Κρήτη

Λασίθι

Συλλαλητήριο και απόβαση στο Ηράκλειο για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας

nosokomeio_ierapetras.jpg

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις από φορείς και κατοίκους της Ιεράπετρας για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της πόλης. Όπως αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας σε σχετική ανακοίνωση, μετά το συλλαλητήριο που θα γίνει την Τετάρτη 10 Ιουνίου στην Ιεράπετρα, κάτοικοι και φορείς θα μεταβούν στο Ηράκλειο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στα γραφεία της 7ης ΔΥΠΕ Κρήτης. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Οι κάτοικοι της Ιεράπετρας που εδώ και πέντε χρόνια αγωνιζόμαστε και έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε το Νοσοκομείο μας ανοιχτό και λειτουργικό δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από το δικαίωμά μας να έχουμε άμεση πρόσβαση σε Δημόσιες και Δωρεάν Υπηρεσίες Υγείας. 
Την Τετάρτη 10 Ιουνίου η Ιεράπετρα νεκρώνει. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, δήμος, φορείς, κάτοικοι διαδηλώνουμε και απαιτούμε: 
Την άμεση επαναλειτουργία της Παθολογικής κλινικής, που παραμένει ουσιαστικά κλειστή για πάνω από δύο χρόνια. 
Την άμεση επίλυση του οξύτατου προβλήματος έλλειψης προσωπικού στο ακτινολογικό και μικροβιολογικό τμήμα που έχουν σαν αποτέλεσμα την υπολειτουργία όλου του Νοσοκομείου.
Να δρομολογηθούν όλες οι μόνιμες προσλήψεις γιατρών και προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού και διοικητικού) που χρειάζονται για την πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών του Νοσοκομείου μας.
Να διασφαλιστεί ένα νοσοκομείο πλήρες, αυτοδιοίκητο, δημόσιο και δωρεάν για όλο τον κόσμο, με επαρκή χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Να προστεθούν οι οργανικές θέσεις που χρειάζονται για την πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών.
Μετά το Συλλαλητήριο, μεταβαίνουμε στο Ηράκλειο, στην 7η ΥΠΕ απαιτώντας λύσεις εδώ και τώρα για να σταματήσει η διάλυση, για να έχουμε στοιχειώδεις υπηρεσίας υγείας στον τόπο μας. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: 58χρονος με υποκείμενο νόσημα έχασε τη μάχη για τη ζωή

Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ένας άντρας 58 χρόνων με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, στη ΜΕΘ του Βενιζελείου μετά από επιπλοκές της νόσου covid- 19. 

Ο άτυχος άντρας νοσηλευόταν αρχικά στην Ογκολογική Κλινική ωστόσο, όταν διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοιό, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ για ασθενείς με covid, όπου και κατέληξε σήμερα.

 

Περισσότερες ειδήσεις:

Ο Μιχάλης Μπούσης μίλησε στο ekriti.gr από την Αμερική για τις εξελίξεις στον ΟΦΗ

Δένδιας: Στο Κάιρο για συνομιλίες με τον ομόλογό του Σαμέχ Σούκρι

Σακελλαροπούλου: Οι Τούρκοι σχολίασαν μέχρι και τα παπούτσια της Προέδρου της Δημοκρατίας