Κρήτη

Ρέθυμνο

Κάλεσμα για παγκρήτιο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο στο Ρέθυμνο

Παγκρήτιο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο διοργανώνει αύριο το απόγευμα το συντονιστικό κατάληψης του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: "Το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο βρίσκεται υπό κατάληψη από τις 13/11. Οι λόγοι δεν είναι άλλοι από την υποχρηματοδότηση και συνεπώς την έλλειψη καθηγητών και υποδομών. Ο αγώνας που δίνουμε στο Πανεπιστήμιο κόντρα στην εντατικοποίηση των σπουδών μας μέσω των νέων μέτρων είναι ο ίδιος που δίνουν οι μαθητές ενάντια στο “Νέο Λύκειο”, είναι ο ίδιος που δίνουν οι καθηγητές, οι δάσκαλοι και οι διοικητικοί ενάντια στις αξιολογήσεις και τις διαθεσιμότητες-απολύσεις.

Η επίθεση ενάντια στην εκπαίδευση, παρόλο που έρχεται μέσω φαινομενικά μεμονωμένων αποφάσεων, είναι στην πραγματικότητα ενιαία και στοχοποιεί την Παιδεία στο σύνολό της.

Ακριβώς γι' αυτόν το λόγο, η απάντηση πρέπει να είναι κοινή μέσα από μαζικούς αγώνες για να οικοδομήσουμε την Παιδεία που μας αξίζει. Καλούμε λοιπόν τους μαθητές, τους καθηγητές, τους δάσκαλους, τους διοικητικούς και τους φοιτητές όλης της Κρήτης για να διαδηλώσουμε μαζί την Τρίτη 25/11 στις 18:00 στο Δημαρχείο στο Ρέθυμνο. Παίρνουμε την πρωτοβουλία να δώσουμε αυτή την μάχη στο Ρέθυμνο στα πλαίσια του αγώνα που δίνουμε στο κατειλημμένο Πανεπιστήμιο. Και συνεχίζουμε στις 27/11 στη Γενική Απεργία στις 10:00 στις διαδηλώσεις που έχουν καλεστεί πανελλαδικά".

Κρήτη

Υπό κατάληψη και σήμερα, σχολεία στην Κρήτη

κατάληψη 6ο ΕΠΑΛ

Για τέταρτη ημέρα σήμερα σχολεία στην Κρήτη τελούν υπό κατάληψη.

Στο Ηράκλειο και σύμφωνα με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υπό κατάληψη τελούν το 6ο ΕΠΑΛ, τα Γυμνάσια σε Τυμπάκι, Πύργο, Γάζι, Τύλισο αλλά και το 9ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.

Επίσης, κατάληψη υπάρχει στο 10 ΓΕΛ Ηρακλείου.

Στην ΠΕ Χανίων υπό κατάληψη τελούν τα εξής σχολεία: 1ο ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Λ Ελευθερίου Βενιζέλου, 2ο Γενικό Λύκειο και 5ο Γυμνάσιο.

Σύμφωνα με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου, ανάμεσα στα αιτήματα των μαθητών είναι η περεταίρω λήψη μέτρων κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού, η κατάργηση της βάσης του 10 αλλά και η τηλεκπαίδευση σε περίπτωση που ένα τμήμα κλείσει λόγω εμφάνισης κρούσματος κορωνοϊού.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Στο σπίτι της μετά την μεγάλη περιπέτεια η 36χρονη έγκυος!

Ηράκλειο: Τον βρήκε νεκρό η σπιτονοικοκυρά του

Ηράκλειο: Μήνυση σε ανεμβολίαστη υπάλληλο - Ηταν σε αναστολή και πήγαινε στη δουλειά της

 

ESPA BANNER