Κρήτη

Λασίθι

Στο .. πόδι ο Αγιος Νικόλαος για την ΑΣΤΕΑΝ

Δυναμική και αποφασιστική απάντηση έδωσαν οι Αγιονικολιώτες χθες βράδυ ενάντια στα σχέδια του Υπουργείου Τουρισμού για αρπαγή της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Αγίου Νικολάου και μεταφορά της στο Ηράκλειο.

Αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο Άγιος Νικόλαος, ο Νομός Λασιθίου, δεν είναι πλέον διατεθειμένοι να αποδεχθούν μεθοδεύσεις και αποφάσεις που απογυμνώνουν τον τόπο από κρίσιμες υποδομές, ζωτικές δομές και αναγκαίες υπηρεσίες.
 

Εκπρόσωπος των σπουδαστών τόνισε: «Φωνάζουμε δυνατά ΟΧΙ στη μετακίνηση της σχολής στου Κοκκίνη το Χάνι. Το Υπουργείο Τουρισμού δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις για εμάς, χωρίς εμάς, αγνοώντας τα ουσιαστικά προβλήματα της ΑΣΤΕΑΝ και των κατοίκων αυτής της πόλης. Στα τρία χρόνια φοίτησής μας στη Σχολή δεν σημειώθηκε καμιά βελτιωτική παρέμβαση από μέρους του υπουργείου και επί της ουσίας, η λειτουργία της στηρίζεται στην καλή θέληση των καθηγητών, των σπουδαστών και της τοπικής κοινωνίας».
 

 

Η αντιπεριφερειάρχης

Καταγγελτική για τη στάση της Πολιτείας ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη: «Εδώ στον Άγιο Νικόλαο η Σχολή ρίζωσε, εδώ αναπτύχθηκε και εδώ καρποφορεί πλουσιοπάροχα, γιατί εδώ υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες για μια τέτοια εκπαιδευτική δομή» είπε η κ. Πετράκη και τόνισε: «Από την πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου βροντοφωνάζουμε: Φτάνει πια η αδικία! Φτάνει ο παραγκωνισμός! Φτάνουν τα ύπουλα χτυπήματα! Φτάνουν οι προσβολές!».

 

Ο Δήμαρχος

 Ο Δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης, έκλεισε την εκδήλωση, αναφέροντας:
«Τα τελευταία τρία χρόνια δεχόμαστε τα βάναυσα μέτρα που επιβάλλουν οι δανειστές και η τρόικα στη χώρα μας, με θύματα τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους αλλά και τις δομές υγείας, Παιδείας, ασφάλισης καθώς και τους Δήμους.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ως κοινωνία και ως Δήμος βρισκόμαστε σε συνεχή άμυνα για να διατηρήσουμε τις στοιχειώδεις υποδομές, που έχει ανάγκη η κοινωνία μας, ο τόπος μας, η οικονομία μας.....Όλοι χωρίς διακρίσεις, στρατευόμαστε τον κοινό αγώνα, δίνουμε τη μάχη γιατί ο αγώνας μας έχει αγωνία, έχει θυμό, έχει παλμό, έχει ενότητα, έχει δίκιο.»
Ακολούθησε ανάγνωση ψηφισμάτων και μηνυμάτων και δυναμική πορεία των συγκεντρωμένων στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως.

Πηγή: φωνη εν

Κρήτη

Μινωικές Γραμμές: Αλλαγές στα δρομολόγια λόγω της απεργίας

μινωικές γραμμές

Οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ γνωστοποιούν στο επιβατικό κοινό ότι, λόγω της εξαγγελθείσας 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 (από 00:01 έως 24:00), τα προγραμματισμένα δρομολόγια των πλοίων θα πραγματοποιηθούν, ως ακολούθως:

ΓΡΑΜΜΗ ΚΡΗΤΗΣ

Α. ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, τα πλοία H/S/Fs FESTOS PALACE & KNOSSOS PALACE θα αναχωρήσουν τόσο από το λιμάνι του Ηρακλείου, όσο και από το λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με τα παρακάτω:

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ → H/S/F FESTOS PALACE

Αναχώρηση από το λιμάνι του Ηρακλείου, ώρα: 21:30.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ → H/S/F KNOSSOS PALACE

Αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά, μόλις επιτραπεί ο απόπλους.

Παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες και οι οδηγοί των φορτηγών οχημάτων να βρίσκονται έγκαιρα στο λιμάνι του Πειραιά, προ της προγραμματισμένης ώρας αναχώρησης του πλοίου.

Β. ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΧΑΝΙΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, τα πλοία H/S/Fs FESTOS PALACE & KYDON PALACE θα αναχωρήσουν από τα λιμάνια της Σούδας και του Πειραιά αντίστοιχα, σύμφωνα με τα παρακάτω:

ΧΑΝΙΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ → H/S/F FESTOS PALACE

Αναχώρηση από το λιμάνι της Σούδας, ώρα: 18:00.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΧΑΝΙΑ → H/S/F KYDON PALACE

Αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά, μόλις επιτραπεί ο απόπλους.

Παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες και οι οδηγοί των φορτηγών οχημάτων να βρίσκονται έγκαιρα στo λιμάνι του Πειραιά, προ της προγραμματισμένης ώρας αναχώρησης του πλοίου.

ΓΡΑΜΜΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ (ΑΓΚΩΝΑΣ)

Α. ΑΓΚΩΝΑ – ΠΑΤΡΑ (Zeus Palace)

Τo δρομολόγιο του πλοίου από το λιμάνι της Αγκώνας με προορισμό το λιμάνι της Πάτρας, δεν επηρεάζεται και θα εκτελεσθεί κανονικά.

Β. ΑΓΚΩΝΑ – HΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (Μ/V Venezia)

Τα δρομολόγιο του πλοίου από το λιμάνι της Αγκώνας με προορισμό το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, δεν επηρεάζεται και θα εκτελεσθεί κανονικά.

Γ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΑΓΚΩΝΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (M/V Florencia)

16.06.2021 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΑΓΚΩΝΑ

Αναχώρηση από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, την Τετάρτη 16.06.2021 στις 23:59 (με τη λήξη της απεργίας), με προορισμό το λιμάνι της Αγκώνας, με άφιξη την Πέμπτη 17.06.2021, στις 20:00 (τοπική ώρα).

17.06.2021 ΑΓΚΩΝΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Αναχώρηση από το λιμάνι της Αγκώνας, την Πέμπτη 17.06.2021 στις 22:00 (τοπική ώρα), με προορισμό το λιμάνι της Κέρκυρας με άφιξη στις 19:00 και της Ηγουμενίτσας με άφιξη στις 20:30, την Παρασκευή 18.06.2021.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να απευθύνονται πριν την αναχώρησή τους στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, στα Κεντρικά Πρακτορεία των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, μέσω των Πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο), στα λιμενικά γραφεία της εταιρείας (Ηράκλειο: 2810-399899, 2810 330198, Πειραιάς: 210 4145744, 210 4080028 Αθήνα: 210 3376910, Σούδα: 28210-81276, Χανιά: 28210-45911-12 Πάτρα: 2610 426000, Ηγουμενίτσα: 26650 24404, Αγκώνα: +39 071 201708) και στα κατά τόπους λιμεναρχεία. Κρατήσεις On-Line στο www.minoan.gr.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Επίθεση σε πισίνα βίλας - Μεγάλη η ζημιά, λέει ο ιδιοκτήτης

Αυτός είναι ο 35χρονος Κρητικός που κατηγορείται για βιασμό ανηλίκων

Εσπευσμένα στην Κρήτη διασωληνωμένη γυναίκα