Κρήτη

Λασίθι

Ο Επιμελητηριακός θεσμός στο επίκεντρο συνάντησης στο Λασίθι

Συνάντηση του βουλευτή Λασιθίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Κων/νου Δερμιτζάκη με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμά Χαριτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του τελευταίου.

Η συνάντηση είχε ως στόχο την ενημέρωση του βουλευτή από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Επιμελητηριακός θεσμός όπως η βιωσιμότητα των Επιμελητηρίων σε συνάρτηση με τα αυξημένα καθήκοντά τους όσον αφορά στην τήρηση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου επέδωσε στον βουλευτή σχετικό υπόμνημα που περιλαμβάνει και προτάσεις προκειμένου να βρεθούν λύσεις για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Επιμελητήρια.

Ο κ. Δερμιτζάκης αντιμετώπισε το θέμα θετικά και αφού άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Επιμελητήρια, δεσμεύτηκε να μελετήσει το θέμα εις βάθος στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και μετά να προχωρήσει σε προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αυξήθηκαν οι χρήστες ψυχοφαρμάκων, σύμφωνα με έρευνα

ψυχοφαρμακα

Προβληματισμό προκαλούν τα ευρήματα έρευνας που διενεργήθηκε μέσα από τη συνεργασία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και του ΚΕΘΕΑ στο Ηράκλειο και αποτυπώνει τις διαστάσεις του προβλήματος στις οικογένειες μετά το πολύμηνο λοκντάουν και τις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς πολλών συμπολιτών μας.

Όπως δήλωσε στο “Ράδιο Κρήτη” και την Ελένη Μπουρμά, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, κ, Στέλιος Βοργιάς, καταγράφηκε αύξηση και μάλιστα, σε ποσοστό 15%, των πολιτών που στηρίζονται στη χορήγηση ψυχοφαρμάκων, και μάλιστα όχι ήπιων, στην περιοχή του Ηρακλείου!

Πρόκειται για πολύ ανησυχητικά στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Βοργιάς, ενώ σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνει ανάλυση και ίσως χρειαστεί νέα έρευνα εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κρήτης, με τους εκπροσώπους του οποίου, όπως είπε, το ΕΚΗ θα έρθει σε επαφή το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο ίδιος εξήγησε ότι αφενός η πολυετής οικονομική κρίση, στη συνέχεια η πανδημία με τις αναστολές εργασίας, τον εγκλεισμό και τώρα η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, οδήγησαν τους πολίτες σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο!

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Βγήκαν οι σιδηρολοστοί... για μία θέση πάρκινγκ!

Κρήτη: Νέα "καραβιά" προσφύγων - Πού θα φιλοξενηθούν

ESPA BANNER