Κρήτη

Ρέθυμνο

'Ακαρπες οι προσπάθειες προσέγγισης σε ποιμνιοστάσια στα Ανώγεια

Χωρίς κανένα αποτέλεσμα έληξε άδοξα και σήμερα η προσπάθεια πρόσβασης σε ποιμνιοστάσια γύρω από τα Ανώγεια με τον κίνδυνο για τα ζώα να είναι πλέον μεγάλος. Σε δηλώσεις του στο ekriti.gr ο αντιδήμαρχος Ανωγείων Βασίλης Σμπώκος τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι σήμερα επιχειρούσαν 7 συνολικά μηχανήματα, (τα 2 από την Περιφέρεια Ρεθύμνου), δεν έγινε δυνατή η προσέγγιση στις κτηνοτροφικές μονάδες, λόγω του τεράστιου όγκου του χιονιού, ενώ και το ερπυστριοφόρο που διαθέτει ο δήμος υπέστη μηχανική βλάβη. 

Οι 6 συνολικά κτηνοτρόφοι που είναι αποκλεισμένοι σε "Στεφάνα" και "Βρουλίδια" είναι καλά στην υγεία τους, το ίδιο και άλλοι δύο στο "Κολέτσι", έχοντας επαρκή, για την ώρα, τρόφιμα και ζωοτροφές. Ωστόσο εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για τις περίπου 100 κτηνοτροφικές μονάδες που διαθέτει η ευρύτερη περιοχή οι οποίες έχουν να "ενισχυθούν" από την περασμένη Δευτέρα, όταν άρχισε η επέλαση του χιονιά. Ο κ. Σμπώκος επιμένει στο αίτημα για ερπυστριφόρο από την Περιφέρεια, υπογραμμίζοντας ότι είναι ο μόνος τρόπος να υπάρξει πρόσβαση, διαφορετικά όπως είπε, θα μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή του ζωϊκού κεφαλαίου.

Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και την Παρασκευή.

Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: Επιθεώρηση εργασιών στο γήπεδο του Φόδελε

Γηπεδο Φοδελε

Την επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Φόδελε, εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπεται από τη σύμβαση, ζήτησε από τον ανάδοχο του έργου ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας. Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πετούση και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γρηγόρη Φασουλάκη ο κ Μποκέας βρέθηκε στο υπό κατασκευή γήπεδο και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε Χαράλαμπο Παντερή και τον ανάδοχο του έργου.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τη σύμβαση προβλέπεται η δημιουργία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα, χώρου προθέρμανσης, καθώς και ενός ισόγειου μεταλλικού κτιρίου 175 τετραγωνικών. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 915.000 ευρώ.

Αυτό που ζήτησε ο κ. Μενέλαος Μποκέας από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και τον Πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε, είναι να εξεταστεί η δυνατότητα, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου να κατασκευαστεί και ένα γήπεδο μπάσκετ. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πολυχώρο αθλητισμού στο Φόδελε. Έναν πόλο έλξης για τα παιδιά και τους νέους της περιοχής. Έχουμε σχεδιάσει ένα μοντέλο ισόρροπης αθλητικής ανάπτυξης στο δήμο Μαλεβιζίου και βήμα βήμα δημιουργούμε τις απαραίτητες υποδομές και αναβαθμίζουμε υφιστάμενες, για την υποστήριξη αυτού του σχεδιασμού.» δήλωσε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

ειδησεις σημερα

Ηράκλειο: Κινητοποίηση για την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (φώτο)

Κορωνοϊός - Κρήτη: Νέα θρόμβωση παρουσίασε ο 35χρονος που εμβολιάστηκε με Astrazeneca

Χανιά: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 80 χρόνων από την Μάχη της Κρήτης