Κρήτη

Ρέθυμνο

Στο Μυλοπόταμο παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Παρασκευά Συριανόγλου

βιβλιο παρουσιαση

Την προσεχή Τρίτη 28 Ιουλίου 2015 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ «Ταλλαία 2015» του Δήμου Μυλοποτάμου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παρασκευά Συριανόγλου «Μια αγάπη δύο Θέοι».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο πολιτισμού «Χαρουπόμυλος» στο Πάνορμο με την συνεργασία της Πολιτιστικής Εταιρείας Πανόρμου Επιμενίδης και του Πολιτιστικού – Τουριστικού Συλλόγου Πανόρμου.

Η παρουσίαση του βιβλίου έχει προγραμματιστεί για τις 8:30 το βράδυ και θα μιλήσουν ο Δημοσιογράφος και Πρόεδρος του Δ.Σ. Μυλοποτάμου κ. Μανούσος Κλάδος καθώς και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Ο Παρασκευάς Συριανόγλου μέσα από το νέο του βιβλίο παρουσιάζει με την αριστουργηματική του πένα την αληθινή ιστορία μιας ρωμιάς από το Αϊβαλί, η οποία κατά την Μικρασιατική Καταστροφή έπεσε στα χέρια των Τούρκων αλλά επέζησε και έζησε ευτυχισμένη δίπλα στον Τούρκο Αξιωματικό του Στρατού που την γλύτωσε και την προφύλαξε από το μένος των ομοεθνών του.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Στο μεταξύ συνεχίζεται στον Χαρουπόμυλο Πανόρμου η παρουσίαση της «Έκθεσης Ντόπιων Καλλιτεχνών» η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουλίου.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες George Ainsworth, Helen Ainsworth, Γεωργία Βροντάκη, Νίκο Γλυνιά, Σοφία Πολυμήλη και Νίκος Σιράγας, οι οποίοι παρουσιάζουν έργα σε ελαιογραφία, υδατογραφία, Αγιογραφία, ξυλοτορνευτική και σε τεχνική Ντεκουπαζ.
Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση καθημερινά από τις 11 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Η έντονη δυσοσμία από τη θάλασσα "έδιωξε" τους περιπατητές του Καράβολα

καραβολας

Η απογευματινή βόλτα στην περιοχή του Καράβολα έκρυβε δυσάρεστη έκπληξη για εκατοντάδες Ηρακλειώτες που παρέμειναν στο Ηράκλειο το τριήμερο και θέλησαν να περπατήσουν δίπλα στη θάλασσα με τα παιδιά τους.

Όπως κατήγγειλαν στο Ράδιο Κρήτη πολίτες που βρέθηκαν στην περιοχή το απόγευμα της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια του περίπατου διαπίστωσαν ότι αναδυόταν μια πολύ δυσάρεστη οσμή από την θάλασσα που θύμιζε βοθρολύμματα με αποτέσμα να απομακρυνθούν.

Η δυσάρεστη οσμή θορύβησε τους περιπατητές οι οποίοι απευθύνθηκαν στο Ράδιο Κρήτη λέγοντας ότι είναι πολύ έντονη ιδιάίτερα κάτω από το Τάλως και εξέφρασαν τη ανησυχία τους καθώς λίγο μακρύτερα προς το Παγκρήτιο πολλοί κολυμπούν. Η δυσοσμία είναι άγνωστο μέχρι στιγμής από που προέρχεται και εάν έσπασε κάποιος αγωγός ή κάποιος να έριξε λύμματα στη θάλασσα.

Το Ράδιο Κρήτη επικοινώνησε με την ΔΕΥΑΗ για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για αγωγό.Ο πρόεδρος  της ΔΕΥΑΗ κ.Βουρεξάκης με τον οποίο μιλήσαμε αργότερα το βράδυ μας ενημέρωσε ότι στην περιοχή έσπευσαν δύο συνεργεία της επιχείρησης τα οποία  δεν διαπίστωσαν διαρροή στα αντλιοστάσια που βρίσκονται στον Καράβολα.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Το Κτηματολόγιο φέρνει "πονοκέφαλο" στους ιδιοκτήτες - Τι σχεδιάζεται για τα πρόστιμα

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο 5χρονος με επιπλοκές Covid - Εξετάζεται η περίπτωση νόσου Kawasaki