Κρήτη

Ρέθυμνο

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου για την εκδήλωση υπέρ του "όχι" στην Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων

ΣΥΡΙΖΑ.jpg

Ανακοίνωση - κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου για την κεντρική συγκέντρωση την Παρασκευή 3/7 στο Ρέθυμνο υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015, ώρα 20:30, στην Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων στο Ρέθυμνο, πραγματοποιείται η κεντρική συγκέντρωση για το μεγάλο ΟΧΙ του Ρεθεμνιώτικου λαού στους εκβιασμούς των δανειστών, με ομιλητή τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Οι κυρίαρχοι οικονομικοί και πολιτικοί κύκλοι της Ευρώπης, αμέσως μετά το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιανουαρίου, σχεδίασαν και μεθοδικά επιδίωξαν την αμφισβήτηση της βούλησης του ελληνικού λαού που με την ψήφο του επέλεξε να θέσει τέλος στην λιτότητα, την ανεργία, τη φτώχεια και τη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Αρνήθηκαν όλες τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Παρά τις ειλικρινείς προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, σε κάθε κρίσιμη στιγμή τορπίλισαν κάθε πιθανή συμφωνία. Θέλουν την επιστροφή των πολιτικών δυνάμεων που τα τελευταία πέντε χρόνια έλεγαν ΝΑΙ σε όλα. Όλων εκείνων που βύθισαν τη χώρα στη βαθειά ύφεση και την υπερχρέωση. Τελευταίο τους όπλο αποτελεί ο ωμός οικονομικός εκβιασμός. Παραβιάζοντας κάθε κανόνα δημοκρατίας, το Eurogroup αρνήθηκε την ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος με αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να κλείσει τις ελληνικές τράπεζες, αρνούμενη την αύξηση της εγγύησης της ρευστότητας τους.

Η Λαγκάρντ, ο Σόιμπλε και η παρέα τους, χέρι-χέρι με τους εγχώριους υποστηρικτές τους παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Θέλουν να πάρουν άμεσα τη ρεβάνς για την ήττα τους στις πρόσφατες εκλογές. Με το φόβο προσπαθούν να κάμψουν το φρόνημα και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο υπερασπίζονται με θέρμη τις πολιτικές της λιτότητας και της εξαθλίωσης. Μας καλούν να γίνουμε λαός εθελόδουλων, αγνοώντας την ελληνική ιστορία και τους αγώνες του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΙ ΟΧΙ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ

Όλοι και όλες την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015, ώρα 20:30, στην Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων, στην τελική εκδήλωση για το ΟΧΙ στους εκβιαστές του ελληνικού λαού.

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: "Περπατώ, τρέχω - μαζεύω χιλιόμετρα για καλό σκοπό!"

Ημιμαραθωνιος

Θέτοντας σε προτεραιότητα την ψυχική ευεξία και τη βιολογική υγεία των εφήβων κα των νέων ο Δήμος Ρεθύμνου  σε αγαστή συνεργασία του με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ρεθύμνου, συνδιοργανώνουν τον 2οΜαραθώνιο Γυμνασίων Ρεθύμνου.  

Η περυσινή θετική εμπειρία της διοργάνωσης του 1ου Εικονικού Μαραθωνίου, στην οποία έλαβαν μέρος  191 μαθητές-τριες  με 38 ομάδες από 7 Γυμνάσια του Δήμου Ρεθύμνου,  διανύοντας  συνολική απόσταση 2.135 χιλιομέτρων,  με ευγενή στόχο τη δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε Ειδικά Σχολεία του Ρεθύμνου, τον οποίο και εκπλήρωσαν, ενθαρρύνει την επανάληψη του Μαραθωνίου, με εμπλουτισμένο πρόγραμμα και επιμήκυνση της διάρκειας του.

Ειδικότερα, η δράση θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022. Την ημέρα της λήξης  οι συμμετέχουσες ομάδες θα λάβουν μέρος σε ένα πραγματικό Μαραθώνιο, διανύοντας την καθορισμένη απόσταση  ομαδικά.  Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα θα γίνουν από το παραλιακό μέτωπο, μπροστά από το Λύκειο Ελληνίδων.

Σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής και προκειμένου να τηρηθούν  τα υγειονομικά μέτρα,  οι μαθήτριες- ές   θα συμμετέχουν σε ολιγομελείς ομάδες των 4-5 ατόμων. Η επίδοση τους θα αξιολογηθεί ως  ομαδική και όχι ως ατομική. Οι ομάδες θα πρέπει να περπατάνε ή να τρέχουν εντός χρονικού διαστήματος  8 εβδομάδων.  Καθ’ όλη τη διάρκεια θα αναρτούν  την επίδοση τους σε χιλιόμετρα,  σε ειδική πλατφόρμα. Νικήτριες θα ανακηρυχθούν οι 3 πρώτες ομάδες οι οποίες θα έχουν καταφέρει, σε  όλο αυτό το διάστημα, να  συγκεντρώσουν  τα περισσότερα  χιλιόμετρα.

Όλες  οι συμμετέχουσες- ντες  μαθήτριες- ές   θα λάβουν μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής ενώ στις  3 πρώτες ομάδες θα απονεμηθούν κύπελλα. Επίσης, οι νικήτριες ομάδες θα παραδώσουν 3 Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές σε ισάριθμα  Ειδικά σχολεία. Τη δαπάνη για τη διεξαγωγή του αγώνα (μετάλλια, διπλώματα, και άλλα λειτουργικά έξοδα) καθώς και για την προμήθεια των Η/Υ που θα προσφερθούν στα Ειδικά Σχολεία, αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου ο Δήμος Ρεθύμνης. 

Η πρωτοβουλία του Μαραθωνίου με σύνθημα Περπατώ/τρέχω - μαζεύω χιλιόμετρα για καλό σκοπό» έχει τριπλό στόχο: την εναρμόνιση με την προτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με την οποία είναι αναγκαία για την σωματική και ψυχική υγεία  των παιδιών  και των  έφηβων η Μέτρια προς Έντονη Φυσική Δραστηριότητα (τρέξιμο σε αργό ρυθμό),  για τουλάχιστον 60 λεπτά σε καθημερινή βάση  ή επί 420 λεπτά την εβδομάδα. Την ενθάρρυνση και κινητοποίηση των εφήβων μαθητών/ τριών  Γυμνασίου της πόλης μέσα από ένα υγιές, αναζωογονητικό  ερέθισμα, να συναναστραφούν με ασφάλεια, να αθληθούν, να ψυχαγωγηθούν και κυρίως να συνεργαστούν για να  πετύχουν μαζί ένα κοινό στόχο αλληλεγγύης, ανιδιοτέλειας και  προσφοράς.

Για πληρέστερη ενημέρωση οι ενδιαφερόμενοι –ες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Μαραθωνίου:

https://sites.google.com/dipereth.gr/marathon           

Επίσης για τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκομένων  και τη  διασφάλιση της επιτυχίας της διοργάνωσης, παρακαλούνται  όλοι οι  Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, σε ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021, στις 6 το απόγευμα, στην οποία θα μπορούν αν συμμετάσχουν  μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://minedu-primary.webex.com/meet/dkarampi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Ανησυχία για τους θανάτους - Διατηρούνται ψηλά τα κρούσματα

Βασίλης Λαμπρινός: Επίσκεψη σε δύο ειδικά σχολεία

Ηράκλειο: Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Πλατεία Ελευθερίας (Φωτογραφίες)

ESPA BANNER