Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Οργή και συλλαλητήριο μετά την επίθεση στον διευθυντή (βίντεο)

σχολείο

Άνανδρη επίθεση μέσα στο γραφείο του δέχτηκε διευθυντής γυμνασίου στο Αμάρι Ρεθύμνου, όταν θερμόαιμος αδελφός μαθητή που αποβλήθηκε, του ζήτησε το λόγο ξυλοφορτώνοντας τον με μία μαγκούρα.

Ο διευθυντής του σχολείου στην προσπάθεια του να προστατεύσει το κεφάλι του από τα χτυπήματα, υπέστη κάταγμα στο χέρι.

Ανάστατη η εκπαιδευτική κοινότητα σήμερα, όπως αναφέρει η Νέα Τηλεόραση, προγραμματίζει συλλαλητήριο στο Ρέθυμνο, ενώ γνώση του περιστατικού έχουν λάβει και οι εισαγγελικές αρχές του νομού.

Η επιστολή του Ανδρέα Ταξάκη

Με αφορμή το πρωτοφανές περιστατικό βίας που διαδραματίστηκε σε σχολείο της ενδοχώρας, ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Ανδρέας Ταξάκης, σε επιστολή του παραθέτει περιστατικά άσκησης βίας και εκφοβισμού καθηγητών, επισημαίνοντας το ρόλο των θεσμικών τοπικών παραγόντων προκειμένου να αποσοβηθεί ο κίνδυνος επανάληψης παρόμοιων γεγονότων.

«Κατόπιν των επανειλημμένων θλιβερών περιστατικών ενδοσχολικής βίας και ανάρμοστης συμπεριφοράς απέναντι στους εκπαιδευτικούς του Νομού μας, υποκινούμενα από γνωστές σε όλους, μεμονωμένες τοπικές νοοτροπίες, οι οποίες εκθέτουν πανελληνίως τον Νομό μας, η Δ/νση Δευτ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ρεθύμνου αισθάνεται την ανάγκη να καταδικάσει απερίφραστα τέτοιας φύσεως περιστατικά.

Φαινόμενα δολιοφθοράς οχημάτων εκπαιδευτικών και διευθυντών Σχολικών Μονάδων, με αυτουργούς ανήλικους μαθητές των επαρχιακών Σχολείων της Περιφέρειάς μας, όχι μόνο δε συνάδουν με το ήθος, τη συμπεριφορά και τον ρόλο του παιδιού ως μαθητή, αλλά λειτουργούν ανασταλτικά στη θέληση των εκπαιδευτικών να αποτελέσουν τον σημαντικότερο θεσμό κοινωνικοποίησης του παιδιού, ο οποίος να λειτουργεί όχι μόνο συμπληρωματικά, αλλά και διορθωτικά και τον οποίο τόσο έχουν ανάγκη οι απομακρυσμένες περιοχές του Νομού μας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι καταλυτικό ρόλο για αυτές τις συμπεριφορές παίζει η οικογένεια, γεγονός που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε πρόσφατα με τον πιο τραγικό τρόπο, όταν αδελφός μαθητή εισέβαλε σε γραφείο Δ/ντή επαρχιακής Σχολικής Μονάδας και προέβη σε βίαιη απροκάλυπτη, σωματική και φραστική επίθεση κατά του Δ/ντή, με αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό και τη μετάβαση του τελευταίου σε Νοσοκομειακή Μονάδα της πόλης μας, o oποίος ως εκ θαύματος απέφυγε σοβαρότατη κρανιο-εγκεφαλική κάκωση.

Από πλευράς Δ/νσης Δευτ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ρεθύμνου, θα υπάρξουν κινητοποιήσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού μας και εφόσον παραστεί ανάγκη θα προσφύγουμε ως Υπηρεσία σε κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου οι εκπαιδευτικοί μας να δύνανται να πραγματοποιούν το έργο τους απρόσκοπτα και με ασφάλεια.

Τέλος, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι είναι καθήκον όλων των θεσμικών τοπικών παραγόντων της περιοχής να προβούν σε αυτές τις ενέργειες, ώστε να αποσοβήσουν τον κίνδυνο επανάληψης παρόμοιων περιστατικών.

Ο Διευθυντής Δ.Δ.Ε. Ρεθύμνου

Ανδρέας Κ. Ταξάκης».

Κρήτη

Κρήτη - "Λέανδρος": Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, χαλάζι στα δυτικά

Ασίτες Χιόνια

Βαρομετρικό χαμηλό θα προσεγγίσει τη χώρα μας από τα δυτικά το βράδυ της Κυριακής 17/1, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Η τρίτη φάση της κακοκαιρίας «Λέανδρος» θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης καθώς και τις ισχυρές βροχοπτώσεις στις νότιες νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.

Ιδιαίτερα στα δυτικά της Κρήτης υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Στο Χάρτη φαίνεται η θέση του βαρομετρικού χαμηλού και ο υετός (βροχή/χιόνι) που αναμένεται το πρωί της Δευτέρας 18/1., by gpapadakis

Οι άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 και κατά τόπους τα 9 μποφόρ. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Πρόστιμο για το... παρεάκι στο υπό κατασκευή μαγαζί του

Κρήτη: Τη βρήκε νεκρή με τραύματα στο κεφάλι - Πιθανό έγκλημα στο νησί