Κρήτη

Ρέθυμνο

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο με τον Ανδρέα Ξανθό

syriza2.jpg

Στα πλαίσια της εξωστρεφούς δράσης του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, την Κυριακή 5/4/2015 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-συζήτηση στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ατσιποπούλου με την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και βουλευτή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού. Η συζήτηση αφορούσε τα πρώτα μέτρα της Κυβέρνησης και τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.

Ο κ. Α. Ξανθός στην παρέμβαση του τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να σταματήσει τον καταστροφικό δρόμο της χώρας και της κοινωνίας παραμένοντας μέσα στην Ευρωζώνη. Η συμφωνία της 20ης Φλεβάρη είναι ένα σημαντικό πολιτικό βήμα γιατί μας δίνει περιθώριο ανασύνταξης και διεκδίκησης από καλύτερη θέση μιας έντιμης και δίκαιης συμφωνίας. Είναι, επίσης, σημαντικό βήμα ότι αναγνωρίστηκε επίσημα και σε διεθνές επίπεδο η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα. Το Ευρωπαϊκό και εγχώριο κατεστημένο αντιδρούν στην υλοποίηση της συμφωνίας γιατί θέλουν να διατηρήσουν το ίδιο σύστημα εξουσίας. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με αυτό το καθεστώς πολιτικής και οικονομικής εξουσίας που βύθισε τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας στο τέλμα και στη διεθνή απαξίωση. Εφαρμόζοντας πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική θα αξιοποιήσουμε τις σχέσεις με Ρωσία, Κίνα, Ιράν και την αντίθεση των ΗΠΑ στην λιτότητα.
 

syriza.jpg

syriza.jpg, by meropi

Η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη να υπηρετήσει την εντολή που πήρε στις εκλογές και άρα να λογοδοτήσει στον κόσμο που την στηρίζει. Πρέπει να πούμε ότι η σημερινή δομή του κράτους το καθιστά ένα προβληματικό «εργαλείο» στην υλοποίηση των κυβερνητικών στόχων. Είμαστε αποφασισμένοι, τόνισε ο κ. Ξανθός, να αντιμετωπίσουμε τις δυσλειτουργίες και τις αγκυλώσεις στο εσωτερικό της χώρας, στον κρατικό μηχανισμό όπου υπάρχουν υπηρεσιακοί παράγοντες προσκολλημένοι στον παλιό και ξεπερασμένο τρόπο άσκησης διοίκησης και επίλυσης των προβλημάτων. Αποτελεί στοίχημα για την παρούσα Κυβέρνηση να επανέλθει το αίσθημα δικαίου και να ασκηθεί μια άλλη πολιτική που δεν θα στηρίζεται στην πελατειακή σχέση κράτους-κοινωνίας αλλά θα γίνεται με γνώμονα τις αντικειμενικές ανάγκες των πολιτών.

Οι προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής, σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, είναι:

Η ανθρωπιστική κρίση, η ρύθμιση οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, η επανασύσταση της ΕΡΤ, οι πλειστηριασμοί, η αναδιανομή εισοδήματος μέσω της θέσπισης ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος καθώς και η καθολική πρόσβαση του ελληνικού λαού στην Υγεία με την ουσιαστική στήριξη των δομών με ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές. Μέσα στα πλαίσια αυτά το Ρέθυμνο δικαιούται περισσότερη φροντίδα από τη σημερινή κυβέρνηση επειδή έχει διαχρονικά ελλείμματα σε κρίσιμες υποδομές όπως Υγεία, σχολική στέγη, οδικό δίκτυο, διαχείριση απορριμμάτων, αρχαιολογικό μουσείο κλπ. Θα τα καταφέρουμε, τόνισε ο βουλευτής Ρεθύμνου, γιατί μας στηρίζει η κοινωνία που έχει αντιληφθεί ότι έχουμε πολιτική μεροληψία υπέρ των ανθρώπων της εργασίας και των μικρομεσαίων επαγγελματιών. Η κυβέρνηση έχει ρεαλιστικό σχέδιο και διαπραγματευτική στρατηγική κι έχει ήδη πετύχει να αναδείξει την ανάγκη αλλαγής πορείας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Διανομή προϊόντων στους δικαιούχους ΤΕΒΑ

τρόφιμα ΤΕΒΑ

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει τους πολίτες δικαιούχους του ΤΕΒΑ  ότι στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ  ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019 – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΙS 5029840», θα πραγματοποιηθεί διανομή ειδών παντοπωλείου (φέτα, γραβιέρα, κρεμμύδια, πατάτες, πελτές ντομάτας, μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη) στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, με ημερομηνία έναρξης τη Δευτέρα  28/06/2021.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Τη Δευτέρα 28/06/2021 θα παραλάβουν οι Φορείς των  Π.Ε. Χανίων, Π.Ε. Ρεθύμνου και ο Δήμος Χερσονήσου.
  • Την Τρίτη 29/06/2021 οι Φορείς της  Π.Ε. Λασιθίου.
  • Την Τετάρτη 30/06/2021 οι λοιποί Φορείς της Π.Ε. Ηρακλείου.
  •     Από Δευτέρα 28/06/2021 έως Παρασκευή 02/07/2021 θα παραλάβει τμηματικά ο Δήμος  Ηρακλείου.

Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν από τους συμπραττόμενους φορείς της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, μετά την παραλαβή τους από τον Επικεφαλής της Σύμπραξης και οι συμπραττόμενοι φορείς υποχρεούνται να ενημερώσουν με μήνυμα όλους τους δικαιούχους για τη διάθεση των προϊόντων.

Τυχόν ποσότητες που δεν παραληφθούν από τους ωφελούμενους θα επαναδιανεμηθούν σε ωφελούμενους δικαιούχους.

Κατά τη διαδικασία της διανομής στα σημεία διανομής ενημερώνουμε τους πολίτες ότι θα τηρούνται όλα τα μέτρα και οι ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19), σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις και τις κατευθυντήριες οδηγίες που εκδίδονται από αρμόδιους φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετάλλαξη Δέλτα: Γιατί χτύπησε «κόκκινος συναγερμός» σε Ελλάδα και Ευρώπη

Δήμος Ηρακλείου: Έκτακτη ρύθμιση για βεβαιωμένες οφειλές λόγω COVID-19

Ηράκλειο: Συναγερμός για το σκυλάκι που έπεσε στη θάλασσα (Φωτογραφίες)