Κρήτη

Λασίθι

Κόρη από την αρχαία ελιά του Καβουσίου ... στη Μέση Ανατολή (φωτο)

elia.jpg

Κόρη από την αρχαία ελιά του Καβουσίου, την οποία μετέφερε στην Αθήνα ο Αντιδήμαρχος Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ιεράπετρας, κ. Ανδρέας Παπαδοπετρακης, κόσμησε την τράπεζα εργασιών της Διεθνούς Διάσκεψης που διοργάνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στην Μέση Ανατολή» στις 18 - 20 Οκτωβρίου. 

elia2.jpg

elia2.jpg, by gpapadakis

Η κόρη που είναι φυτώριο της μνημειακής αρχαίας ελιάς ξεκίνησε τη διαδρομή της από την Τοπική Κοινότητα Καβουσίου,  μετά από σύντομη τελετή παρουσία μεταξύ άλλων της Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, κας. Πελαγίας Πετράκη, του Αντιδημάρχου Τοπικών Κοινοτήτων, κ. Ανδρέα Παπαδοπετράκη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, κ. Ιωάννη Ρεμεδιάκη και των Δημάρχων Σητείας, κ. Θοδωρή Πατεράκη και Οροπεδίου Λασίθίου, κ. Ιωάννη Στεφανάκη και του Περιφερειακού Συμβούλου, κ. Νίκου Δασκαλάκη. 

elia3.jpg

elia3.jpg, by gpapadakis

Με ευγενική χορηγία της αεροπορικής εταιρίας astra airlines μεταφέρθηκε στην Αθήνα, όπου ο Αντιδήμαρχος την παρέδωσε στους διοργανωτές της διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Intercontinental. 

elia4.jpg

elia4.jpg, by gpapadakis

Στους συμμετέχοντες της διάσκεψης προσφέρθηκαν αναμνηστικά της μνημειακής αρχαίας ελιάς, καθώς και ενημερωτικά έντυπα με πληροφορίες για την αρχαία ελιά. 

Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος, κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης « Η παρουσία της ελιάς στην τράπεζα εργασιών της διάσκεψης αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ιεράπετρα και για όλη την Κρήτη. Πρόκειται για μια συμβολική ενέργεια που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε η Δημοτική Αρχή και υποστηρίζει. Η ελιά φέρει ένα ειρηνικό μήνυμα σε μια εποχή μάλιστα που οι ισορροπίες έχουν διαταραχθεί και στο πλαίσιο αυτό η παρουσία σε μια διάσκεψη με θέμα την ειρήνη στην Μέση Ανατολή  είχε ιδιαίτερη σημασία».

elia5.jpg

elia5.jpg, by gpapadakis

Οι εκδηλώσεις αναφορικά με την μνημειακή ελιά του Καβουσίου πρόκειται να ολοκληρωθούν την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στην Τοπική Κοινότητα Καβουσίου. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ένα πάρκο... τσέπης στα χέρια των κατοίκων (Φώτο - βίντεο)

πάρκο 62 Μαρτύρων

Ένα ολοκαίνουριο … πάρκο “τσέπης”- όρος που υποδηλώνει τις σχετικά μικρές του διαστάσεις σε σύγκριση με άλλους ελεύθερους χώρους- θα αποδοθεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου Ηρακλείου έως το τέλος του μήνα. Πρόκειται για το πάρκο της Λεωφόρου 62 Μαρτύρων, το οποίο κατασκευαστικά βρίσκεται στην τελική του φάση, με τις φυτεύσεις μόνο να είναι σε εκκρεμότητα έως την ερχόμενη Άνοιξη.

Το πάρκο απλώνεται σε μια έκταση 3,5 στρεμμάτων και αποτελεί το μεγαλύτερο πάρκο στις δυτικές συνοικίες των Καμινίων και των Δειλινών, με τη χωροθέτησή του να αναβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή και να “κουμπώνει” με παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως τα έργα στη λεωφόρο και μικρότερες παιδικές χαρές σε αυτές τις συνοικίες.

Επενδύουμε τόσο σε μεγάλους χώρους όπως το Πάρκο Γεωργιάδη και τα Ενετικά Τείχη, όσο και σε “πάρκα τσέπης” όπως αυτό της λεωφόρου 62 Μαρτύρων”, δηλώνει στο ekriti ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, ο οποίος χαρακτηρίζει ως “μικρό κόσμημα” το εν λόγω πάρκο για την περιοχή, η οποία έχει ανάγκη από ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους.

 

 

Εντός του πάρκου θα λειτουργεί παιδική χαρά, έχει οριοθετηθεί ένας ανοικτός αμφιθεατρικός χώρος για την φιλοξενία εκδηλώσεων, και άλλοι ελεύθεροι χώροι για ήπιο αθλητισμό. Παρά την επικλινή του μορφή, το πάρκο – όπως επιτάσσουν πλέον τα διεθνή standards- είναι προσβάσιμο για ΑμΕΑ.

Ο αρχικός του προϋπολογισμός του άγγιζε τα 1,3 εκ ευρώ και η χρηματοδότησή του καλύφτηκε από πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

ΜΑΡΙΑ ΖΑΝΝΙΑ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: 

Κρήτη - κακοκαιρία: Έκλεισαν σχολεία - Λευκό τοπίο χωριά του νησιού (βίντεο)

Κρήτη - κορωνοϊός: Πάνω από 4.500 οι εμβολιασμοί στο νησί

ΗΠΑ: To Τwitter ανέστειλε τον λογαριασμό Ρεπουμπλικανής βουλευτή και οπαδού του QAnon