Κρήτη

Πολιτισμός

Επιστήμη

Κρητικός, ο ανερχόμενος ερευνητής του 2014!

O λόγος για τον Δρα Εμμανουήλ Κυμάκη (PhD Cambridge Un.), Αναπληρωτή Τακτικό Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης, ο οποίος ανακηρύχθηκε ανερχόμενος ερευνητής (emerging investigator) για το έτος 2014 από το επιστημονικό περιοδικό Chemical Communications της RSC, με δείκτη απήχησης 6.378. Σύμφωνα με το περιοδικό, οι ανερχόμενοι επιστήμονες αποτελούν ερευνητές που βρίσκονται σε σχετικά πρώιμο στάδιο της ανεξάρτητης σταδιοδρομίας τους, όπου το έργο τους έχει διεθνώς αναγνωριστεί και έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει σημαντικά τις μελλοντικές κατευθύνσεις στην επιστήμη τους. Πρέπει να σημειωθεί ότι για το έτος 2014, επιλέχθηκαν 70 άτομα παγκοσμίως, με τον Δρα Κυμάκη να είναι ο μοναδικός Έλληνας!

Η έρευνα του Δρ. Κυμάκη, όπως δήλωσε ο ίδιος στο ekriti.gr, εστιάζεται στην ανάπτυξη εύκαμπτων οργανικών φωτοβολταϊκών διατάξεων βασισμένων σε παράγωγα του γραφενίου και μεταλλικά νανοσωματίδια. Εκείνος και η ομάδα του αποσκοπούν στην μελέτη και την ανάπτυξη εύκαμπτων υλικών σε χαμηλό κόστος για την επόμενη γενιά ευέλικτων φωτοβολταϊκών συσκευών. 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Σας ήρθε αυτό το μήνυμα στο κινητό σας; Δεν είναι αστυνομικός αλλά ...ιός!

αστυνομία

Τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται κάποιοι ασυνείδητοι, για να προκαλέσουν προβλήματα και να διασπείρουν την ανησυχία.

Κι αυτό γιατί πολλοί Ηρακλειώτες τις τελευταίες ώρες, έχουν λάβει στα κινητά τους τηλέφωνα ένα περίεργο μήνυμα. Σύμφωνα με το περιεχόμενό του, ο χρήστης του τηλεφώνου "προειδοποιείται" να "διαλύσει παράνομη συνεύρεση άνω των τριών ατόμων αλλιώς η αστυνομία θα προβεί σε συλλήψεις", ενώ ως αποστολέας εμφανίζεται η Ελληνική Αστυνομία.

Πολίτες που απευθύνθηκαν άμεσα στην τοπική ΕΛ.ΑΣ, ενημερώθηκαν πως όχι μόνο δεν αποστέλλονται μηνύματα από την υπηρεσία, αλλά και πως το συγκεκριμένο sms είναι ...ιός! Προσοχή λοιπόν...

Δείτε το μήνυμα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Κρήτη - κορωνοϊός: 64 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: Οργή πολιτών για τα rapid test που καλούνται να πληρώσουν!

Κορωνοϊός - Ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία: Δίνουν εκτάκτως εξιτήρια για να αδειάσουν κλίνες