Κρήτη

Λασίθι

Τέλος Ιουνίου αναμένεται να παραδοθεί το αεροδρόμιο Σητείας

Με καλό ρυθμό προχωρούν οι εργασίες στο αεροδρόμιο Σητείας σύμφωνα με το κλιμάκιο της ΕΥΔΕ Αεροδρομίων Νοτίου Ελλάδος που επισκέφθηκαν το αεροδρόμιο της πόλης. 

Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας κ Κώστας Βαλαβάνης δήλωσε:

 «Το συγκεκριμένο έργο έχει προχωρήσει αρκετά , βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ευελπιστούμε ότι θα είναι έτοιμο μέσα στο Καλοκαίρι εφόσον βέβαια εξασφαλιστεί και η χρηματοδότηση του. Με δεδομένη την πρόοδο που συντελείται σήμερα κι εφόσον συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρηματοδότηση του , το έργο θα τελειώσει τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου» 

Παρών στη επίσκεψη ήταν και ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης , ο οποίος δήλωσε: «όπως διαπιστώνουμε – γιατί μία εικόνα είναι καλύτερη από χιλιάδες λέξεις – η πρόοδος που έχει συντελεστεί από την τελευταία φορά που επισκεφθήκαμε το κτίριο παρουσία του ΓΓ κ Σιμόπουλου , είναι πολύ μεγάλη .Η πορεία των εργασιών μας βρίσκει απόλυτα ικανοποιημένους .Το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είναι σύμφωνη με την επιτάχυνση των διαδικασιών και η χρηματοδότηση ως τώρα ευτυχώς είναι ανελλιπής , μας δίνει τη βεβαιότητα ότι το κτίριο θα παραδοθεί , έτοιμο να λειτουργήσει στα μέσα του Καλοκαιριού» 

Κρήτη

Ηράκλειο

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Φύσηξε ...Βοργιάς και σάρωσε στις εκλογές

βοργιας.jpg

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή  των  Αντιπροσώπων, στις αρχαιρεσίες του  Εργατικού  Κέντρου  Ηρακλείου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού  Συμβουλίου, Γενικού Συμβουλίου,  Εξελεγκτικής  Επιτροπής  &  Αντιπροσώπων  στην  Γ.Σ.Ε.Ε.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 7 το απόγευμα, έπειτα από μία ήρεμη εκλογική διαδικασία, που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο 23/10/2021.

Στις εκλογές  συμμετείχαν 2 ψηφοδέλτια. Το ψηφοδέλτιο του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΔΗΣΥΕ), με επικεφαλής τον Στέλιο Βοργιά και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΔΑΣ), με επικεφαλής τον Γιάννη Γωνιανάκη.

Αναλυτικότερα τώρα, ψήφισαν 281 από τους 286 εγγεγραμμένους Αντιπροσώπους Σωματείων εκ των οποίων βρέθηκαν 280 έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα (1) άκυρο. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  15 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 4 ΕΔΡΕΣ

Για το Γενικό Συμβούλιο:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  12 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 3 ΕΔΡΕΣ

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  4 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 1 ΕΔΡΕΣ

Για ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΣΕΕ, από τους 98 Αντιπροσώπους ψήφισαν οι 92 και βρέθηκαν 91 έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα(1) άκυρο.

Αναλυτικότερα έλαβαν:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  86 ψήφους (93,5%),  5 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 5 ψήφους (6,5%), 0 ΕΔΡΕΣ

Δήλωση Στέλιου Βοργιά:

 «Το αποτέλεσμα μας γεμίζει τεράστια ευθύνη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων του Ηρακλείου. Η στήριξη των αντιπροσώπων ξεπέρασε κάθε προσδοκία και μας γεμίζει πραγματικά συναισθήματα ικανοποίησης, συγκίνησης αλλά και ευθύνης. Ευχαριστώ προσωπικά του Συνέδρους-Συναδέλφους που μας στήριξαν αλλά και αυτούς που δεν μας στήριξαν και δεσμεύομαι ότι η ΔΗΣΥΕ θα συνεχίσει τους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο για τους εργαζομένους και τους ανέργους του Ηράκλειου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Ζητά τη στήριξη των εργαζομένων που έμειναν χωρίς δουλειά εξαιτίας του σεισμού

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Μπαίνουν οικίσκοι στα χωριά που ισοπέδωσε ο Εγκέλαδος

Κορωνοϊός - Κρήτη: Έκρηξη ιικού φορτίου στα λύματα

ESPA BANNER