Κρήτη

Λασίθι

Τρεις Ζιφιοί κόλλησαν στα αβαθή στην Ιεράπετρα. Σώθηκαν οι δύο

Τρία κήτη του σπάνιου είδους Ζιφιός κόλλησαν χθες στα αβαθή στη θαλάσσια περιοχή στα Τέρτσα Ιεράπετρας.

Τα τρια κήτη, μήκους από τεσσεράμισι έως 5 μέτρα, είχαν τραυματιστεί από την προσπάθεια τους να ξεφύγουν από τα βράχια .

Με την βοήθεια αντρών του Λιμενικού Ιεράπετρας και πολιτών, τα δυο απ αυτά οδηγήθηκαν στη θάλασσα , το  τρίτο όμως - που έφερε και περισσότερα τραύματα- επέστρεψε στα βράχια με αποτέλεσμα να καταλήξει λίγο αργότερα.

Με τη βοήθεια αλιευτικού μεταφέρθηκε για  υγειονομική ταφή.

Ο Ζιφιός είναι ένα από τα σπάνια είδη δελφινιού και φημίζεται για την ικανότητα κατάδυσης του, καθώς μπορεί να κατέβει άνετα σε βάθος τριων χιλιάδων μέτρων.

Ως κύρια αιτία του αποπροσανατολισμού τους και συχνά του θανάτου τους, θεωρούνται τα στρατιωτικά σόναρ.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κόβουν το ρεύμα σε οικογένεια με δύο ανάπηρα παιδιά

ΔΕΗ διακοπή ρεύματος

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η καταγγελία που έκανε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, μητέρα τριών παιδιών, τα δύο με αναπηρία 67%.

Η γυναίκα, κατήγγειλε ότι χθες, συνεργείο πήγε στο σπίτι της, για να κόψει το ρεύμα, λόγω χρέους, εξηγώντας παράλληλα τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικογένειά της, καθώς ο σύζυγός της είναι 3,5 χρόνια άνεργος.

Δεν τους επέτρεψε την είσοδο στο σπίτι, ωστόσο ανησυχεί ότι θα επιστρέψουν. Το χρέος όπως είπε, έφτασε τις 2.500 ευρώ, καθώς η ρύθμιση των 270 ευρώ συν τον τρέχοντα λογαριασμό που της έκανε η ΔΕΗ, ήταν αδύνατο να αποπληρωθεί, όπως είπε και η ίδια στους υπαλλήλους.

Μάλιστα αίσθηση προκάλεσε η ένταξη της γυναίκας, στην "καθολική υπηρεσία" της ΔΕΗ η οποία, όπως είπε, χρεώνει επί 2 την κιλοβατώρα, μέτρο που αφορά τους κακοπληρωτές!

Η γυναίκα ζητά να μην της κοπεί το ρεύμα και να γίνει ένας διακανονισμός, τον οποίο θα μπορεί να πληρώνει.

Αξίζει να σημειωθεί εργάζεται με 8μηνη σύμβαση στην υπηρεσία Καθαριότητας του Αγίου Νικολάου, πηγαινέρχεται καθημερινά από το Ηράκλειο και έχει να φροντίσει 3 ανήλικα παιδιά.

Στην εκπομπή παρενέβησαν πολλοί ακροατές οι οποία εξέφρασαν τη στήριξή τους στην οικογένεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Ο πολύπαθος κόμβος αργεί ακόμη - Πότε φεύγουν οι εγκαταστάσεις από τα Λινοπεράματα

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται οι ασθενείς στα νοσοκομεία

Κρήτη - κορωνοϊός: Αυξάνονται οι γονείς που αντιδρούν - Εκτός σχολείου τα παιδιά τους