Κρήτη

Ρέθυμνο

Ανοιχτή επιστολή των γονέων του Ρεθύμνου στον Υπουργό Παιδείας

sxoleio.jpg

Η 'Ενωση Γονέων Μαθητών Ρεθύμνου μαζί με άλλους τοπικούς φορείς αποστέλλουν ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, ζητώντας την άμεση κάλυψη στα κενά του νομού.

Αξιότιμε Κύριε  Υπουργέ,

Η κατάσταση στον χώρο της παιδείας παραμένει έκρυθμη ,παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έχουν γίνει από πλευράς της Ένωσης Γονέων Μαθητών του Δήμου Ρεθύμνου,της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ε.Λ.Μ.Ε  Ρεθύμνου. Τα παιδιά σε όλες τις βαθμίδες μαστίζονται  τόσο από τις ελλείψεις εκπαιδευτικών  όσο και από τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή,με αποτέλεσμα στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να επικρατεί πλέον το αδιαχώρητο και οι καταλήψεις να αποτελούν το μοναδικό μέσο πίεσης  εδώ και χρόνια για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Εδώ και μία εβδομάδα η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται εν βρασμώ και η κατάσταση ολοένα και δυσχεραίνει,καθώς από την μία πλευρά οι μαθητές διεκδικούν το αυτονόητο-Δημόσια Δωρεάν Παιδεία- και από την άλλη οι γονείς και κηδεμόνες αυτών,οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς  καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ολοένα και πιο ομαλή εκτόνωση της κατάστασης χωρίς την χρήση βίας και χωρίς εκβιαστικές μεθόδους,οι οποίες θα πυροδοτήσουν την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα. 

Το Ρέθυμνο εδώ και αρκετά χρόνια καταγράφει εξαιρετικές επιδόσεις στις Πανελλαδικές εξετάσεις αποδεικνύοντας  περίτρανα πως διαθέτει αξιόλογο μαθητικό δυναμικό και προοπτική για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις σε πανελλαδικό επίπεδο σε όλα τα επιστημονικό πεδία.

Ως εκ τούτου θεωρούμε πως έχουμε αδικηθεί αναφορικά με την αναλογική κατανομή των εκπαιδευτικών σε σύγκριση με τους υπόλοιπους νομούς.Με γνώμονα όλα τα ανωτέρω σας παραθέτουμε τα αιτήματά μας ,με την βεβαιότητα πως και εσείς   Κύριε Υπουργέ επιθυμείτε την άμεση διευθέτησή τους .Αναλυτικά αιτούμαστε :

- Άμεση κάλυψη των κενών στα Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού μας με προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών.

- Άμεση στελέχωση των τμημάτων ένταξης με εκπαιδευτικούς

- Άμεση κάλυψη των αναγκών σε  σχολικά εγχειρίδια και υλικοτεχνικές υποδομές.

- Άμεση λειτουργία της Ειδικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες.

Κρήτη

Σήφης Βαλυράκης - Μαρτυρία: Ο έντονος διάλογος με ψαρά (βίντεο)

Ο Σήφης Βαλυράκης

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που προήλθαν αρχικά από τις καταγγελίες της συζύγου του Σήφη Βαλυράκη, αλλά και την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που κάνει λόγο για εμπλοκή αλιευτικού σκάφους το οποίο δεν αποκλείεται να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην μοιραία πτώση του Σήφη Βαλυράκη στη θάλασσα το λιμεναρχείο της Ερέτριας σχημάτισε δικογραφία. Την ίδια ώρα είναι συγκλονιστική η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα.

Ήδη έχουν καταθέσει τέσσερα άτομα, με το ένα από αυτά να αποκαλύπτει συνταρακτικά γεγονότα, ενώ την ίδια ώρα οι άνδρες του λιμενικού προσπαθούν να ταυτοποιήσουν και το σκάφος που περιέγραψε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Το αλιευτικό όπως είπε το συγκεκριμένο άτομο δημιούργησε κυματισμό γύρω από το φουσκωτό του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ που δεν αποκλείεται να συνέβαλε στην εξέλιξη του μοιραίου περιστατικού. Παράλληλα ανέφερε ότι υπήρξε λογομαχία μεταξύ του πρώην υπουργού και του ανθρώπου που επέβαινε στο αλιευτικό.

 

 

 

Όλη η μοιραία σκηνή όπως την περιέγραψε ο αυτόπτης μάρτυρας

«Την Κυριακή στις 10 το πρωί ήμουν σε αυτό το σημείο. Μέχρι τις 12.30 δεν κοίταξα ρολόι και είδα τον Σήφη Βαλυράκη να ξεκινάει με το φουσκωτό του. Στα μισά της διαδρομής είδα ότι είχε ένα πρόβλημα καθώς του έσβησε μια φορά. Μόλις έφτασε ανάμεσα στα νησιά, πάλι του ξαναέσβησε και προσπάθησε να βάλει μπρος. Από την άλλη πλευρά ερχόταν ένα καΐκι. Δεν μπορώ να πω τι είδους καΐκι ήταν, μάλλον δεν τον γνωρίζω δεν έδωσα σημασία. Το μόνο που έκανα και γύρισα και κοίταξα πιο έντονα ήταν αφού είχε βάλει ο Βαλυράκης την μηχανή του μπρος άκουσα μια λογομαχία. Το καΐκι του είπε: «φύγε θα φωνάξω το λιμεναρχείο» και ο Σήφης Βαλυράκης του απάντησε: «Θα μου κλ@σεις τ’ @ρχ@δι@». Από εκεί και πέρα βλέπω το καΐκι με δυνατές τις μηχανές, με τσίτα την μηχανή, γιατί κάποιοι είπαν ότι δεν γίνονται αυτά, τα πάντα γίνονται στην θάλασσα και τον έφερε δυο φορές σβούρα γύρω από το φουσκωτό. Το πιθανότερο είναι να έκανε μεγάλο κυματισμό. Και βλέπω μετά το φουσκωτό έφυγε προς την πλευρά που λέμε το «κολοκύθι» και το καΐκι έφυγε προς την άλλη πλευρά που ονομάζεται «λιοτρίβι». Εγώ ήδη είχα πάρει τα πράγματά μου και σηκώθηκα και έφυγα. Δεν είδα αν το σκάφος είχε επιβάτη, αν το καΐκι συνέχισε από πίσω του, δεν μπόρεσα να διακρίνω», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας.

 

Είπε ακόμα ότι η στεριά ήταν από 300 έως 500 μέτρα και άκουσε τον διάλογο γιατί όταν έχει πλήρη άπνοια ακούγονται τα πάντα. «Οι ομιλίες ακούγονται καθαρά. Το σκάφος ίσα ίσα που προχώραγε ήταν στο ρελαντί. Στις 19.30 όταν είδα στο ίντερνετ το περιστατικό πήρα έναν γνωστό μου στο Λιμεναρχείο και του είπα κάποια πράγματα και την άλλη μέρα νωρίς το πρωί ήμουν εκεί», κατέληξε.Οι λιμενικές αρχές μετά τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στρέφουν τις έρευνες τους και στο ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας.

Το πόρισμα της πρώτης ιατροδικαστικής έκθεσης που πραγματοποίησε ο Νίκος Καλογριάς ανάφερε ότι ο θάνατος του πολιτικού προήλθε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα οι οποίες πιθανόν να προήλθαν από προπέλα.

Μέτα τα νέα δεδομένα σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και δεύτερη νεκροψία – νεκροτομή. Μάλιστα η οικογένεια του αείμνηστου πολιτικού όρισε και από την πλευρά της ειδικό πραγματογνώμονα ο οποίος θα γίνεται γνώστης κάθε περιεχομένου των επιστημονικών κι όχι μόνο στοιχίεων που προκύπτουν από τις έρευνες.

Την ίδια ώρα τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ έχουν ξεκινήσει να εξετάζουν γενετικό υλικό αλλά αποτυπώματα που εντοπίστηκαν στο σκάφος του Σήφη Βαλυράκη.

Στόχος των διωκτικών αρχών είναι να διαπιστωθεί εάν ο θάνατος του πολιτικού προήλθε από κάποιοι σημείο του φουσκωτού του του ή από το σκάφος που σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα φέρεται να εμπλέκεται στο περιστατικό.

Οι καταιγιστικές εξελίξεις είχαν σαν αποτέλεσμα να αναβληθεί η κηδεία του Σήφη Βαλυράκη που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο κοιμητήριο του Παπάγου. 

Ειδήσεις σήμερα

Κρήτη - Καιρός: Σταδιακή βελτίωση - Η πρόγνωση του Μανώλη Λέκκα

Εμβόλια: Η AstraZeneca αρνείται να συμμετάσχει σε συνομιλίες με την Κομισιόν

Γκίκας στο Ράδιο Κρήτη για κορωνοϊό: Στη σφαίρα της θεωρίας όσα λέγονται για τις μεταλλάξεις