Κρήτη

Λασίθι

6 νεογέννητα σκυλάκια γλίτωσαν το μύλο του απορριμματοφόρου στον Άγιο Νικόλαο

Τα εγκλήματα κατά της ζωής έχουν από .. αιώνες ποινικοποιηθεί. Ο νομοθέτης όμως μέχρι πρότινος είχε κατά νου μόνο την ανθρώπινη ζωή. Έτσι πρόσφατα μερίμνησε και για τις ζωές των ζώων, βλέποντας μάλλον τις κτηνωδίες των "ανθρώπων" σε βάρος τους. 

Το περιστατικό είναι πολύ πρόσφατο και συνέβη στον Άγιο Νικόλαο. Οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας βρήκαν σε κάδο απορριμμάτων μισοκλεισμένα μέσα σε σακούλα νάυλον 6 νεογέννητα σκυλάκια που ανέπνεαν ακόμη μετά βίας. Το ποιός τα άφησε εκεί, δεν το ξέρουμε. Ξέρουμε όμως πως πρόκειται για άνθρωπο σκληρό, που προφανώς δεν λογαριάζει πως η ζωή είναι αγαθό άξιο σεβασμού. Η όποια ζωή, όχι μόνο η ανθρώπινη. Τον ενημερώνουμε -εκείνον και τους ομοίους του- πως πρόσφατα η πράξη του ποινικοποιήθηκε. Ακόμη κι αν το θηλυκό του σκυλί δεν μπορεί να το στειρώσει υπάρχουν φιλοζωϊκές δράσεις που θα το αναλάμβαναν ευχαρίστως. Παρεπιπτόντως τα νεογέννητα σκυλάκια που δοκίμασε να πετάξει στα σκουπίδια σώθηκαν. Οι υπάλληλοι της καθαριότητας του Δήμου φρόντισαν να τα γλιτώσουν από τον μύλο του απορριμματοφόρου που θα τα πολτοποιούσε. Τα μικρά είναι αγωνιστές και το απέδειξαν, αναπνέοντας για ώρα σε μία μισοκλεισμένη σακούλα, που δεν τους άφηνε και πολύ οξυγόνο. Αν κάποιοι θέλουν να τους μάθουν πως οι άνθρωποι δεν είναι τόσο .. τερατώδεις και να τα φροντίσουν μπορούν απλά να επικοινωνήσουν με την υπηρεσία που τα έσωσε.

Το περιστατικό μαθεύτηκε από ένα δημοσίευμα του φωνήεντος.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Παράνομα 9 στα 15 γηροκομεία - Έρχονται λουκέτα

γηροκομείο

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Από τα συνολικά 15 γηροκομεία που λειτουργούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, τα 9 λειτουργούν χωρίς άδεια, όπως αποκάλυψε σήμερα στο “Ράδιο Κρήτη” ο Προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ηρακλείου, Δημήτρης Βιδάκης, μιλώντας στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη.

“Το κοινωνικό πρόβλημα που υπάρχει είναι οξύ, και πολλές οικογένειες προσφεύγουν σε αυτή τη λύση, επιλέγοντας μία από τις διάφορες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων που λειτουργούν σε κτήρια τα οποία, παλαιότερα ήταν ξενοδοχεία ή δημόσιες υπηρεσίες”, τόνισε ο κ. Βιδάκης ενώ επισήμανε ότι για να δοθεί άδεια ίδρυσης και λειτουργίας σε ένα γηροκομείο, τo βασικότερο όλων είναι να διαθέτει πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Κάτι που, φυσικά, δεν ισχύει…

“Πολλοί ιδιοκτήτες λειτουργούν χωρίς άδεια. Έχουμε εφιστήσει την προσοχή των ιδιοκτητών και παρ’ όλα αυτά, πολλοί συνεχίζουν να λειτουργούν, φυσικά, παράνομα”, πρόσθεσε ο κ. Βιδάκης, κάνοντας λόγο για ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, καθώς το πρόβλημα της φιλοξενίας των ανήμπορων ηλικιωμένων ανθρώπων είναι πολύ μεγάλο στον τόπο μας.

Ωστόσο, όπως είπε, τα 9 από τα 15 γηροκομεία δε διαθέτουν άδεια!

Ο ίδιος εξήγησε ότι ζητήθηκε από τους επιχειρηματίες του χώρου να καταθέσουν τον σχετικό φάκελο, για να προωθηθεί αντίστοιχα στην Πολεοδομία, την Πυροσβεστική και τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες υπηρεσίες, όμως, δεν ανταποκρίθηκαν πολλοί…

Έτσι, τώρα, η Υπηρεσία θα πρέπει να εκδώσει απόφαση παύσης λειτουργίας, με τις διαστάσεις του κοινωνικού φαινομένου να είναι τεράστιες, αφού οι άνθρωποι αυτοί θα μείνουν ουσιαστικά χωρίς στέγη!

Για κάποια από τα γηροκομεία, έχει ήδη εκδοθεί απόφαση παύσης λειτουργίας, καθώς αν και ζητήθηκε να κλείσουν, ωστόσο, κάποιοι συνεχίζουν παράνομα να λειτουργούν…οπότε όπως είπε, το λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη.

Μάλιστα, οι επιχειρήσεις αυτές λειτουργούν με αυτό το καθεστώς, πολλά χρόνια...

Πάντως, ο κ. Βιδάκης κατέληξε λέγοντας ότι οι έλεγχοι της υπηρεσίας είναι σαρωτικοί στα γηροκομεία του Ηρακλείου, δίνοντας έτσι κάποια υπόσταση και σε όσα από αυτά λειτουργούν χωρίς άδεια, επικαλούμενος το πρόβλημα που πρόκειται να δημιουργηθεί εάν οι παράνομες επιχειρήσεις κλείσουν, αφού για πολλές οικογένειες αυτή είναι η μόνη λύση...

Ελένη Μπουρμά

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: "Δεν χτύπησα τον πελάτη", λέει ο κρεοπώλης

Κορωνοϊός: Θλίψη για τον 29χρονο Παύλο - Το "αντίο" του δημάρχου

Στο Ηράκλειο η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου - Συνάντηση με Περιφερειάρχη

ESPA BANNER