Κρήτη

Λασίθι

Μέχρι το τέλος του 2016 οι νέες φυλακές υψίστης ασφαλείας στη Νεάπολη

Μπορεί αρχικά το έργο να έδειχνε ότι θα εξελισσόταν σε Γιοφύρι της Άρτας, αλλά τελικά τους τελευταίους μήνες οι εργασίες εκτελούνται κανονικά κι όλα δείχνουν ότι οι νέες φυλακές “ΚΡΗΤΗ 2” στην περιοχή Κουρούνες στη Νεάπολη Λασιθίου θα είναι έτοιμες μέχρι το τέλος του 2016.

Το έργο κατασκευής του δεύτερου μεγάλου σωφρονιστικού καταστήματος της Κρήτης, μετά τις φυλακές Χανίων, πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι να δρομολογηθεί, καθώς υπήρξαν σοβαρά προβλήματα με τις ανάδοχες εταιρείες και τους εργαζόμενους, λόγω συσσωρευμένων οφειλών ,με αποτέλεσμα το έργο για μεγάλο χρονικό διάστημα να “παγώσει”.

Τελικά όμως οι μηχανές πήραν και πάλι μπροστά με το έργο να προχωράει κανονικά και οι εργασίες να εξελίσσονται σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό.

Το έργο δημοπρατήθηκε το 2003, ενώ η πρώτη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία υπεγράφη τρία χρόνια αργότερα.

Το νέο σωφρονιστικό κατάστημα πρόκειται να δώσει λύση στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα καταστήματα της Νέας Αλικαρνασσού και της Νεάπολης, με υπεράριθμους κρατούμενους και αντίξοες συνθήκες εργασίας για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα με τον υπάρχων σχεδιασμό οι νέες φυλακές “ΚΡΗΤΗ 2 “ αναμένεται να συστεγάσουν την Κλειστή Φυλακή της Νέας Αλικαρνασσού και της Νεάπολης, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων, αναμένεται να φτάσει τους τρακόσιους.

Πρόκειται για ένα σωφρονιστικό κατάστημα υψίστης ασφαλείας, στο οποίο θα υπάρχει δυνατότητα να φιλοξενηθούν αρχικά 280 κρατούμενοι σε κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης. 

Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη - κορωνοϊός: Η μάζωξη στο ξενοδοχείο έφερε σύλληψη και πρόστιμα

αστυνομία περιπολικό

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Μετά το γυμναστήριο που άνοιξε χθες, παρά την απαγόρευση, ένα ξενοδοχείο στον Άγιο Νικόλαο βρέθηκε στο στόχαστρο των Αρχών.

Σε έλεγχο της αστυνομίας στις 10.30 το βράδυ βρέθηκαν στον εξωτερικό χώρο της επιχείρησης, οκτώ άτομα σε συνάθροιση, τους οποίους κάλεσε ένοικος του ξενοδοχείου.

Ο άνδρας συνελήφθη θα πληρώσει πρόστιμο 3000 ευρώ, ενώ και οι "καλεσμένοι" του θα πληρώσουν πρόστιμο 300 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λασίθι - Κορωνοϊός: Αγωνία για τα κρούσματα - Τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Ανέλαβαν καθήκοντα δύο νέοι αναισθησιολόγοι

Σήφης Βαλυράκης: Το στοιχείο - κλειδί για τη διαλεύκανση του θανάτου του