Κρήτη

Λασίθι

Όλα έτοιμα για το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας

θεατρο, αυλαια

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και την οργάνωση του συλλόγου «Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας» , Κοινω.Πολιτι.Α Δήμου Ιεράπετρας και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί από 17 έως 24 Οκτωβρίου 2015 το 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην Ιεράπετρα (αίθουσα Μελίνα Μερκούρη).

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «το Φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Η κριτική επιτροπή, αποτελείται από διακεκριμένες προσωπικότητες του θεάτρου και της τέχνης. Η Επιτροπή Κοινού αποτελείται από συμπολίτες μας που παρακολουθούν απαραιτήτως όλες τις παραστάσεις με κάρτα διαρκείας και δίνουν το βραβείο κοινού.

Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, μια μεγάλη γιορτή στην πλατεία της Ιεράπετρας με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους, αρχίζουν μια βδομάδα πριν για την υποδοχή του Φεστιβάλ. Στήνεται περίπτερο για προβολή, ενημέρωση, προπώληση καρτών διαρκείας και κλείσιμο θέσης».

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Θρήνος για τον ξαφνικό χαμό του γνωστού Ποινικολόγου

Θρήνος

Σοκ έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες ο αιφνίδιος θάνατος του γνωστού δικηγόρου Βενιζέλου Κάββαλου ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών.

Ο γνωστός Ποινικολόγος του Ηρακλείου, αισθάνθηκε αδιαθεσία χθες βράδυ με συνέπεια λίγη ώρα αργότερα να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ο εκλιπών, που έτυχε μεγάλου σεβασμού των συναδέλφων του, αφήνει πίσω του μία σημαντική παρακαταθήκη για τους νεώτερους δικηγόρους.

Ο νομικός κόσμος της Κρήτης είναι συγκλονισμένος από την είδηση του θανάτου.

Ο Γιώργος Στειακάκης, δικηγόρος Ηρακλείου, έκανε την ακόλουθη δήλωση στο ekriti: "Ο Βενιζέλος Κάββαλος ήταν ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους τους νεώτερους νομικούς και αφήνει πίσω του μία σημαντική παρακαταθήκη. Η απώλεια του κάνει τη δικηγορία φτωχότερη. Νιώθουμε ότι από δίπλα μας έφυγε ένα σημαντικό κομμάτι. Θα μας λείψει πολύ".

Συλλυπητήρια από τον Δήμαρχο Ηρακλείου, Δικηγόρο Βασίλη Λαμπρινό:

Ο αιφνίδιος θάνατος του δικηγόρου Βενιζέλου Κάββαλου, αποτελεί βαρύ πλήγμα για την νομική κοινότητα και την κοινωνία του τόπου μας, και για όλους εκείνους που τον γνώρισαν και συνδέθηκαν μαζί του με δεσμούς φιλίας. 
Η άριστη επιστημονική συγκρότηση, η συνέπεια, η διάθεση προσφοράς, το σπάνιο ήθος, και η σεμνότητα, χαρακτήριζαν πάντα την πορεία και την προσωπικότητά του. Τα στοιχεία αυτά θα συνοδεύουν τη μνήμη του, ως παράδειγμα υπεύθυνου πολίτη και ακέραιου ανθρώπου, και στους μελλοντικούς καιρούς.
Τη σύζυγό του Στέλλα, και τα παιδιά του, Γιώργο και Νίκη, που ο Βενιζέλος πρόλαβε να δει καταξιωμένους επιστήμονες στους χώρους της δικηγορίας και της ιατρικής, καθώς και τους οικείους του, συλλυπούμαι θερμώς. 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Γυρίζει και... σαρώνει η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ - Νέα σύλληψη

Ηράκλειο: Του έβαλε τα χρήματα στην τράπεζα... κι ακόμη το μετανιώνει

Ηράκλειο: Τράκαρε, έφυγε και άφησε το αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου