Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Μπλέχτηκαν οι άγκυρες των πλοίων στο λιμάνι

agkira.jpg

Οι άγκυρες δύο πλοίων μπλέχτηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο λιμάνι του Ρεθύμνου. Το περιστατικό σημειώθηκε όταν το πλοίο σημαίας ASVIRA προσπάθησε να αποπλεύσει από το λιμάνι με αποτέλεσμα η αριστερή του άγκυρα να μπλέξει με τη δεξιά άγκυρα του αγκυροβολημένου “ΤΑΛΩΣ” και στη συνέχεια να προσκρούσει στον προβλήτα με αποτέλεσμα να προκληθούν εκδορές στα έξαλα του πρυμναίου μέρους του σε τρία (03) σημεία, ενός μέτρου το καθένα. Ιδιώτης δύτη που πραγματοποίησε έλεγχο στα πλοία διαπίστωσε την εμπλοκή των αγκυρών. Στη συνέχεια έγινε προσπάθεια απεμπλοκής με ιδία μέσα των α πλοίων με αρνητικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός προσώπου ούτε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το “ΤΑΛΩΣ” είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Πειραιά – Ρέθυμνο -Πειραιά και μετέφερε 36 Φ/Γ οχήματα, ενώ το “ASVIRA” επρόκειτο να αποπλεύσει για λιμένα Ρουμανίας.

Από τη Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω πλοίων μέχρι ελέγχου και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης για το “ASVIRA” και βεβαιωτικό αξιοπλοΐας για το “ΤΑΛΩΣ”

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πέθανε άστεγος κοντά στο κέντρο της πόλης

ΕΚΑΒ

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας άνδρας 46 περίπου ετών σήμερα κοντά στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες περαστικοί εντόπισαν το άψυχο σώμα του και αμέσως ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ αλλά και την αστυνομία αλλά ήταν ήδη αργά.Ο 46χρονος ζούσε πολύ καιρό τώρα περιφερόμενος στους δρόμους ως άστεγος και πολλοί των συναντούσαν να κοιμάται σε στενά.

Διαβάστε επίσης: 

Κρήτη: Μαχαίρωσαν και δολοφόνησαν 54 χρονη μητέρα

Κρήτη - αγορά: Κρίσιμο στοίχημα για την τοπική οικονομία η στήριξη ντόπιων επιχειρήσεων