Κρήτη

Ρέθυμνο

Στην Εισαγγελία Ρεθύμνου ο Λευτέρης Αυγενάκης για την αναγόρευση Ρίχτερ

Στην Εισαγγελία Ρεθύμνου βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προκειμένου να καταθέσει στην προκαταρκτική εξέταση για όσα συνέβησαν και αφορούν στην αναγόρευση ως επίτιμου διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης του Γερμανού Καθηγητή Χάινς Ρίχτερ, που διέταξε ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Ρεθύμνου κ. Γιώργος Πατεράκης.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε για την υπόθεση Ρίχτερ σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων, αναφορές προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων στις επιστολές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Πολιτιστικών Συλλόγων και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη συγκρότηση Επιτροπής για το χαρακτηρισμό πόλεων και χωριών ως μαρτυρικών προς το Υπουργείο Εσωτερικών, για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων, του Κατοχικού Δανείου και σειρά παλαιότερων παρεμβάσεων για την επιστροφή αρχαιολογικών θησαυρών, καθώς και δήλωση του Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα σχετικά με το πόρισμα της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, το οποίο αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, και άλλα.

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Κλειστή η κυκλοφορία σε τμήμα της Παλιάς Εθνικής Οδού

απαγόρευση κυκλοφορίας

Κλείνει από αύριο, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2020, τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού, στην περιοχή Σφακάκι Ρεθύμνου , προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες ανακατασκευής της γέφυρας που κατέρρευσε λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα,  από το ύψος της ταβέρνας «Δημήτρης» στο Σφακάκι και για μήκος περίπου ενός χιλιομέτρου, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διοχετεύεται στο βόρειο παράλληλο προς την Παλαιά Εθνική δρόμο. Τα κυκλοφοριακά αυτά μέτρα θα ισχύσουν  για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, το οποίο θα εξαρτηθεί κι από τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Διευκρινίζεται ότι κατά μήκος του προαναφερόμενου τμήματος της Π.Ε.Ο. έχουν ήδη τοποθετηθεί οι αναγκαίες σημάνσεις, τις οποίες παρακαλούνται να σεβαστούν και να ακολουθούν με προσήλωση οι διερχόμενοι οδηγοί ώστε να μην ταλαιπωρηθούν ούτε να προκύψει θέμα ασφάλειας τους αλλά και να εκτελεστεί το έργο εμπρόθεσμα και χωρίς ατυχήματα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Ρωσία: Ενέκρινε την παράταση της συνθήκης για τα πυρηνικά με τις ΗΠΑ

Κικίλιας: Ανησυχητικές οι καθυστερήσεις εμβολίων

Κρήτη - Ένοπλες Δυνάμεις: Νέο κέντρο αριστείας εγκρίθηκε από το NATO