Κρήτη

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Κατάψηφίζει το πρόγραμμα τεχνικών έργων του δήμου η παράταξη Ανδρουλάκη

photo.jpg

Δεν θα εγκρίνει το Τεχνικό Πρόγραμμα της δημοτικής αρχής Ρεθύμνου για το 2016, η παράταξη "Ρέθυμνο - Αλληλεγγύη - Ανατροπή", αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο διαχείρησης αλλά για την διαδικασία της διαβουλευσης που προηγήθηκε.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο συνδιασμός του Μιχάλη Ανδρουλάκη αναφέρει τα εξής:

"Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά και σε αυτό το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου μας (Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου 2016) οι επιπτώσεις του Καλλικράτη και του Μεσοπρόθεσμου στην καθημερινή ζωή της πόλης μας.

Παρ’ ότι έχουμε ζητήσει επανειλημμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε επιτροπές του, δεν υπάρχει, ιεραρχημένα το τι ακριβώς διεκδικεί η Δημοτική Αρχή. Δεν υπήρξε καμμιά ουσιαστική κοινωνική διαβούλευση, καμιά διαδικασία συμμετοχικού προϋπολογισμού. Υπάρχει απλώς μια καταγραφή έργων, που στις περισσότερες περιπτώσεις αναγράφονται για να «αναγραφούν». Ούτε βέβαια εισηγητικά, υπάρχουν στοιχεία σε σχέση με τον βαθμό ωριμότητας τους, το επίπεδο δέσμευσης των άλλων φορέων. Είναι λάθος να δημιουργούμε ανεκπλήρωτες προσδοκίες χάριν εντυπώσεων.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι χωρίς πολιτική επιλογή συμμετοχής και ενεργοποίησης της τοπικής κοινωνίας, επιλογή συντονισμού των κοινωνικών αντιστάσεων και πάλης για αλλαγή πορείας, το μέλλον της πόλης προβλέπεται ιδιαίτερα δυσοίωνο και οι ευθύνες σας για αυτό, αυξάνονται καθημερινά.

Με αυτό το σκεπτικό καταψηφίζουμε πολιτικά το προτεινόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα 2016. Στην διαμόρφωση του δυστυχώς απουσιάζουν ουσιαστικά, εκτός από το σχέδιο και το όραμα, οι δημοτικοί θεσμοί και η τοπική κοινωνία".

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Μαλεβιζίου: Τίμησε τον αντιστασιακό Ιωάννη Ανδρεαδάκη

Ονοματοδοσία - Γάζι

Σε μία σεμνή τελετή ο Δήμος Μαλεβιζίου τίμησε τον Ιωάννη Δράκου Ανδρεαδάκη με την ονοματοδοσία οδού στην Τοπική Κοινότητα Γαζίου, παρουσία του Δημάρχου Μαλεβιζίου, Βουλευτών, του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και περιφερειακών συμβούλων Αντιδημάρχων του Δήμου Μαλεβιζίου του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Γαζίου, Δημοτικών Συμβούλων και μελών της οικογένειας Ανδρεαδάκη.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος ενώ στον Ιωάννη Ανδρεαδάκη αναφέρθηκε με την ομιλία του ο ιστορικός – συγγραφέας Μιχαήλ Παπαηλιάκης.

«Η δύναμη της ψυχής είναι το θεμέλιο της ελευθερίας. Με αυτή τη δύναμη ο Ιωάννης Ανδρεαδάκης του Δράκου πορεύτηκε 95 χρόνια, αλλά στην ουσία έζησε πολλές ζωές.

Έγινε σύμβολο αγώνα για την πίστη στις ιδέες και στα ιδανικά της πατρίδας και της ελευθερίας. Άφησε πίσω του διδάγματα διαχρονικά για τον τόπο μας, για την πατρίδα και την ενότητα.

Σήμερα τιμούμε έναν πραγματικό αντάρτη, έναν ήρωα.» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

Την ονοματοδοσία είχε αποφασίσει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου το 2018 έπειτα από πρόταση της Κοινότητας Γαζίου

Η οδός Ιωάννη Δράκου Ανδρεαδάκη είναι η πρώτη κάθετος στην οδό Μητσοτάκη αμέσως μετά τη γέφυρα του Ξηροπόταμου προς Αμμουδάρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει! - Συναγερμός σε ΕΛ.ΑΣ και ΕΚΑΒ

Κρήτη: Άνοιξαν οι κάλπες στους Δικηγορικούς Συλλόγους

 

 

ESPA BANNER