Κρήτη

Πολιτισμός

Αυτή είναι η αφίσα που κέρδισε στο διαγωνισμό για το Matala Beach Festival 2015

matala_beach_festival.jpg

Ανακηρύχθηκαν οι πέντε πρώτοι που διακρίθηκαν μέσω της διαδικασίας "like" στο διαγωνισμό για την αφίσα του Matala Beach Festival 2015, είναι οι:

Πραμαντιώτη Ελένη, Αθανασίου Μαριάννα, Κλαουράκης Αριστείδης, Καρυδάκη Ειρήνη και Αρβανίτη Ιζαμπέλλ Ντενίσσα.

Οι πέντε φιναλίστ κερδίζουν από μια διπλή πρόσκληση για είσοδο στο κάμπινγκ του φεστιβάλ και για τις 3 ημέρες του φεστιβάλ, ένα καπέλο, μία μπλούζα και μία κονκάρδα με το λογότυπο του Φεστιβάλ.

Η επιτροπή του Matala Beach Festival είχε το πολύ δύσκολο έργο να επιλέξει ανάμεσα σε αυτές τις πολύ όμορφες δημιουργίες και κατέληξε ότι το μήνυμα, ύφος και συναίσθημα του αγαπημένου φεστιβάλ αντιπροσωπεύεται καλύτερα από την αφίσα του Αριστείδη Κλαουράκη, ο οποίος είναι και ο νικητής του διαγωνισμού!

Συγχαρητήρια σε όλους τους διαγωνιζόμενους τους οποίους ευχαριστούμε θερμά, όπως και το κοινό που συμμετείχε στη ψηφοφορία. Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας και σύντομα θα ανακοινωθεί το line up του φεστιβάλ!

Love and Peace!

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας σε περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

δακοκτονια

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, γνωστοποιεί ότι   με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών, το Σάββατο 24-07-2021 θα ξεκινήσει ο Δεύτερος Γενικός Δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας έτους 2021, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καραβάδου  του Δήμου Μινώα_Πεδιάδος.

Παρακαλούνται, όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα αγροτεμάχια για τον ψεκασμό των δέντρων τους και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας, με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη, οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα.

Επίσης, επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου, καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί, προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους για τη διαπίστωση της καλής εφαρμογής και της αποτελεσματικότητας των ψεκασμών και να γνωστοποιούν στην υπηρεσία μας, έγκαιρα, οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Τηλ. Επικοινωνίας Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:  2813 407938

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Τουρκικός... τσαμπουκάς με φρεγάτες την ώρα της διάσωσης των μεταναστών

Δήμος Μυλοποτάμου: Εντοπίστηκαν τρεις "ορφανές" χασισοφυτείες

Κρήτη: Διέθεταν ...δήθεν βιολογικά κοτόπουλα και αυγά στην αγορά