Κρήτη

Ρέθυμνο

Προτάσεις απο το δήμο Ρεθύμνου για την είσπραξη εισφορών του σχεδίου πόλης

Με αφορμή τα  προβλήματα που δημιούργησε το ισχύον Νομοθετικό Πλαίσιο σχετικά με την είσπραξη εισφορών από το Σχέδιο Πόλης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργoς  Μαρινάκης σε συνεργασία με την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, απέστειλε κείμενο στα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, στο οποίο, αφού αναλύονται εκτενέστατα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, προτείνονται συγκεκριμένες προτάσεις για τη νόμιμη και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Οι προτάσεις είναι : 

Α) Το διάστημα εντός του οποίου απαιτείται παροχή εγγύησης προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα καταβολής της οφειλής σε δόσεις, ήτοι ένα τρίμηνο από τη λήξη της πρώτης δόσης, να επιμηκυνθεί σε ένα έτος, δεδομένης και της αδυναμίας των τραπεζών στην παρούσα συγκυρία να εκδίδουν εγγυητικές επιστολές. 

Β) Η υποχρέωση της παροχής εγγυήσεων για το διακανονισμό των οφειλών από εισφορά σε δόσεις να ανέλθει σε ποσά οφειλών άνω των 30.000,00 €, ώστε να διευκολυνθούν οι μικροοφειλέτες στην τμηματική εξόφληση των οφειλών τους χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση και δεσμεύσεις. 

Γ) Για οφειλέτες που αποδεδειγμένα είναι άνεργοι ή δεν διαθέτουν το κατώτερο εγγυημένο εισόδημα, να υπάρχει δυνατότητα αναστολής της ταμειακής βεβαίωσης, για το διάστημα που τελούν στην εν λόγω κατάσταση, ώστε να μην επιβαρύνεται η οφειλή τους με επιπλέον προσαυξήσεις. 

Ο δήμος Ρεθύμνου θεωρεί ότι αν γίνουν αποδεκτές οι παραπάνω προτάσεις, αρμοδιότητα που ανήκει στην Κεντρική Διοίκηση και την Ελληνική Βουλή, θα απαλειφθούν στο μέγιστο βαθμό τα προβλήματα που δημιουργούνται σε βάρος των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών όχι μόνον του Ρεθύμνου αλλά και όλης της χώρας αφού το συγκεκριμένο ζήτημα είναι κοινό για όλες τις περιοχές που έχουν πράξεις εφαρμογής από Σχέδια Πόλης. 

Κρήτη

Κρήτη: Σεισμικές δονήσεις στο Αρκαλοχώρι και ανοιχτά της Ζάκρου

Σεισμογράφος

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 06.51 το πρωί της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου, στον θαλάσσιο χώρο, 29 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 20 χιλιόμετρα.

Λίγο αργότερα, στις 07.14 σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση με επίκεντρο το πολύπαθο Αρκαλοχώρι, με ένταση, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, 3,1 Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 2 χιλιόμετρα ν/δ του Αρκαλοχωρίου και το εστιακό βάθος στα 12,4 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός, αν και μικρής έντασης, έγινε αισθητός και στο Ηράκλειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Συννεφιά και βροχές ανήμερα της εθνικής επετείου (βίντεο)

Ηράκλειο: Παράσυρση έξω από τον Άγιο Μηνά - Μποτιλιάρισμα σε όλο το κέντρο (βίντεο)

ESPA BANNER