Κρήτη

Λασίθι

Χώρος Πρασίνου ο ΧΑΔΑ Ιεράπετρας

Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Ιεράπετρας που θα μετατρέψει μια από τις μεγαλύτερες χωματερές της Κρήτης σε χώρο πρασίνου.

Το έργο αναλαμβάνει η εταιρεία ΒΚΜ works ΑΕ που αναδείχθηκε πρώτη μειοδότης με έκπτωση 56,99%.

Το έργο αποτελεί μια πρόταση του Δήμου Ιεράπετρας που εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Περιβάλλον- αειφόρος ανάπτυξη» με προϋπολογισμό 4,4 εκατομμύρια ευρώ.

Το έργο αποσκοπεί στο να διαμορφωθεί στη θέση του ΧΑΔΑ ένας χώρος πρασίνου, στοχεύοντας αφενός στην αποκατάσταση του χώρου διάθεσης απορριμμάτων, αφετέρου στην επανένταξή του στο ευρύτερο οικοσύστημα της περιοχής με θαμνώδη βλάστηση που ταιριάζει στα δεδομένα του τόπου. 

«Είναι ένα σημαντικό έργο που λύνει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Ιεράπετρα με την ανεξέλεγκτη διάθεση απορριμάτων. Είναι σημαντικό γιατί το σύνολο της χωματερής οδηγείται προς αποκατάσταση και θα είναι διαθέσιμος ο χώρος για φύτευση. Είναι ένα έργο για το οποίο η δημοτική Αρχή είχε θέσει ως προτεραιότητα και έκανε πολλές και μεγάλες προσπάθειες για να φτάσουμε στο σημερινό σημείο που οδηγεί στην έναρξη της υλοποίησης», τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης.  

Οι εργασίες αποκατάστασης του ΧΑΔΑ, σύμφωνα με την άδεια αποκατάστασης, που υπογράφηκε από το Υπουργείο, περιλαμβάνουν περιληπτικά τα παρακάτω:

 

1.Τη διευθέτηση του απορριμματικού αναγλύφου του ΧΑΔΑ με κατασκευή ζώνης

εξομάλυνσης πάχους 0,30μ και κατασκευή περιμετρικής τάφρου συλλογής και

απομάκρυνσης ομβρίων υδάτων.

2.Τη στρώση εκτόνωσης βιοαερίου από χαλίκι.

3.Τη στρώση στεγανοποίησης από συμπυκνωμένα αργιλικά υλικά πάχους της τάξης

των 0,30μ.

4.Κατασκευή ορθογωνικού οχετού εκτροπής του διερχόμενου ρέματος.

5.Ανόρυξη κατακόρυφων γεωτρήσεων παθητικής απαγωγής βιοαερίου.

6.Διαμόρφωση αντιπυρικής ζώνης ή άλλων μέτρων πυροπροστασίας

7.Εγκατάσταση μαρτύρων καθίζησης

8.Επιφανειακή κάλυψη με συμπυκνωμένα γαιώδη υλικά κατάλληλα για φύτευση όπου απαιτείται.

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Άγριο περιστατικό βίας σε κρεοπωλείο μέρα μεσημέρι!

μπουνιά

Ένα σοκαριστικό περιστατικό βίας σημειώθηκε μέρα μεσημέρι σε κρεοπωλείο σήμερα στο Ηράκλειο, με το θύμα της υπόθεσης να καταγγέλλει το περιστατικό στην αστυνομία.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Όταν ο καταγγέλλων έφτασε στο ταμείο του καταστήματος αρνήθηκε ευγενικά να προχωρήσει στην αγορά των προϊόντων που είχε επιλέξει, αφού είχε διαπιστώσει ότι είχε χρεωθεί με υψηλότερες τιμές από εκείνες που αναγράφονταν στα καρτελάκια των δειγμάτων και αποχώρησε από το κατάστημα.

Ωστόσο, η άρνησή του αυτή πυροδότησε μια ακατανόητα βίαιη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του καταστήματος. Ο ιδιοκτήτης ακολούθησε τον καταγγέλλοντα - ο οποίος μόλις είχε μπει στο αυτοκίνητό του- και κατάφερε να κλείσει την πόρτα με δύναμη, προκαλώντας του κάταγμα στο πόδι ενώ του κατάφερε και χτυπήματα στο κεφάλι!

Παράλληλα, τον απειλούσε, τον εξύβριζε χυδαία και χτυπούσε με μανία το αυτοκίνητο, έχοντας χάσει κάθε έλεγχο. Μάλιστα, την απερίγραπτη επιθετικότητα του δε σταμάτησε ούτε η παρουσία του παιδιού του θύματος που καθόταν μέσα στο αυτοκίνητο! Το θύμα κατήγγειλε άμεσα το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές, προκειμένου να μπει ένα τέλος στην εκτός ορίων και επιθετική συμπεριφορά του ψευτονταή κρεοπώλη!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Τεράστιες καταστροφές σε σπίτι από φωτιά

Σεισμός στο Ηράκλειο: Αγώνας δρόμου για τους "άστεγους" μαθητές

Ηράκλειο: Μπαράζ τροχαίων σε δρόμους με ελλιπή ή και ανύπαρκτη σήμανση (Φωτογραφίες)

 

 

 

ESPA BANNER