Κρήτη

Ρέθυμνο

Αναβαθμίζουν το δωρεάν δίκτυο wi-fi του Δήμου Ρεθύμνου

wi-fi

Σ’ ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε όλη την Ελλάδα αναδεικνύεται αυτό του Δήμου Ρεθύμνης. Δύο μόλις μήνες μετά την συντήρηση, επέκταση και αναβάθμιση του δημοτικού δικτύου WiFi, την οποία έκανε ο Δήμος μας τον π. Ιούνιο, στο πλαίσιο παροχής δωρεάν πρόσβασης στο δήμο μας, σε ακόμη περισσότερους κατοίκους κι επισκέπτες,παρατηρήθηκε τεράστια αύξηση στον αριθμό των χρηστών που συνδέθηκαν στον Ιντερνετ, οι οποίοι ξεπερνούν αριθμητικά τους 42.000 ανά μήνα (μοναδικοί χρήστες/συσκευές) αλλά και στην συνολική κίνηση δεδομένων που έφτασε τα 1.8 Terabytes ανά μήνα.

 
Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Ρεθύμνου αναφέρει τα εξής:

Αναφέρουμε τα παρακάτω στατιστικά σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά πριν την αναβάθμιση:

dimosrethimnou.png

dimosrethimnou.png, by gpapadakis

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι επεμβάσεις αναβάθμισης του δικτύου περιέλαβαν: συντήρηση και ανανέωση λογισμικού σε όλα τα υπάρχοντα σημεία πρόσβασης, αντικατάσταση πολλών ασυρμάτων σημείων πρόσβασης με νέο εξοπλισμό δεκαπλάσιας χωρητικότητας συνδεδεμένων χρηστών σε κρίσιμα σημεία του δικτύου και επέκταση του δικτύου σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Συγχρόνως έγινε αναβάθμιση και στις γραμμές DSL με αποτέλεσμα η συνολική πραγματική ταχύτητα διαθέσιμη στο δίκτυο που ξεπερνά τα 300Μbps.

 Έτσι, το ασύρματο δίκτυο WiFi του Δήμου Ρεθύμνης περιλαμβάνει τώρα 60 σημεία πρόσβασης (access points) που καλύπτουν μεταξύ άλλων, 1800 μέτρα παραλίας από το ξενοδοχείο Ιδέον μέχρι το Haagen Dazs, τις πλατείες Μικρασιατών, Τεσσάρων Μαρτύρων και Αγνώστου Στρατιώτη, τον Δημοτικό Κήπο, το Θέατρο Ερωφίλη στη Φορτέτζα, το Στάδιο Μελίνα Μερκούρη, το Δημαρχείο, την Τεχνική Υπηρεσία, την Οικονομική Υπηρεσία, την Πολεοδομία κ.α.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των χρηστών αναφέρουμε παρακάτω τα σημεία (Wi-Fi HotSpots) στα οποία ο Δήμος Ρεθύμνης προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο:

-Παραλία Ρεθύμνου (Από το Ξενοδοχείο Ιδέον, Οδός Κιουλούμπαση, Τελωνείο, Ενετικό Λιμάνι, Λύκειο Ελληνίδων, Κέντρο Πληροφόρησης Νέων, Παλιό Δημαρχείο, Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, Λιμενικό Ταμείο (κτίριο Δελφίνι), Παραλιακή-Σοφοκλή Βενιζέλου έως Haagen Dazs)

- Θέατρο Ερωφίλη - Φορτέτζα

- Δημαρχείο Ρεθύμνου Εξωτερικά & Αίθουσα Δ.Σ.

- Πλατεία Άγνωστου Στρατιώτη

- Πλατεία Μικρασιατών

- Σπίτι του Πολιτισμού

- Kρήνη Rimondi

- Εθν. Αντιστάσεως (Πλάτανος)

- Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων

- Δημοτικός Κήπος

- Μαρίνα

- Πάρκινγκ Λιμανιού

- Παλιό Τελωνείο - Infopoint

- Πάρκινγκ Τεσσάρων Μαρτύρων

- Ωδείο Εξωτερικά

- Γήπεδο Σοχώρας - Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου

- Κλειστό Γήπεδο Μελίνα Μερκούρη

- Κτήριο Δελφίνι (Τεχνική Υπηρεσία)

- Κτήριο Πολεοδομίας

- Κτήριο Οικονομικής Υπηρεσίας (Άδελε)

Στον χάρτη παρακάτω φαίνονται οι περιοχές κάλυψης (07/2015)

dimosrethimnou2.jpg

dimosrethimnou2.jpg, by gpapadakis

Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι ο επισκέπτης, εφόσον βρίσκεται στις περιοχές κάλυψης του δικτύου, μπορεί να συνδεθεί στο Διαδίκτυο χωρίς κωδικό, είτε με το κινητό του τηλέφωνο, είτε με φορητό υπολογιστή, tablet ή οποιαδήποτε άλλη wi-fi ενεργοποιημένη συσκευή. Το δίκτυο του Δήμου Ρεθύμνης έχει ονομασία: municipality_of_rethymno

 

 

Κρήτη

Κρήτη - κακοκαιρία Νοεμβρίου: Στα 21 εκατομμύρια οι ζημιές

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε ο Καρτερός

Κοντά στα 21 εκατ. ευρώ φθάνει το ύψος των ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις - πλημμύρες) που προκάλεσαν ζημιές στην Κρήτη στις 10 Νοεμβρίου 2020, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα της Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος μεταξύ των Εταιριών - μελών της, για την πρώτη εκτίμηση των ζημιών.

Σύμφωνα με την έρευνα δηλώθηκαν 293 ζημιές το ύψος των οποίων εκτιμάται συνολικά σε 20,8 εκατ. Από αυτές, 260 ζημιές αφορούσαν τις ασφαλίσεις περιουσίας (εκτίμηση αποζημιώσεων 20,75 εκατ.) και 33 ζημιές τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων.

Με αφορμή τα στοιχεία της έρευνας ο Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ σχολίασε : «Οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την Κρήτη το Νοέμβριο του 2020 ήταν το τρίτο γεγονός με ζημιές από πλημμύρες που καταγράψαμε εντός του έτους και το οποίο προκάλεσε καταστροφές σε περιουσίες και οχήματα. Υπενθυμίζω ότι μέσα στο έτος είχαμε καταγράψει αντίστοιχα τις ζημιές από τις κακοκαιρίες «Ιανό» τον Σεπτέμβριο και «Θάλεια» τον Αύγουστο, με την συνολική εκτίμηση αποζημιώσεων και από τα 3 συμβάντα να ανέρχεται σε Euro57,1 εκατ.

Για ακόμη μία φορά γίνεται σαφές πως οι φυσικές καταστροφές είναι πλέον μέσα στη ζωή μας με συνεχώς μεγαλύτερη συχνότητα και σφοδρότητα. Παρόλα αυτά το ασφαλιστικό κενό σε ό,τι αφορά την κάλυψη της περιουσίας των πολιτών παραμένει μεγάλο και αυτό είναι κάτι που οφείλει να απασχολήσει έντονα τη νέα χρονιά τους πολίτες και την Πολιτεία.».

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Βρέθηκε η 17χρονη Μάγια!

Εκτός λειτουργίας η ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου! - Τι απαντά η Μπορμπουδάκη

Ηράκλειο: Κίνδυνος ανεργίας για 5.000 εργαζόμενους στην εστίαση