Κρήτη

Ρέθυμνο

Συγκεντρώνονται στ' Ανώγεια για τα κενά στα σχολεία του νομού

Ανώγεια

Στα Ανώγεια προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα κενά στα σχολεία του Νομού Ρεθύμνου θα συγκεντρωθούν τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας. Στη συγκέντρωση έχει κληθεί να παραβρίσκεται και ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Γιώργος Τερζάκης. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Πάνω από ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς παραμένουν δεκάδες τα κενά σε εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν τα σχολεία ειδικά στην επαρχία του Νομού Ρεθύμνου. Χιλιάδες είναι οι διδακτικές ώρες που χάνονται εβδομαδιαίως σε μαθήματα κατευθύνσεων, ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και στην ειδική αγωγή.
Για την ανάδειξη του σοβαρότατου αυτού ζητήματος μετά από διαβούλευση με τους Διευθυντές και εκπροσώπους των σχολείων της επαρχίας, η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου οργανώνει μέρα δράσης με θέμα: «Καμιά άλλη ώρα μαθήματος χαμένη».
Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου δύο λεωφορεία θα περάσουν από τα επαρχιακά σχολεία του Νομού στα οποία θα επιβιβαστούν εκπρόσωποι των καθηγητών, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων, των μαθητικών συμβουλίων αλλά και εκπρόσωποι των Δημοτικών αρχών. Το κονβόι θα καταλήξει στα Ανώγεια όπου στις 12 το μεσημέρι θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας και ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Τερζάκη ο οποίος έχει κληθεί και δεσμευτεί να παραβρίσκεται.

Καλούμε τις Διευθύνσεις και τους Συλλόγους Καθηγητών στα σχολεία αυτά να πάρουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την επιτυχία της δράσης αυτής. Συγκεκριμένα προτείνουμε:

Με πρωτοβουλία των Συλλόγων να οργανωθούν συσκέψεις ανά σχολείο με εκπροσώπους των Γονέων, των μαθητών και των τοπικών αρχών και φορέων ώστε να συζητηθούν τα προβλήματα αλλά και η συμμετοχή και στήριξη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.
Να προταθεί στους εμπλεκόμενους φορείς να εκδώσουν σχετικές ανακοινώσεις και ψηφίσματα διαμαρτυρίας που να αναδεικνύουν το ζήτημα της απαξίωσης των Δημόσιων σχολείων ειδικά της επαρχίας.
Να οργανωθούν όπου είναι δυνατό τοπικές συμβολικές Πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις που να έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και των αρχών.
Για να διευκολύνουμε την συμμετοχή των συναδέλφων στην κινητοποίηση, προκηρύσσουμε για την ίδια μέρα δύο τρίωρες στάσεις εργασίας, πρώτη τρίωρη στάση από την ΕΛΜΕ & δεύτερη στάση από την ΟΛΜΕ.

Η υπεράσπιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και η σωστή λειτουργία όλων των σχολείων με έμφαση στα σχολεία της επαρχίας με τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές και κοινωνικές συνθήκες πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας. Με την στήριξη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας να δείξουμε την αποφασιστικότητα μας πως δεν θα επιτρέψουμε καμιά άλλη ώρα μαθήματος να χαθεί ούτε φέτος ούτε τις επόμενες σχολικές χρονιές.

 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 88 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κρούσματα κορωνοϊού

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.126 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 39. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 342. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 313 (91.52%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 29 (8.48%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Στην Κρήτη το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 88 νέα κρούσματα και συγκεκριμένα: 42 στο Ηράκλειο, 28 στα Χανιά, 12 στο Ρέθυμνο και 6 στο Λασίθι.

Δείτε την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: "Έπεσαν" αισθητά οι νοσηλείες

Κορωνοϊός: Τι ισχύει για συνοδούς ασθενών και μετακινήσεις εκτός νομού

Κορωνοϊός- ΕΟΔΥ: Κάθε Τετάρτη θα ανακοινώνονται τα κρούσματα στα παιδιά 4-17 ετών

ESPA BANNER