Κρήτη

Ρέθυμνο

Ο Ορφανός: Ένα έθιμο στα Ανώγεια με ρίζες βαθιές

Ήδη διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα και οι νέοι των Ανωγείων δίνουν όλες τους τις δυνάμεις στην συγκέντρωση των τελευταίων ”ορφανόξυλων” με στόχο την μεγαλύτερη φωτιά το βράδυ της Ανάστασης.

Δεκάδες αγροτικά αυτοκίνητα εισέρχονται κάθε μέρα στο χωριό και με κόρνες ”πικάρουν ” τους αντιπάλους για τη φορτωμένη με ξύλα καρότσα τους. Οι σκοπιές τα βράδια έχουν ενταθεί  στους χώρους που συγκεντρώνονται όλα τα ξύλα, υπό τον φόβο κλοπής από αντίπαλη ενορία που θεωρείται ύψιστη ταπείνωση πριν τον μεγάλο Ορφανό. 

Σύμφωνα με την ΑΝΩΓΗ ένα έθιμο αιώνων για τα Ανώγεια που δύσκολα θα σβήσει από τα παιδιά του χωριού αλλά και τους μεγαλύτερους που βοηθάνε όποτε χρειαστεί. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Σας ήρθε αυτό το μήνυμα στο κινητό σας; Δεν είναι αστυνομικός αλλά ...ιός!

αστυνομία

Τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται κάποιοι ασυνείδητοι, για να προκαλέσουν προβλήματα και να διασπείρουν την ανησυχία.

Κι αυτό γιατί πολλοί Ηρακλειώτες τις τελευταίες ώρες, έχουν λάβει στα κινητά τους τηλέφωνα ένα περίεργο μήνυμα. Σύμφωνα με το περιεχόμενό του, ο χρήστης του τηλεφώνου "προειδοποιείται" να "διαλύσει παράνομη συνεύρεση άνω των τριών ατόμων αλλιώς η αστυνομία θα προβεί σε συλλήψεις", ενώ ως αποστολέας εμφανίζεται η Ελληνική Αστυνομία.

Πολίτες που απευθύνθηκαν άμεσα στην τοπική ΕΛ.ΑΣ, ενημερώθηκαν πως όχι μόνο δεν αποστέλλονται μηνύματα από την υπηρεσία, αλλά και πως το συγκεκριμένο sms είναι ...ιός! Προσοχή λοιπόν...

Δείτε το μήνυμα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Κρήτη - κορωνοϊός: 64 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: Οργή πολιτών για τα rapid test που καλούνται να πληρώσουν!

Κορωνοϊός - Ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία: Δίνουν εκτάκτως εξιτήρια για να αδειάσουν κλίνες