώς επίσης και το κομμάτι Ατσιπόπουλο-Βρύσες. Όσον αφορά στο Νότιο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΝΟΑΚ) συμφωνήθηκε ότι είναι στις προτεραιότητες για να παίξει ο πρωτεύοντα ρόλο ο Αγιοβασιλιώτικος δρόμος, όπως επίσης να ολοκληρωθούν οι μελέτες για την αποπεράτωση του αμαριώτικου δρόμου.

Σχετικά με το φράγμα στον Πλατύ Ποταμό που στοχεύει να αρδεύσει 45.000 στρέμματα στους Δήμους Αμαρίου και Αγίου Βασιλείου, τονίστηκε ότι οι μελέτες του έργου βρίσκονται στο τελικό στάδιο και επισημάνθηκε η ανάγκη για την αναζήτηση των βέλτιστων λύσεων με τον Δήμο Αμαρίου και τους φορείς της περιοχής.

Στη συνάντηση τέθηκαν από τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γ. Μαρινάκη μια σειρά θεμάτων που αφορούν στις υποδομές και στην λειτουργία του Δήμου Ρεθύμνου, όπως η προστασία του λιμανιού, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, τα έργα της ΔΕΥΑΡ, οι σχολικές υποδομές, το Γ.Π.Σ.-Χωροταξικό, ο σχεδιασμός του ΣΕΣ, ο Περιφερειακός δρόμος, οι κοινωνικές δομές του Δήμου,  κ.ά.
Ο κ. Α. Ξανθός δεσμεύτηκε ότι θα διερευνήσει τη δυνατότητα προώθησης λύσεων σε όλα τα κρίσιμα τοπικά θέματα σε συνεργασία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία ενώ, παράλληλα, θα συνεχίσει τον κύκλο επαφών με όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς του Νομού.

Κρήτη

Ηράκλειο

Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου: Σήμερα οι επαναληπτικές εκλογές

Δικηγόροι

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου όπως και σε άλλους 11 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας έχουν ανοίξει οι κάλπες από 7 π.μ., για τις επαναληπτικές εκλογές (β΄ γύρος) ανάδειξης νέων προέδρων και νέων Διοικητικών Συμβουλίων για την επόμενη τετραετία.

Υπενθυμίζεται ότι το αποτέλεσμα στο Ηράκλειο θα κριθεί μεταξύ του Νίκου Λογοθέτη, ο οποίος στον α΄ γύρο αναδείχθηκε πρώτος με  273 ψήφους και την Κατερίνα Κοσμαδάκη, η οποία συγκέντρωσε 189 ψήφους.

Επαναληπτικές εκλογές σε 12 Δικηγορικούς Συλλόγους στη χώρα:

Αθηνών: Δημήτρης Βερβεσός (29.37%) και Δημήτρης Αναστασόπουλος (21.63%)

Βέροιας: Καραβασίλειος Φώτιος (38.80%) και Γεώργιος Χατζόγλου (37.60%)

Ηρακλείου: Νικόλαος Λογοθέτης (42.46%) και Αικατερίνη Κοσμαδάκη (29.39%)

Θεσπρωτίας: Νικόλαος Μπέζας (49.30%) και Κωνσταντίνος Σιντόρης (26.76%)

Θεσσαλονίκη: Δημήτριος Φινοκαλιώτης (24.84%) και Ευστάθιος Κουτσοχήνας (23.82%)

Θηβών: Σωτηρία Μανάρα- Μαυράκη (43.42%) και Χαράλαμπος Παπαχαραλάμπους (28.95%)

Ιωαννίνων: Μαρία Νάκα (38.92%) και Χριστίνα Τσέτσου (38.92%)

Κατερίνης: Ασημίνα Στρίμπα (33.58%) και Κωνσταντίνος Μηλιός (28.36%)

Κοζάνης: Χρήστος Δημητρόπουλος (38.49%) και Μαρία Κωνσταντινίδου (30.94%)

Λαρίσης: Τρύφων Τσάτσαρος (35.79%) και Νικολέττα Μπασδέκη (33.28%)

Πειραιώς: Ηλίας Κλάπας (31.00%) και Πολυχρόνης Περιβολάρης (30.92%)

Ρόδου: Βασίλειος Περίδης (47.99%) και Γεώργιος Μαυρομμάτης (26.13%).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κρήτη - ΔΕΔΔΗΕ: Πού θα γίνουν προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος

Φαράγγι Σαμαριάς: Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την διαχείριση πυρκαγιών και την αποκατάσταση φυσικών καταστροφών

Σύνδεσμος Πωλητών Πετρελαιοειδών: Συνάντηση της διοίκησης με Συριγωνάκη

ESPA BANNER