Κρήτη

Ρέθυμνο

Ο Σήφης... δεν "μάσησε" το δόλωμα - Αλλάζει το σχέδιο για να τον πιάσουν

Αλλάζει το "σχέδιο" για τον εντοπισμό του κροκοδείλου στο Φράγμα των Ποταμών, καθώς δύο εβδομάδες, μετά την τοποθέτηση των δύο κλουβιών με τα κοτόπουλα, ο "Σήφης" αποδεικνύεται αρκετά έξυπνος, ώστε να προτιμήσει για γεύμα τις πάπιες του φράγματος, έστω και μετά από κυνήγι, παρά τα έτοιμα δολώματα!

Το επόμενο σχέδιο προβλέπει τα σχοινιά με το δίχτυ, προκειμένου να πιαστεί το ερπετό και να σταλεί για πλήρη εξέταση, για να απαντηθούν και πολλές απορίες... όπως πόσων ετών είναι ο Σήφης, και σε ποιο είδος κροκοδείλου ανήκει.

Στο Ρέθυμνο πραγματοποιείται σήμερα νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, που εδώ και έναν μήνα ασχολούνται με το θέμα, που έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις, με το ενδιαφέρον του κόσμου να αποτυπώνεται με καθημερινές επισκέψεις στο "σπίτι" του κροκόδειλου.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν η ΕΛΑΣ, η Πυροσβεστική, το Δασαρχείο Ρεθύμνου, ο ΟΑΚ και ο ερπετολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Πέτρος Λυμπεράκης.

Κρήτη

Ηράκλειο

Σε στενό οικογενειακό κύκλο το ετήσιο μνημόσυνο των ηρώων του Σοκαρά

Σοκαράς - Μνημείο εκτελεσθέντων

Κατόπιν απόφασης της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Σοκαρά, του Τοπικού Συμβουλίου, της Ενορίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Συλλόγου Φίλων Περιβάλλοντος, που ελήφθη με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα στον νομό Ηρακλείου, καθώς και την ανάγκη περιορισμού της εξάπλωσης του Sars-CoV2, το ετήσιο μνημόσυνο των 27 εκτελεσθέντων κατοίκων του Σοκαρά από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Αυγούστου 2021 σε στενό οικογενειακό κύκλο, παρουσία μόνο συγγενών των θυμάτων.

Ως εκ τούτου, ο Δήμος Γόρτυνας, με απόλυτο σεβασμό σε αυτή την απόφαση, ενημερώνει ότι δεν θα σταλούν προσκλήσεις και δεν θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο τελετουργικό (ομιλίες και καταθέσεις στεφάνων από επισήμους) και ευχαριστεί θερμά όλους τους φορείς και κατοίκους του Σοκαρά για την υπεύθυνη στάση τους και την συμβολή τους στην προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του ιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο - Σχολικές καθαρίστριες: Ζητούν σεβασμό των εργασιακών τους δικαιωμάτων

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Πρόστιμα σε εργοτάξια για ανασφάλιστους εργαζόμενους