Κρήτη

Ρέθυμνο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στ' Ανώγεια για τα κενά στα σχολεία του Νομού

anogeia_8.jpg

Στα Ανώγεια προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα κενά στα σχολεία του Νομού Ρεθύμνου θα συγκεντρωθούν τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας. Στρη συγκέντρωση έχει κληθεί να παραβρίσκεται και ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Γιώργος Τερζάκης. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Πάνω από ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς παραμένουν δεκάδες τα κενά σε εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν τα σχολεία ειδικά στην επαρχία του Νομού Ρεθύμνου. Χιλιάδες είναι οι διδακτικές ώρες που χάνονται εβδομαδιαίως σε μαθήματα κατευθύνσεων, ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και στην ειδική αγωγή.
Για την ανάδειξη του σοβαρότατου αυτού ζητήματος μετά από διαβούλευση με τους Διευθυντές και εκπροσώπους των σχολείων της επαρχίας, η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου οργανώνει μέρα δράσης με θέμα: «Καμιά άλλη ώρα μαθήματος χαμένη».
Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου δύο λεωφορεία θα περάσουν από τα επαρχιακά σχολεία του Νομού στα οποία θα επιβιβαστούν εκπρόσωποι των καθηγητών, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων, των μαθητικών συμβουλίων αλλά και εκπρόσωποι των Δημοτικών αρχών. Το κονβόι θα καταλήξει στα Ανώγεια όπου στις 12 το μεσημέρι θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας και ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Τερζάκη ο οποίος έχει κληθεί και δεσμευτεί να παραβρίσκεται.

Καλούμε τις Διευθύνσεις και τους Συλλόγους Καθηγητών στα σχολεία αυτά να πάρουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την επιτυχία της δράσης αυτής. Συγκεκριμένα προτείνουμε:

Με πρωτοβουλία των Συλλόγων να οργανωθούν συσκέψεις ανά σχολείο με εκπροσώπους των Γονέων, των μαθητών και των τοπικών αρχών και φορέων ώστε να συζητηθούν τα προβλήματα αλλά και η συμμετοχή και στήριξη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.
Να προταθεί στους εμπλεκόμενους φορείς να εκδώσουν σχετικές ανακοινώσεις και ψηφίσματα διαμαρτυρίας που να αναδεικνύουν το ζήτημα της απαξίωσης των Δημόσιων σχολείων ειδικά της επαρχίας.
Να οργανωθούν όπου είναι δυνατό τοπικές συμβολικές Πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις που να έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και των αρχών.
Για να διευκολύνουμε την συμμετοχή των συναδέλφων στην κινητοποίηση, προκηρύσσουμε για την ίδια μέρα δύο τρίωρες στάσεις εργασίας, πρώτη τρίωρη στάση από την ΕΛΜΕ & δεύτερη στάση από την ΟΛΜΕ.

Η υπεράσπιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και η σωστή λειτουργία όλων των σχολείων με έμφαση στα σχολεία της επαρχίας με τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές και κοινωνικές συνθήκες πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας. Με την στήριξη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας να δείξουμε την αποφασιστικότητα μας πως δεν θα επιτρέψουμε καμιά άλλη ώρα μαθήματος να χαθεί ούτε φέτος ούτε τις επόμενες σχολικές χρονιές.

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Μαλεβιζίου: Τίμησε τον αντιστασιακό Ιωάννη Ανδρεαδάκη

Ονοματοδοσία - Γάζι

Σε μία σεμνή τελετή ο Δήμος Μαλεβιζίου τίμησε τον Ιωάννη Δράκου Ανδρεαδάκη με την ονοματοδοσία οδού στην Τοπική Κοινότητα Γαζίου, παρουσία του Δημάρχου Μαλεβιζίου, Βουλευτών, του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και περιφερειακών συμβούλων Αντιδημάρχων του Δήμου Μαλεβιζίου του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Γαζίου, Δημοτικών Συμβούλων και μελών της οικογένειας Ανδρεαδάκη.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος ενώ στον Ιωάννη Ανδρεαδάκη αναφέρθηκε με την ομιλία του ο ιστορικός – συγγραφέας Μιχαήλ Παπαηλιάκης.

«Η δύναμη της ψυχής είναι το θεμέλιο της ελευθερίας. Με αυτή τη δύναμη ο Ιωάννης Ανδρεαδάκης του Δράκου πορεύτηκε 95 χρόνια, αλλά στην ουσία έζησε πολλές ζωές.

Έγινε σύμβολο αγώνα για την πίστη στις ιδέες και στα ιδανικά της πατρίδας και της ελευθερίας. Άφησε πίσω του διδάγματα διαχρονικά για τον τόπο μας, για την πατρίδα και την ενότητα.

Σήμερα τιμούμε έναν πραγματικό αντάρτη, έναν ήρωα.» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

Την ονοματοδοσία είχε αποφασίσει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου το 2018 έπειτα από πρόταση της Κοινότητας Γαζίου

Η οδός Ιωάννη Δράκου Ανδρεαδάκη είναι η πρώτη κάθετος στην οδό Μητσοτάκη αμέσως μετά τη γέφυρα του Ξηροπόταμου προς Αμμουδάρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει! - Συναγερμός σε ΕΛ.ΑΣ και ΕΚΑΒ

Κρήτη: Άνοιξαν οι κάλπες στους Δικηγορικούς Συλλόγους

 

 

ESPA BANNER