Κρήτη

Λασίθι

Μία πιο αισιόδοξη Πρωτοχρονιά στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Είναι φορές που η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία. Όπως χθες παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, όπου γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό αποφάσισαν να περάσουν την αλλαγή του χρόνου όλοι μαζί στο χώρο του Νοσοκομείου, σε μία προσπάθεια να μεταδώσουν την αισιοδοξία τους για την τύχη του νοσηλευτικού ιδρύματος τόσο στους ασθενείς τους όσο και στην τοπική κοινωνία.

Όπως αναφέρεται σε ενημερωτική ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου Ιεράπετρας:

Το 2014 βρήκε την χειρουργική και την καρδιολογική κλινική σε εφημερία χωρίς ωστόσο οι γιατροί να χρειαστεί να επέμβουν σε κάποιο έκτακτο σοβαρό περιστατικό αφού όλα κύλισαν ομαλά στην Ιεράπετρα και στην ευρύτερη περιοχή. Δίπλα στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Γιώργος Ματαλλιωτάκης ο οποίος φρόντισε να οργανώσει μια μικρή γιορτή με γλυκά κατά την αλλαγή του χρόνου.

Παράλληλα ο κ. Ματαλλιωτάκης έμεινε κοντά σε γιατρούς και νοσηλευτές καθόλη τη διάρκεια της εφημερίας, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια του προσωπικού του νοσοκομείου που ταγμένοι στο καθήκον τους υποδέχτηκαν το 2014 μακριά από τις οικογένειες τους.Ευχάριστη έκπληξη για το προσωπικό του νοσοκομείου αποτέλεσε η πρωινή επίσκεψη του μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ Ευγένιου ο οποίος συνοδευόμενος από ιερείς της περιοχής αντάλλαξαν ευχές με τον διοικητή, καθώς και τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Ευχές επίσης με τους ανθρώπους του νοσοκομείου αντάλλαξαν και ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης αλλά και αντιδήμαρχοι της πόλης. Όλοι αναγνώρισαν την αναβάθμιση και την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου που όταν στελεχωθεί και με παθολόγο -μια διαδικασία που έχει δρομολογηθεί- θα αποτελεί ένα ακόμη «εργαλείο» ανάπτυξης του Νότου της Κρήτης στην παροχή υπηρεσιών υγείας.

Κρήτη

Ηράκλειο

ΝΟΔΕ Ηρακλείου: Αίτημα να δοθεί σε δρόμο της πόλης το όνομα του Ιάκωβου Τσούνη

ιάκωβος τσούνης

Αίτημα προς το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου, για να δοθεί σε δρόμο της πόλης το όνομα του εθνικού ευεργέτη Ιάκωβου Τσούνη, ο οποίος δώρησε όλη του την περιουσία στις Ένοπλες Δυνάμεις, κατέθεσε η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή που κατατέθηκε στο Σώμα, η ΝΟΔΕ Ηρακλείου αναφέρει τα εξής:

Με την παρούσα επιστολή μας υποβάλλουμε πρόταση-αίτημα ονοματοδοσίας οδού του Δήμου Ηρακλείου σε οδό «Ιακώβου Τσούνη».

Ο Ιάκωβος Τσούνης, γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι απόγονος των αγωνιστών του 1821,  Λονταίων και Πετμεζαίων. Ο πατέρας του, Κωνσταντίνος, ήταν δασάρχης και ο Ιάκωβος ήταν το τελευταίο από 13 παιδιά. Πολέμησε σε ηλικία 15 ετών στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940.

  Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως εκτελωνιστής στον Πειραιά. Το 1966 εισέρχεται στην ναυτιλία ως εφοπλιστής, αποκτώντας συνολικά 13 εμπορικά πλοία και σχηματίζοντας μεγάλη  περιουσία. Από τότε αρχίζει και η μεγάλη φιλανθρωπική του δράση. 

Δημιούργημά του επίσης είναι το Μουσείο, που βρίσκεται παραπλεύρως της μόνιμης κατοικίας του στην οδό Κύπρου, στου Παπάγου.

Έγινε πανελλήνια γνωστός όταν δώρισε σχεδόν όλη τη περιουσία του, 23 εκατομμύρια ευρώ και 60 αποβατικά σκάφη αμφιβίων επιχειρήσεων στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, μόλις δύο μήνες πριν τον θάνατό του.

  Μετά από σταδιακή επιδείνωση της υγείας του απεβίωσε στις 10 Απριλίου 2021 στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ) όπου και νοσηλευόταν.  

Εκ μέρους όλων των μελών της Νομαρχιακής μας Οργάνωσης πιστεύουμε ότι η συμβολή τέτοιων Ελλήνων, αξίζει να είναι αξιομνημόνευτη στο διηνεκές και προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά και ως ελάχιστο φόρο τιμής, θεωρούμε ότι θα συμβάλλει το να δοθεί το όνομά του σε κεντρική οδό της πόλης μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης για θάνατο Τσούνη: «Η Ελλάδα αποχαιρετά, σήμερα, ένα άξιο τέκνο της»

Απεβίωσε ο Ιάκωβος Τσούνης, ο εφοπλιστής που δώρισε την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις