Κρήτη

Ρέθυμνο

Άφησε το τιμόνι του Συνεταιρισμού Ρεθύμνης ο Νίκος Μπιρλιράκης μετά από 20 χρόνια

Δεν είναι πια πρόεδρος στο συνεταιρισμό Ρεθύμνης (πρώην Ένωση) ο Νίκος Μπιρλιράκης, που μετά από είκοσι συναπτά έτη, δεν έθεσε  υποψηφιότητα στις εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη  Κυριακή 26 Ιανουαρίου.

Στη θέση του προέδρου του συνεταιρισμού Ρεθύμνης, μετά τις αρχαιρεσίες  αναμένεται να τοποθετηθεί ο Νικήστρατος Χαροκόπος.

Ο Ν. Μπιρλιράκης έκλεισε 20 χρόνια στο «τιμόνι» της ιστορικής συνεταιριστικής οργάνωσης και στις τελευταίες εκλογές επανεκλέχθηκε αντιπρόσωπος στην ΠΑΣΕΓΕΣ.

Ο ίδιος δηλώνει :
«Έκλεισα τον κύκλο μου ως πρόεδρος της συνεταιριστικής οργάνωσης. Για όλα τα υπόλοιπα του αγροτοσυνεταιριστικού χώρου δηλώνω παρών» επισημαίνει ο κ. Μπιρλιράκης. Ερωτηθείς για τη διεκδίκηση θέσης στο προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ , περιορίστηκε να πει «απλά δηλώνω παρών. Τίποτα άλλο».
 

Η συγκρότηση σε σώμα του νέου διοικητικού συμβουλίου του συνεταιρισμού Ρεθύμνης που προέκυψε από τις τελευταίες εκλογές θα γίνει την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου και πρόεδρος αναμένεται να εκλεγεί ο Νικήστρατος Χαροκόπος. Πρόκειται για επιφανές στέλεχος του αγροτοσυνεταιριστικού χώρου στο Ρέθυμνο, πρόεδρος της ΑΣΕΑΡ και αντιπρόεδρος του συνεταιρισμού Ρεθύμνης. Ο κ. Χαροκόπος είναι επί οκτώ χρόνια στη διοίκηση της Ένωσης (σήμερα συνεταιρισμού) Ρεθύμνης.

Στις εκλογές που έγιναν στις εγκαταστάσεις Τρία Μοναστήρια του συνεταιρισμού Ρεθύμνης, αναδείχθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο:

• Βαρδιδάκης Σταύρος
• Γλεντζάκης Ιωάννης
• Παναγιωτάκης Ζαχαρίας
• Πατένας Γεώργιος
• Σηφάκης Γεώργιος
• Στρατιδάκης Εμμανουήλ
• Χαροκόπος Νικήστρατος

Στο εποπτικό συμβούλιο αναδείχθηκαν:
• Αντωνάκης Γεώργιος
• Πετρακάκης Νικόλαος
• Στρατιδάκης Λυκούργος

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Μεγάλη φωτιά έχει σημάνει συναγερμό στην Πυροσβεστική!

φωτια πυροσβεστικη πυρκαγια

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, σε χορτολιβαδική έκταση στον Άστρικα Κολυμβαρίου του Δήμου Πλατανιά.

Ισχυρές δύναμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τα Χανιά, την Κίσσαμο και την Κάνδανο, έχουν ήδη φτάσει στο σημείο και επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ στην περιοχή μεταβαίνουν πεζοπόρο τμήμα αλλά και πυροσβετικά οχήματα και από το Ηράκλειο.

Ρίψεις νερού κάνει και το πυρσβεστικό ελικόπτερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σταμάτα: Mεγάλη φωτιά απειλεί σπίτια - Μήνυμα από το 112

Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Σταμάτα: Στις φλόγες σπίτι στη Ροδόπολη

Ηράκλειο: Έριξε βεγγαλικά και προκάλεσε την πυρκαγιά