Κρήτη

Πολιτισμός

"Ζωή Αγκαλιά με την Πέτρα": Μια φωτογραφική περιήγηση στα κρητικά Λευκά Όρη

Με αφορμή τα 50 χρόνια από την ανάδειξη του Εθνικού Δρυμού της Σαμαριάς ως περιοχής περιβαλλοντικά προστατευόμενης, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, προσκαλούν τους ταξιδιώτες και τους επισκέπτες του αεροδρομίου σε μια μοναδική φωτογραφική περιήγηση:

H έκθεση «Ζωή Αγκαλιά με την Πέτρα» αναδεικνύει και προβάλλει τη σπάνια ομορφιά και το πολυδιάστατο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον και τοπίο των κρητικών Λευκών Ορέων, μέσα από 32 έργα εικοσιέξι Ελλήνων φωτογράφων που διέσχισαν και βίωσαν τη δύναμη του ορεινού όγκου και αποτύπωσαν με την εμπειρία και το φακό τους, την αντίθεση της τραχύτητας και της αρμονίας του βουνού, σε διαφορετικές εκφάνσεις, στιγμές και χρώματα.

Μέσα από αυτή τη φωτογραφική περιήγηση, ο επισκέπτης της έκθεσης θα γνωρίσει τη φυσική ιδιαιτερότητα των Λευκών Ορέων που συνδυάζουν αρμονικά το ορεινό και θαλάσσιο περιβάλλον καθώς και το δασικό και ερημικό στοιχείο. Παράλληλα, στη νέα έκθεση του αεροδρομίου θα προβάλλεται ψηφιακό οπτικό υλικό με περισσότερες από 400 φωτογραφίες του Εθνικού Δρυμού της Σαμαριάς.

Η έκθεση «Ζωή Αγκαλιά με την Πέτρα» παρουσιάζεται από τη Δευτέρα, 5 Μαΐου έως τις 31 Αυγούστου 2014, στο χώρο «Περιβάλλον & Πολιτισμός», στο επίπεδο αναχωρήσεων (είσοδος 3 / χώρος προσβάσιμος καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου).

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: "Αστακός" το κέντρο - Στα δικαστήρια οι δύο που συνελήφθησαν

συλληφθεντες

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν πριν λίγη ώρα οι δύο συλληφθέντες για την επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, το πρωί της περασμένης Παρασκευής.

Πρόκειται για άτομα που ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους στην επίθεση, για τον Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας.

Σε βάρος των συλληφθέντων έχει σχηματισθεί  δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας της υπηρεσίας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Όπως βλέπετε οι δυνάμεις της Αστυνομίας είναι ισχυρές προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν απρόοπτα ενώ στο σημείο πραγματοποιείται και συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους δύο συλληφθέντες.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Έκκληση Κιούλπαλη - "Πιεζόμαστε καθημερινά"

Ηράκλειο: Εκείνη "έφυγε", ο σύζυγος και ο γιος, δίνουν μάχη

Ηράκλειο: Η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ για τα rapid test στο νοσοκομείο

Κρήτη - κορωνοϊός: Το μεζεδοπωλείο σέρβιρε πελάτες εν μέσω πανδημίας