Κρήτη

Λασίθι

Στην αγκαλιά της Μεγάλης Παναγίας στη Νεάπολη Λασιθίου

Όλα είναι έτοιμα στη Νεάπολη για την εορτή του Δεκαπενταύγουστου. Τα καλύτερά του έχει φορέσει ο Ιερός Μητροπολιτικής Ναός της Μεγάλης Παναγίας, για να υποδεχθεί και φέτος τους χιλιάδες των προσκυνητών που θα καταθέσουν την προσευχή και την ευλάβειά τους στην Χάρη Της.

Ένα προσκύνημα στην Χάρη Της, που τόσο το έχουμε ανάγκη ειδικά τον καιρό αυτό με τα τόσα κοινωνικά, οικονομικά και πνευματικά προβλήματα.

«Η χάρη της Μεγαλόχαρης, της μητέρας όλων μας, δίνει στο λαό μας παρηγοριά και δύναμη για να μπορέσει να προχωρήσει και να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Η Μεγάλη Παναγία φροντίζει για όλους μας και την έχουμε ανάγκη κάθε στιγμή και κάθε φορά που θέλει δύναμη η ψυχή μας», σχολίασε ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου π. Τίτος Ταμπακάκης.

Οι προετοιμασίες έχουν αρχίσει μέρες τώρα, ώστε όλα να είναι έτοιμα για την εορτή.

Τα ξημερώματα της παραμονής της εορτής από τις 6 έως τις 7 τελείται στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Φερμαλίνας, δίπλα από την Μεγάλη Παναγία, ειδική Λειτουργία για τους εργαζόμενους που θέλουν να κοινωνήσουν πριν πάνε στις εργασίες τους.

Στις 7 σήμερα το απόγευμα στον Εσπερινό θα χοροστατήσουν ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησού κ. Ιώβ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος.

Στην Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής, που θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί, θα λειτουργήσουν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Τελμησού κ. Ιώβ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Άνθιμος.
Μετά το πολυαρχιερατικό συλλείτουργο θα γίνει η περιφορά της εικόνας της Μεγάλης Παναγίας.

«Οι πρόγονοί μας φρόντισαν να μας αφήσουν ένα μεγαλοπρεπή και επιβλητικό ναό, έναν από τους μεγαλύτερους της Κρήτης, ο οποίος από μόνος του είναι κόσμημα και στολίδι και είναι πολύ σημαντική η βοήθεια όλων όσων προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ώστε ο ναός αυτός να είναι πάντα όπως πρέπει να είναι, καθαρός και τακτοποιημένος για την χάρη Της», τόνισε ο π. Τίτος, ευχαριστώντας από καρδιάς όλους όσοι βοηθούν και μετέχουν στην χαρά των προετοιμασιών με ελπιδοφόρο και το γεγονός της συμμετοχής αρκετών νέων παιδιών, όπως είπε.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Πηγή: Εφημερίδα Ανατολή
 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου οι νικητές στο 15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου

15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου

Με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου να πανηγυρίζουν την νίκη τους, ολοκληρώθηκε το 15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 στα Αγγελιανά. Το παιχνίδι οργάνωσε η ομάδα των Αγγελιανών
«Τσαχπινομπιρμπιλιάρηδες» υπό την Αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου – Περιφέρειας Κρήτης και του Οργανισμού Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος»

Τα παιδιά κλήθηκαν να παίξουν στην βάση μιας πραγματικής ιστορίας ενός προσφυγόπουλου, του Kardie. Έτρεξαν προσπαθώντας να βοηθήσουν το μικρό αγόρι να βρει την προσωπική «γη της επαγγελίας» καθώς οι γονείς του και όλοι οι φίλοι του είχαν χαθεί στον πόλεμο.

 

Στόχος των οργανωτών ήταν να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά πάνω στο επίκαιρο αυτό θέμα με μηνύματα κατά του πολέμου και των πρακτικών που διώχνουν τους ανθρώπους από τα σπίτια τους.

Στο παιχνίδι έπαιξαν 22 ομάδες με 179 μαθητές της Ε’ και της Στ’ Τάξης των δημοτικών σχολείων Σίσων, Μπαλίου, Πανόρμου, Γαράζου, Αγιάς, Σκεπαστής, Ρουμέλη, Καλύβου, Μαργαριτών, 1ου και 2ου Περάματος.

Η νικήτρια ομάδα ήταν από το δημοτικό σχολείο Πανόρμου που συμμετείχε με το όνομα «θαλασσόπαιδα»!

 

Την διεξαγωγή του παιχνιδιού στην πλατεία των Αγγελιανών διευκόλυναν με την λήψη μέτρων ασφαλείας οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Περάματος, ο Ερυθρός Σταυρός και οι εθελοντές Σαμαρείτες, στους οποίους οι οργανωτές απευθύνουν θερμές ευχαριστίες.

Χρυσός Χορηγός ήταν τα s/m Μαθιουδάκης.

Το 18ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου, θα διεξαχθεί το τριήμερο 7,8 και 9 Φεβρουαρίου 2020 με οργανωτές τους περσινούς νικητές «Τσαχπινομπιρμπιλιάρηδες».