Κρήτη

Ρέθυμνο

Απτόητος ο Σήφης καταβροχθίζει πάπιες και κοτόπουλα στο Φράγμα Ποταμών

Σαν το σπίτι του θεωρεί πλέον ο Σήφης ο κροκόδειλος το φράγμα Ποταμών στο Αμάρι Ρεθύμνου, αγνοώντας επιδεικτικά όλους εκείνους, που του στήνουν κάθε είδους παγίδα για να τον αιχμαλωτίσουν.

 Κάτοικοι και φορείς της περιοχής βρίσκονται σε αναβρασμό τους τελευταίους μήνες, αναζητώντας λύσεις για το τι θα πρέπει να γίνει με τον κροκόδειλο,ο οποίος εμφανίστηκε ξαφνικά και αναστάτωσε τη ζωή τους.

Οι απόψεις για την τύχη του ερπετού διίστανται, με αρκετούς από τους κατοίκους να μάχονται υπέρ της παραμονής του στο φράγμα, καθώς αποτελεί μία καλή προβολή της περιοχής, που θα αποφέρει αύξηση της κίνησης των επισκεπτών, ευνοώντας τους επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο μέρος.

Από την άλλη βρίσκονται οι αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες, οι οποίες αναζητούν την καλύτερη δυνατή λύση για την επιβίωση του Σήφη και ποιο θα ήταν το ιδανικότερο μέρος, όπου θα μπορούσε να ζήσει.

Μάλιστα πολίτες της περιοχής προσέφυγαν τις προηγούμενες ημέρες στη δικαιοσύνη και κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ώστε ο κροκόδειλος να παραμείνει στο φράγμα, μια και όπως υποστηρίζουν, έχει πλέον εγκλιματισθεί στο νέο του περιβάλλον.

Η αίτηση όμως για έκδοση προσωρινής διαταγής των ασφαλιστικών μέτρων απορρίφθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο κι έτσι οι προσπάθειες αιχμαλωσίας τους ερπετού θα συνεχιστούν κανονικά μέσα στο επόμενο διάστημα.

Από την πλευρά του ο Δήμος Αμαρίου ζητά να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του συγκεκριμένου οργανισμού, αλλά και η ακεραιότητα και ασφάλεια των επισκεπτών.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Αμαρίου Αδάμ Παραδεισανό, ειδική επιστημονική επιτροπή θα πρέπει να αποφασίσει για το ποιες συνθήκες είναι οι καταλληλότερες για την επιβίωση του κροκόδειλου, ώστε αν τελικά αποφασισθεί να παραμείνει στην περιοχή, να γίνει μία κατάλληλη εγκατάσταση στην όχθη του φράγματος.

Πάντως προς ενημέρωση των φίλων του Σήφη, ο ζόρικος κροκόδειλος, μέχρι τώρα έχει καταβροχθίσει πάνω από 200 πάπιες, χέλια και βατράχια.

Όσον αφορά στις παγίδες, που έχουν στηθεί για την αιχμαλωσία του, έχουν θυσιαστεί περισσότερα από πενήντα κοτόπουλα, χωρίς όμως κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Κρήτη

Ηράκλειο

Το Δημαρχείο φωτίστηκε ροζ για την Παγκόσμια ημέρα πρόληψης καρκίνου του μαστού

Το Δημαρχείο Μαλεβιζίου

Με μια συμβολική κίνηση ο Δήμος Μαλεβιζίου θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα την Κυριακή 25 Οκτωβρίου ημέρα σηματοδοτεί την  παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού.

Το Δημαρχείο φωτίστηκε ροζ, σήμα κατατεθέν της ημέρας,καθώς όλες οι γυναίκες πρέπει να εντάξουν τον τακτικό προληπτικό έλεγχο στη ζωή τους.

Να αγαπήσουν και να φροντίσουν ακόμα περισσότερο τον εαυτό τους, να αντικαταστήσουν το φόβο για την ασθένεια με επιλογές που προάγουν την υγεία. Ο καρκίνος του μαστού ΔΕΝ είναι πια αθεράπευτη ασθένεια!