Κρήτη

Λασίθι

Στην Περιφέρεια η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την επένδυση στη Μονή Τοπλού

Στην Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται ήδη  η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων προς έγκριση  από το Περιφερειακό Συμβούλιο, της επένδυσης των 267,7 εκατ. ευρώ,  της εισηγμένης στην αγορά του Λονδίνου Minoan Group  που αφορά την αξιοποίηση των 26.000 στρεμμάτων της Μονής Τοπλού.

Η επένδυση αυτή που έχει προσκρούσει στην αντίδραση πολλών περιβαλλοντικών οργανώσεων  αλλά και  τοπικών φορεών της Σητείας  εκτός απροόπτου, θα είναι η  πρώτη που θα εξασφαλίσει αδειοδότηση με το νόμο του fast track.

Όπως δήλωσε στο ekriti o Aντιπεριφερειάρχης  αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος  κ. Νίκος Καλογερής   σε  35 ημέρες  πρέπει να έχει εκδοθεί απόφαση επί της μελέτης   και μετά το πέρας αυτής προβλέπεται, βάσει των διαδικασιών, να εκδοθεί  και η προβλεπόμενη άδεια από τον νόμο του Fast Track.

 Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη αδειοδότηση με τον νόμο του Fast track, δεδομένου ότι η μικτή τουριστική επένδυση της Minoan Group στην Κρήτη είναι αυτή την στιγμή η πιο ώριμη επένδυση που έχει ενταχθεί στις συγκεκριμένες διατάξεις.

Ο πρόεδρος της Minoan Group, Christopher Egleton

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι οι εγκρίσεις τελειώνουν εδώ, αφού στη συνέχεια ακολουθούν και άλλα στάδια αδειοδοτήσεων , όπως οικοδομική άδεια κ.α .

Το έργο ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ  όπως ονομάζεται η επένδυση αφορά σε μία τουριστική ανάπτυξη πολυτελών ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών, με γήπεδο γκολφ 18 οπών και βοηθητικών υποδομών κ.τ.λ., ενώ προβλέπεται να δημιουργήσει 1.200 άμεσες θέσεις εργασίας.

Ενδιαφέρον από την Βρετανική κυβέρνηση

 Να θυμίσουμε ότι το περασμένο Μάιο είχε επισκεφθεί τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεώργιο Δεικτάκη  ο Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα κ. John Kittmer συνοδευόμενος από τον Εμπορικό Ακόλουθο της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα κ. Σωτήρη Λεοντάρη και την Υποπρόξενο στην Κρήτη κα Κλαίρ Φραγκάκη και κατά την διάρκεια της συνάντησης στην οποία παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Σωκράτης Βαρδάκης, ο κ. Kittmer ανέπτυξε τις προθέσεις των επενδυτών της Αγγλίας να επενδύσουν στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κρήτη και τόνισε ότι έχει έρθει στην Ελλάδα για να αναδείξει ότι αυτή η πρώτη επένδυση που γίνεται στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μονής Τοπλού θα είναι ένα πιλοτικό εγχείρημα για την Αγγλία που εφόσον στεφθεί από επιτυχία θα ακολουθήσουν και άλλες νέες επενδύσεις.

Λευτέρης Βαρδάκης

 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 37 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κρούσματα κορωνοϊού

Συνολικά 37 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε για την Κρήτη ο ΕΟΔΥ το Σάββατο 12/06, σε συνολικά 591 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την  ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου καταγράφηκαν 18 νέες εργαστηριακά επιβεβαιωμένες μολύνσεις Covid19.

11 νέα κρούσματα  ανιχνεύθηκαν στα Χανιά, 8 στο Ρέθυμνο, ενώ δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα στο Λασίθι 

Ειδήσεις σήμερα 

Έρευνα - Κορωνοϊός: Οι εμβολιασμένοι νεφροπαθείς αναπτύσσουν αντισώματα

Κορωνοϊός και διαβήτης: Πώς συνδέονται

Σκέτσος: Τέλος το υποχρεωτικό self-test για τους εμβολιασμένους