Κρήτη

Λασίθι

Με επιτυχία η ημερίδα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στο Λασίθι

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσε το ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ, την  Παρασκευή  05/12/2014, με την συνδρομή του Επιμελητηρίου Λασιθίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου δράσης με τίτλο Σχέδιο Δράσης, για την προώθηση της ισότητας των φύλων και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών, με τίτλο: «Παγκρήτια Πρωτοβουλία για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης», το οποίο χρηματοδοτείται μέσω της πράξης 3.2.4. (Α & Β Κύκλου) “Υποστήριξη των Μ.Κ.Ο. (Γυναικείων Οργανώσεων) του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013», με δικαιούχο την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΣΥΔΕ ΥΠΕΣ).

    Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό:

1. Η εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και Ειδική Σύμβουλος κ. Ελίνα Μαρκουλέα
2. Η Αντιδήμαρχος Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Δέσπω Καρνιαδάκη
3. Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου κ. Μανόλης Πεπόνης

Η υπεύθυνη του προγράμματος Έλενα Γρηγοριάδη παρουσίασε το σχέδιο δράσης. Ο σύμβουλος Ν. Σπετσίδης και οι εθελόντριες σύμβουλοι κκ. Γαρυφαλιά Χατζηβασίλη και Ολυμπία Κουτουλάκη, παρουσίασαν και ανέλυσαν την " Εξατομικευμένη συμβουλευτική ". 
Στη συνέχεια  η κ Ολυμπία Κουτουλάκη ανέπτυξε το θέμα " Τα νέα δεδομένα της αγοράς ".

Για την " Γυναικεία επιχειρηματικότητα: Πρωτοβουλίες Υποστήριξης από το Επιμελητήριο Λασιθίου " μίλησε η εκπρόσωπος του Προέδρου κ. Θωμά Χαριτάκη, Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Αναστασία Πλακάκη και στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία με θέμα  " Δυνατότητες χρηματοδότησης επιχειρήσεων: Νέα  χρηματοδοτική περίοδος 2014-2020" την οποία παρουσίασε ο Ειδικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Ευάγγελος Δουλουφάκης.

Το θέμα " Καλές πρακτικές και επιτυχημένα παραδείγματα" παρουσίασαν οι γυναίκες επιχειρηματίες κ.κ.

1. Σημαιάκη Μαρίκα του Γυναικείου Συνεταιρισμού Κριτσάς Λασιθίου,
2.Σαλιάκα Εύη, επιχειρηματίας, εκμετάλλευσης αναψυκτηρίων, αρχαιολογικών χώρων και προβολής προϊόντων συνεταιρισμών Ν. Λασιθίου.
3. Παπαδάκη Χρύσα, εκμετάλλευση ενοικιαζομένων διαμερισμάτων στην Αγία Πελαγία Ν. Ηρακλείου.

Κλείνοντας την ημερίδα η Πρόεδρος κ. Σκεύω Μπιζιώτη ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λασιθίου για την φιλοξενία όπως και όλους που συμμετείχαν και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εκδήλωση.​

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών

κορωνοϊός

Σταθερός παραμένει σήμερα, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 20121, ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Νοσηλεύονται 36 συνολικά ασθενείς εκ των οποίων 8 στη ΜΕΘ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι διασωληνωμένοι είναι μόλις 4 ασθενείς, και πρόκειται για τον μικρότερο αριθμό από την έναρξη του lockdown. Σε κλινικές Covid νοσηλεύονται 28 ασθενείς.

Αναλυτικά:

Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 5 ασθενείς στη ΜΕΘ και 4 στην Κλινική Covid

Στο Βενιζέλειο 2 ασθενείς στη ΜΕΘ εκ των οποίων ο ένας, όπως έγραψε το ekriti, αναμένεται εντός της ημέρας να μεταφερθεί στην κλινική Covid καθώς η υγεία του παρουσίασε βελτίωση. Στο Βενιζέλειο νοσοηλεύονται και 3 ασθενείς στην κλινική covid.

Στο Νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύονται 14 ασθενείς, όλοι στην κλινική Covid

Στο Νοσοκομείο Σητείας νοσηλεύονται 6 ασθενείς στην Κλινική Covid

Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύεται ένας ασθενής στη ΜΕΘ

Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου νοσηλεύεται ένας ασθενής στην κλινική Covid

Στα Νοσοκομεία Ιεράπετρας και Νεάπολης δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής με κορωνοϊό.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 509 νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα, εκ των 9 στην Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: "Καμπάνες" σε ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων

Ηράκλειο: Ευχάριστα νέα για την 41χρονη μητέρα στην Εντατική

Κρήτη: Ποια τμήματα σχολείων "έκλεισε" ο κορωνοϊός