Κρήτη

Ρέθυμνο

Προφυλακίστηκε ο 30χρονος βιαστής του Ρεθύμνου

Προφυλακίστηκε σήμερα μετά την απολογία του στον ανακριτή Ρεθύμνου ο 30χρονος Πακιστανός που κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας και βιασμό μιας 46χρονης στο Ρέθυμνο

Ο 30χρονος  οδηγήθηκε σήμερα  το πρωί ενώπιον του ανακριτή Ρεθύμνου, προκειμένου να απολογηθεί, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και του βιασμού, που του έχει απαγγείλει ο εισαγγελέας, και όπου αρκέστηκε και πάλι να υποστηρίξει όπως είχε πει αρχικά και  στους άντρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου ,πως δεν θυμόταν τίποτα λόγω του ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Ήταν αργά της νύχτας της Κυριακής, όταν η 46χρονη επέστρεφε πεζή στο σπίτι της, στην περιοχή του Πλατανιά. Ο 30χρονος αλλοδαπός, εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι, την ακινητοποίησε και με τη χρήση σωματικής βίας, την οδήγησε σε ερημικό σημείο, όπου τη βίασε. Στη συνέχεια προκειμένου να κάμψει την αντίσταση που προέβαλε η παθούσα, αποπειράθηκε να την σκοτώσει, κλείνοντας με τα χέρια του τη μύτη και το στόμα της, και χτυπώντας ταυτόχρονα το κεφάλι της στο έδαφος.

Η 46χρονη εκμεταλλευόμενη στιγμιαία απόσπαση της προσοχής του, κατάφερε να ξεφύγει και ειδοποίησε με το κινητό της  το Κέντρο Επιχειρήσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου.
Άμεσα, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ  αναζήτησαν, εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος αναγνωρίστηκε με απόλυτη βεβαιότητα από το θυμα.
Η 46χρονη μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ και με τραύματα στο κεφάλι και το λαιμό στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου νοσηλεύτηκε μέχρι χθες.

Κρήτη

Λασίθι

Ξεκίνησαν οι εργασίες για ένα σημαντικό έργο στην Ιεράπετρα

εργασίες - Ιεράπετρα

Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας Θεοδοσίου Καλαντζάκη, του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας, Γεωργίου Ασπραδάκη, του Εντεταλμένου Συμβούλου Τεχνικών έργων και Πρώην Αντιδήμαρχου, Μανόλη Λουτσέτη, της Διευθύντριας των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Φωτεινής Γιαννάκη-Πολίτη, του Επιβλέποντος Μηχανικού του έργου, Γεώργιου Ψαρρού, των μελετητών, Δημητρίου Ρομπογιαννάκη και Ιωάννη Παρασύρη και του εκπροσώπου του αναδόχου του έργου «Εκτέλεση αντιδιαβρωτικών έργων προστασίας στο παραλιακό μέτωπο Ιεράπετρας», προκειμένου να διευθετηθούν σχετικές λεπτομέρειες του έργου και να προχωρήσει απρόσκοπτα χωρίς καθυστερήσεις. 

Στο έργο προϋπολογισμού 2.195.000€ προβλέπεται η τεχνητή αναπλήρωση της ακτής 300 μέτρων καθώς και η κατασκευή ύφαλου κυματοθραύστη 330 μέτρων, ώστε να προστατευτεί και να αποκατασταθεί  η διαβρωμένη ακτογραμμή από το σχολικό παραλιακό συγκρότημα της Ιεράπετρας, μέχρι την προβλήτα που δένουν τα ημερόπλοια.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας με τη Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών και τους συνεργάτες του επισκέφτηκαν για επιτόπιο έλεγχο τον χώρο στην προβλήτα της Ιεράπετρας που έχει διαμορφωθεί για να αποτελέσει εργοτάξιο, ώστε να ενημερωθούν από τον εκπρόσωπο του εργολάβου του έργου για τις εργασίες προετοιμασίας για την εγκατάσταση του ύφαλου κυματοθραύστη που έχουν ξεκινήσει.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας υπογράμμισε τα εξής: «Ένα μεγάλο έργο μείζονος σημασίας για την πόλη της Ιεράπετρας ξεκινά να υλοποιείται. ω

Έπειτα από περίπου σαράντα έτη η Ιεράπετρα σύντομα θα έχει και πάλι την παλιά αμμώδη παραλία, η οποία προσέλκυε πλήθος κόσμου τα παλαιότερα χρόνια. 

Η κατασκευή του ύφαλου-κυματοθραύστη και η αναπλήρωση της παραλίας όχι μόνο θα προστατεύσει την παράκτια ζώνη, αλλά θα ενισχύσει την τοπική οικονομία μέσω της τουριστικής ανάπτυξης που αναμένεται να είναι αυξημένη.

Με προγραμματισμό και συντονισμένες προσπάθειες στοχεύουμε στην πλήρη αναβάθμιση όλου του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας, το οποίο θα αλλάξει ριζικά την εικόνα και τη λειτουργία της περιοχής, όπως είχαμε υποσχεθεί. 

Το συγκεκριμένο έργο είναι το πρώτο και σημαντικότερο έργο στο σημείο και αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη συνολική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

Στόχος μας είναι η γρήγορη αποπεράτωση του έργου, ώστε να παραδοθεί το ταχύτερο δυνατόν στους δημότες της Ιεράπετρας».

 

Διαβάστε επίσης:

Το Ηράκλειο αποκτά υπερυψωμένες και κόκκινες διαβάσεις πεζών (φωτογραφίες)

Ηράκλειο: Ο έλεγχος στο καφενείο... έφερε λουκέτο και τσουχτερό πρόστιμο