Κρήτη

Ρέθυμνο

"Ρέθυμνο Μπροστά" μια νέα δημοτική κίνηση

"ΡΕΘΥΜΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ!!! - ΆΛΛΑΖΟΥΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ  -ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ".Με αυτά τα συνθήματα μια νέα δημοτική κίνηση εμφανίστηκε στο Ρέθυμνο.

Σε ανοικτή επιστολή της σημειώνει:

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια πολυεπίπεδη κρίση που έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλους. Δυστυχώς, δεν έχουν συζητηθεί επαρκώς οι λόγοι που μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.  Ένας από τους βασικούς λόγους υπήρξε η αδράνεια, η αποχή και η απαξίωση θεσμών και διαδικασιών που δημιουργήθηκαν για να προσφέρουν στην κοινωνία και στον τόπο. Και αυτό πρέπει να αλλάξει! Είμαστε μια ομάδα νέων, δημιουργικών ανθρώπων που επιθυμούμε να θέσουμε τις βάσεις για την προστασία των αδύναμων συμπολιτών μας, την ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητάς μας, την αναπτυξιακή αντεπίθεση του Ρέθυμνου. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να εκμηδενίσουμε το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής. Άλλωστε, οι πολίτες έχουν χορτάσει από ανούσιες αντιπαραθέσεις. Στόχος μας είναι να παλέψουμε, έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συμπολιτών που θα αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια, μακριά από μεγάλα λόγια και υποσχέσεις. Ξεκινάμε δυναμικά με ένα νέο όραμα και ένα κοινό πλαίσιο αρχών. Ξεκινάμε ουσιαστικά έχοντας την όρεξη, την εξειδίκευση και τις ιδέες για να πάμε το Ρέθυμνο Μπροστά! Από αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας. Οι τρεις βασικές αρχές που αποτελούν κοινή συνιστάμενη για όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν στην κοινή αυτή προσπάθεια είναι:

 • Διαφάνεια: Οι διαδικασίες συγκρότησης συνδυασμού, καταμερισμού αρμοδιοτήτων, χρηματοδοτικού πλαισίου, ανάδειξης και επίλυσης προβλημάτων γίνονται μέσα από ανοικτές διαδικασίες και αναρτώνται άμεσα στο διαδίκτυο. 

 

 • Ανεξαρτησία: Η προσπάθεια μας υπερβαίνει την λογική ενός κομματικού συνδυασμού, μοναδικό κριτήριο αποκλεισμού είναι η αδιαφορία, ο οπορτουνισμός και η ευκαιριακή αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων του Δήμου μας.

 

 • Συμμετοχή: Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν για τους κοινούς μας στόχους, ανατρέποντας παραδοσιακές λογικές  που καθήλωσαν την τοπική αυτοδιοίκηση.  

 

Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθούν στα ΜΜΕ  οι τρόποι μέσα από τους οποίους θα συμμετάσχουν όλοι οι ενεργοί πολίτες στην νέα αυτή προσπάθεια για το Ρέθυμνο. Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί μια επιτροπή που θα αναλάβει άμεσα δράση έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια ενιαία βάση συνεργασίας και μια ουσιαστική αλληλεπίδραση με όλες τις ενεργές δυνάμεις που θέλουν να προσφέρουν έτσι ώστε να αλλάξουμε το Ρέθυμνο.

Η επιτροπή αποτελείται  από τους:

 • Γιακουμάκη Γεώργιο
 • Δερεδάκη Νικόλαο
 • Γαϊτανη Ιωάννη  
 • Μαυράκη Αντώνιο
 • Νίνο Θεόδωρο
 • Μαλλιαρό Νικόλαο
 • Ταταράκη Γεώργιο
 • Στεφανάκη Πέτρο

 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειωμένος ο αριθμός των ασθενών

Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Μετά από εβδομάδες, ο αριθμός των νοσηλευομένων με κορωνοϊό ασθενών, έπεσε κάτω από τους 150 στα νοσοκομεία της Κρήτης, ενώ μειωμένος είναι και ο αριθμός των ασθενών σε ΜΕΘ.

Σήμερα Τετάρτη 21/4 νοσηλεύονται 148 ασθενείς, εκ των οποίων οι 26 σε ΜΕΘ (οι 23 διασωληνωμένοι) και οι υπόλοιποι 122 σε κλινική Covid. Υπενθυμίζεται ότι χθες νοσηλεύονταν 159 ασθενείς.

Αναλυτικά 

Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 12 ασθενείς στη ΜΕΘ και 43 στην κλινική Covid

Στο Βενιζέλειο 6 ασθενείς στη ΜΕΘ και 33 στην κλινική Covid

Στο Νοσοκομείο Χανίων 5 ασθενείς στη ΜΕΘ και 28 στην κλινική Covid

Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου 1 ασθενής στη ΜΕΘ και 14 στην κλινική Covid

Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου 2 ασθενείς στη ΜΕΘ και 2 στην κλινική Covid

Στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας 2 ασθενείς στην κλινική Covid

Στα Νοσοκομεία Σητείας και Νεάπολης δεν νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.789 κρούσματα σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων 126 στην Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ανάσα ζωής" για χιλιάδες Κρητικούς που αναμένουν χρόνια να πάρουν τη σύνταξή τους

Κορωνοϊός: Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου για την "έκρηξη" του ιικού φορτίου

Ηράκλειο: Χειροπέδες σε δύο, για όπλα και ζωοκλοπή