Κρήτη

Λασίθι

Ο Μητροπολίτης Ευγένιος μοίρασε σε μαθητές την Καινή Διαθήκη

σχολεια καινη διαθηκη

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος επισκέφθηκε σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη της Ιεράπετρας, προκειμένου να διανείμει την Καινή Διαθήκη στους μαθητές και της μαθήτριες της Β΄ τάξης του Γυμνασίου.

Ειδικότερα ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το 2οΓυμνάσιο και το 3ο Γυμνάσιο της πόλεως, όπου  οι διευθυντές των δύο σχολείων κ. Σοφία Κονταξάκη και κ. Χρυσοβαλάντης Ψαρουδάκης αντίστοιχα, οι Θεολόγοι καθηγητές και οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο Γυμνασίων υποδέχθηκαν εγκάρδια τον Σεβ. Ποιμενάρχη τους, ο οποίος διήλθε από όλες τις αίθουσες διδασκαλίας της Β΄Τάξης, διένειμε την Καινή Διαθήκη σε συνολικά 165 μαθητές όλων των τμημάτων της Β΄ τάξης και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο.
Η διανεμηθείσα Κ.Δ., που περιέχει το πρωτότυπο και εγκεκριμένη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο απόδοση στη δημοτική, έχει εκδοθεί για το σκοπό αυτό το Κοινωφελές Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Μητροπόλεως «Παναγία η Ακρωτηριανή» και διανέμεται κάθε χρόνο δωρεάν στους μαθητές των Γυμνασίων της Μητροπολιτκής περιφέρειας της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας από τον ίδιο τον Σεβ. Ποιμενάρχη.

σχολεια καινη διαθηκη

σχολεια καινη διαθηκη, by meropi

Η Κ.Δ. αποτελεί απαραίτητο βοήθημα για το μάθημα των Θρησκευτικών στη Β΄ τάξη, καθώς αναφέρεται στην εποχή της Καινής Διαθήκης και στη βιβλική παρουσίαση της ενσάρκωσης, της ζωής και της διδασκαλίας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, αλλά είναι πολύτιμο εφόδιο και για κάθε χριστιανική οικογένεια, αφού περιέχει τον λόγο του Θεού, τον οποίο οφείλουμε, ως βαπτισμένοι ορθόδοξοι χριστιανοί και μέλη της Εκκλησίας, να μελετούμε και να  εφαρμόζουμε στη ζωή του

Κρήτη

Σεισμοί στο Ηράκλειο - Λέκκας: Δεν αποκλείεται νέα δόνηση 5,2 Ρίχτερ

Ρωγμές σε σπίτι στον Σαμπά του Δήμου Μινώα Πεδιάδος

Να αποφεύγουν τα παλιά σπίτια και όσα έχουν υποστεί ζημιές συνέστησε στους κατοίκους του Αρκαλοχωρίου ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος εξήγησε και τι ακριβώς ισχύει με το σχέδιο «Εγκέλαδος» για το Ηράκλειο Κρήτης. 

Διευκρίνισε πως το εν λόγω σχέδιο ουσιαστικά είναι μονίμως ενεργοποιημένο, δεδομένου ότι ο σεισμός είναι ένα φαινόμενο που έρχεται ξαφνικά.

Στο Ηράκλειο, όπου παρατηρείται παρατεταμένη σεισμική δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα, υπάρχει η εκτίμηση με βάση τα επιστημονικά δεδομένα για έναν σεισμό της τάξης των 5,2 Ρίχτερ.

Σημείωσε παράλληλα ότι ναι μεν ένας σεισμό αυτού του μεγέθους μπορεί να είναι ένας μικρός σεισμός για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς οι σύγχρονες κατασκευές - αυτές που έχουν δημιουργηθεί βάσει των αντισεισμικών κανονισμών - έχουν ανταπεξέλθει σε πολύ μεγαλύτερα μεγέθη, ωστόσο η περιοχή των χωριών στο Ηράκλειο, είναι μια περιοχή που περιλαμβάνει και σπίτια που είναι παλιά γεγονός που χρήζει προσοχής.

Για το λόγο αυτό, αυτό που συνέστησαν οι επιστήμονες για την διαμόρφωση και επικαιροποίηση των σχεδίων του εγκέλαδου, θα πρέπει οι κάτοικοι που βρίσκονται σε παλιά σπίτια, να τα εκκενώσουν. 

"Η σεισμική δραστηριότητα είναι παρατεταμένη και μπορεί να συνεχιστεί",  τόνισε ο κ. Λέκκας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κρήτη: 3 νέες συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών

Ηράκλειο: Μετά τη διάσωση, το ζευγάρι πρέπει να πληρώσει το Λιμενικό!

Ηράκλειο: Διαψεύδει η σύζυγος του Διονύση Κρέμη ότι ο γιατρός πέθανε μετά τον εμβολιασμό