Κρήτη

Ρέθυμνο

Η 7η ΥΠΕ για τα "λουκέτα" στα Περιφερειακά Ιατρεία του Μυλοποτάμου

giatros.jpg

Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται  ότι έχει μπει «λουκέτο» στα 7 Περιφερειακά Ιατρεία (Π.Ι.) του Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών δηλώνει τα ακόλουθα:

Το Κ.Υ. Περάματος αντιμετωπίζει, όπως κι όλες οι δομές υγείας στην επικράτεια, οξύ πρόβλημα έλλειψης ιατρικού και άλλου προσωπικού, το οποίο επιδεινώθηκε με τη λήξη της θητείας των αγροτικών ιατρών. 
Παρόλα αυτά, χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών και των υπολοίπων εργαζομένων γίνεται ό, τι είναι δυνατόν για την πληρέστερη υγειονομική  κάλυψη της περιοχής.
Τον προηγούμενο μήνα με απόφαση του Διευθυντή του Κ.Υ. Περάματος, προκειμένου να μην διαταραχτεί η λειτουργία του και μέχρι να αναλάβουν υπηρεσία οι νέοι αγροτικοί ιατροί, μετακινήθηκαν στο Κ.Υ. όλοι οι γιατροί των Π.Ι. 
Στη συνέχεια η Δ.Υ.ΠΕ ,με έγγραφό της ζήτησε την κατ’ ελάχιστον ιατρική κάλυψη άπαξ μηνιαίως των εδρών των Π.Ι. της περιοχής ευθύνης του Κ.Υ.
Είναι προφανές ότι η μείωση στην συχνότητα κάλυψης των Π.Ι. είναι προσωρινή και σε καμία περίπτωση δε συνιστά κατάργηση αυτών. 
Οι διορισμοί 3 αγροτικών ιατρών έχουν ήδη αποσταλεί στους αποδέκτες τους και αναμένεται η τοποθέτησή τους εντός του Ιουνίου.
Σε κάθε περίπτωση είναι ξεκάθαρο ότι σε συνθήκες κατάρρευσης του συστήματος υγείας, λόγω των εφαρμοζόμενων πολιτικών λιτότητας των τελευταίων ετών, η κατ’ ελάχιστο όριο ασφαλής λειτουργία των υγειονομικών δομών γίνεται εφικτή χάρη στις καθημερινές υπερβάσεις του προσωπικού τους που τις κρατάει όρθιες, όντας επαγγελματικά εξουθενωμένο. 
Είναι σαφές ότι σε αυτήν την προσπάθεια και μέχρι την ανάσχεση της υγειονομικής κατάπτωσης είναι απαραίτητη εκτός από την κατανόηση και η ενεργός  στήριξη των τοπικών κοινωνιών με την ολοκληρωμένη ενημέρωσή τους για τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στο χώρο της υγείας.  

Κρήτη

Λασίθι

Ιεράπετρα - Yδατοδρόμιο: Υπεγράφη η σύμβαση προετοιμασίας φακέλου αδειοδοτήσεων

υδατοδρόμιο

Υπεγράφη στα Γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας μεταξύ του Προέδρου του Νομικού Προσώπου, κ. Γεώργιου Ασπραδάκη και της Ένωσης Εταιρειών ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ Ι.Κ.Ε. & ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε. σύμβαση Υποστήριξης προετοιμασίας φακέλου αδειοδοτήσεων για τη δημιουργία υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα, ύψους 22.905,03€.

Η Ένωση Εταιρειών αναλαμβάνει τη σύνταξη τριών μελετών, ενός ολοκληρωμένου τεχνικού φακέλου και τη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών μέχρι την τελική χορήγηση της άδειας ίδρυσης του Υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ανέφερε τα εξής: « Ένα ακόμη φιλόδοξο εγχείρημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Μία νέα εποχή αναμένεται να ξεκινήσει, που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην Ιεράπετρα δημιουργώντας ένα καινούριο τουριστικό προϊόν, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Σκοπός μας είναι η Ιεράπετρα, μέσω και της καινούριας μορφής συγκοινωνίας που θα κατέχει, να αποτελέσει σημείο αναφοράς και πυλώνα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της νότιας Κρήτης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηράκλειο: Κοριτσάκι κατάπιε βίδα - Την αφαίρεσαν από τον πνεύμονα (φωτο)